Orava on bike

Europe » Slovakia » Zilina Region » Orava

Slovakias flagPublished: August 15th 2005Europe » Slovakia » Zilina Region » Orava
August 2nd 2005

30.7. - 2.8.2005
English summary bellow

vlastne sme povodne chceli ist bajkovat na Ukrajinu, ale nakoniec sa rozhodli neist tam lebo je to daleko, tamojsie hory su na bicykel vysoke a este stale mame v pamati sest-hodinove cakanie na hranici z minuleho roku.. takze sme sa rozhodli ist na styri dni na Oravu a dobre sme spravili..

den 1

v piatok sme mali skvelu jazdu smerom na Oravu (so stoparkou ktoru sme vylozili v Rajci).. sranda prisla ked sme spolu na jednej luke pri zapade slnka aplikovali tabacik chytracik a neskor sa este zastavili v Sutovskom jazere kde sme odficali na miestnych chlapcoch ktori postavali pri svojich vytunovanych autach a porovnavali si subwoofery..

a tak zmohnuti okolnostami sme neskoro vecer chodili autom okolo oravskej priehrady a skusali po tme hladat nejaky flek na prespatie.. dlho sa nam nedarilo a ja uz som bol trochu nervozny, ale nakoniec sme nasli absolutne idealnu kamenistu plaz a'la "Modra Laguna", z ktorej sme mali rano skvely vyhlad na cele okolie..

den 2

vybehli sme na bajkoch na blizky kopec s vysielacom ktory sa z dialky zdal byt ovela mensi ako v skutocnosti bol, aspon mne.. medzi vrcholne zazitky dna
downhilldownhill
downhill

downhill z kubinskej
patrilo obzerstvo cucoriedkami a absolutne skvely downhill z kopca Budin do Tvrdosina.. takych 800 vyskovych metrov krasnej kvalitnej polnej cesty pomedzi dolne pasmo lesa a prilahle luky.. proste parada.. celu cestu sme ujuukali a dole krcme sme sa popri troch pivach kazdy z toho spamatavali..

den 3

vystup na vrch Pilsko pocas ktoreho sme nadavali ze musime niest bajky na toho kto to vymyslel, ale nasledny downhill s prevysenim nejakych 900 metrov stal za to.. haluz dna bolo ze sme na jednej odbocke zabudli zabocit a tak sme sa omylom dostali na fajnu chatu (www.bielafarma.com) kde sme nakoniec aj prespali zazivajuc skvele zazitky kombinujuce miestne mlade casnicky, skvele jedlo a fufu. inak tu chatu vlastni francuz ktory bol v roku 1995 na donovaloch na psich zaprahoch a akosi sa mu tu zapacilo.. hovoril nam ze uz 10 rokov caka na nakopnutie turistickeho ruchu na Orave.. kedze sme uplynule dni na horach nestretli ani zivu dusu, s uskrnom sme si pomysleli ze sa asi este dlho nacaka..

den 4

vylet do osviecimu a krakowa.. z koncentraku sme mali miernu depku, v krakowe zase blbu naladu zo zleho dopravneho znacenia, naladu nam opravila az sarmantna vodicka
papradepaprade
paprade

..smerom na Pilsko
vedlajsieho auta s ktorou sme stihli pocas cervenej na krizovatke vykomunikovat spravny smer jazdy do centra.. inak krakow trochu sklamanie, ale aspon sme si oddychli..

den 5

posledny den sme vyslapali na kubinsku holu po asfaltke a potom zazili perfektny zjazd po hrebeni hor cez krasnu prirodu smerom na sedlo Priehyba.. striedali sa vysoke paprade a napadane stromy ako v pralese.. obcas sme prebehli luku a les sa menil z ihlicnateho na listnaty.. uplna krasa, skoda ze sme to tak rychlo prebehli, sem sa oplati vratit..

English summary:

this was a 5 day biking trip in Orava (north Slovakia). we did cool downhills from various local hills, slept at romantic beaches on the big lake, had some fun at a hut we discovered by accident (www.bielafarma.com), had a slightly depressive trip to the former concentration camp Osviecim (Auschwitz) and generally had a very good time :)

Miro Pikus
I travel mainly to do tour-skiing and trekking in the mountains. Some of my travel blogs are in Slovak language..... full info
JoinedJune 2nd 2005 Trips0
Last LoginOctober 29th 2010 Followers0
StatusBLOGGER Follows0
Blogs24 Guestbook22
Photos132 Forum Posts0
Blog Options
Slovakia
Slovakia mapSlovakia flag
In 1918 the Slovaks joined the closely related Czechs to form Czechoslovakia. Following the chaos of World War II, Czechoslovakia became a Communist nation within Soviet-ruled Eastern Europe. Soviet influence collapsed in 1989 and Czechoslovakia once...more info

Blogged From
TravelBlog Awards

Tot: 0.039s; Tpl: 0.003s; cc: 13; qc: 38; dbt: 0.0243s; 1; s:notus w:www (50.28.60.10); sld: 1; ; mem: 1.4mb