jaspervv - jasper van vugt

Impressies uit Azië
1 Forum Posts Top Photos Blog Map
Joined on: January 22nd 2008
Last Login: February 3rd 2009

by jaspervv, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 40 50 60 70 80 next »

January 30th 2009
Opsomming Asia » Hong Kong » Kowloon
356 nachten (2008 was een schrikkeljaar) 101 verschillende hotels/hostels/guesthouses 9 landen 18 visa's (inclusief Macau en Hong Kong) 12 keer MBK 56 stempels 4 keer bedbugs 16 keer kakkerlakken in de slaapkamer 83 lange afstandsbusritten overdag 13 nachtbussen 12 treinritten overdag 19 nachttreinen 6 gehuurde brommers (India 3x, Indonesie 1x, Vietnam 1x, Laos 1x) 9 fietsriksjah's 17 x achterop de brommer 38 taxi's 4x bedbugs 23x kakkerlakken 149x koude douches 2x bijna vechten 0x bekenden tegen gekomen 4x contactlenzen verliezen 4 camera's 1 gejatte telefoon (dus me [View Full Entry]

Published: January 29th 2009 | 123 Views | [diary=348783]

een grote hotelkamer in Vietnam
een Bobo cafe
Laotiaanse bus

January 29th 2009
Gouden momenten Asia » Hong Kong » Kowloon
Talloze keren is mij de afgelopen maanden gevraagd wat mijn hoogtepunt was het afgelopen jaar. Een onmogelijke vraag waar geen normaal antwoord op te bedenken is, omdat eigenlijk het hele jaar één groot lang hoogtepunt was waarin geen dag hetzelfde was en er altijd wel iets was dat me deed realiseren hoe blij ik mocht zijn om deze reis te maken. Om een aantal hoogtepunten te noemen en jullie een idee te geven, heb ik per land een aantal (en dus niet eens alle of de meest voor de hand liggende (bezienswaardigheden, etc) momenten uitgezocht die me aan het lachen maakten, [View Full Entry]

Published: January 29th 2009 | 833 Views | [diary=355175]

Het Taj Hotel en The Gateway to India
wandelen door Bombay
Het CS van Bombay

January 22nd 2009
A start has an end Asia » Hong Kong » Kowloon
Het is oudejaarsavond, 2008. Ik eet een slappe spaghetti, drink een Singhabiertje en kijk op de klok. Nog een uurtje, dan is het 2009. En zoals dat gebeurt op oudejaarsavond denk je eens terug aan het afgelopen jaar. Een serie gebeurtenissen van het afgelopen jaar trekt aan mijn geestesoog voorbij. Spontaan springen er tranen in mijn ogen. Precies een jaar geleden schreeuwde ik, net na de klok van middernacht, dat 2008 mijn jaar zou worden. Arrogant? Misschien, maar zo voelde ik het. En zo voelt het nog steeds. En nu is het dan bijna 2009. Het jaar waarin ik weer thuiskom. [View Full Entry]

Published: January 22nd 2009 | 118 Views | [diary=360403]

homie
hong fucking kong!
Photo 4

January 19th 2009
Onverwachte uitwijkingen Asia » Laos » West » Luang Prabang
Na dik twee maanden in China heb ik gezien en gedaan wat ik er wilde doen. De Three Gorges laat ik aan me voorbij gaan; het is buiten het seizoen dus het is toch te bewolkt om er veel van te zien. Bovendien, met nog maar een maand voor de boeg heb ik het wel gehad met de Chinezen. Het land is me uiteindelijk tegengevallen, zowel door de mensen als door de moderniteit en het gebrek aan authentieke cultuur. Ze hebben veel van hun cultuur vernietigd, om ze vervolgens als plastieken vervangers weer op te bouwen. En er buitenproportionele toegangsprijzen voor [View Full Entry]

Published: January 19th 2009 | 83 Views | [diary=363668]

paraplu's op de nachtmarkt, luang prabang
luang prabang
luang prabang

January 15th 2009
Een nieuwe wereldmacht Asia » China » Yunnan » Kunming
Waar houdt een cultuurschok op en begint een afkeer? Het is een vraag die bij me opkomt als ik na een paar weken China nog niet de liefde voor het land voel zoals ik dat voor de meeste andere landen voel die ik heb bezocht. Ook Christina kan daar niets aan veranderen. Tijdens een van die ellenlange treinreizen kijk ik uit het raam naar het landschap van inner-Mongolie en denk na over die vraag. Komt het door de taal? Vraag een willekeurige Chinees de weg en er bestaat een niet geringe kans dat ze je straal voorbij lopen. Buiten Shanghai spreken [View Full Entry]

Published: January 15th 2009 | 312 Views | [diary=339270]

January 10th 2009
Een bang land Asia » China » Sichuan » Chengdu
Chinezen. Het zijn er veel, maar oh, zelden zulke bangerikken meegemaakt. 'You're so brave!' Het wordt me nergens zo vaak gezegd als hier in China. Chinezen snappen het niet, dat alleen reizen. En zeker niet als je verteld dat je al bijna een jaar weg bent. 'Dan vlieg je zeker af en toe terug naar huis?' Nee dus. Alleen reizen, dan moet je vast wel heel eenzaam zijn. En je familie en vrienden enorm missen. Ongeloof staat op hun gezichten te lezen wanneer je vertelt dat dat wel meevalt. Chinezen reizen niet alleen. Ze reizen met hun familie, of partner, maar [View Full Entry]

jaspervv - jasper van vugt | Read The Full Entry | Subscribe
1962 Words | 4 Comment(s) | 4 Photo(s) | 0 Video(s)
Published: January 10th 2009 | 124 Views | [diary=352073]

Image0137
Image0161
Photo 1

January 6th 2009
horrrrrrrrrrsebackriding Asia » China
Oren, ogen en een mond. Meer heb je eigenlijk niet nodig om te reizen. Reisgidsen? Ze staan vol met fouten en dankzij de Lonely Planet praat iedereen elkaar maar na. Ik schreef het al eens eerder, maar de beste tips krijg je van locals. Of van een ei als [url=http://beijing.runweb.com/page-1682-lang-EN-2V-page,Christina-Lionnet-I-want-to-show-Chinas-diversity.html] Christina. Ze noemt zichzelf un oeuf. Wit van buiten, geel van binnen. En daardoor een kenner van China, dat ze als journaliste/fotografe en reisgids talloze keren doorkruiste. Een [url=http://www.vanstockum.nl/product/110671 [View Full Entry]

Published: January 6th 2009 | 135 Views | [diary=356862]

Photo 2
de dochter
Marr bij Ice Mountain

Op deze ietwat onpersoonlijke wijze wil ik jullie allemaal een in elk opzicht allerbest 2009 wensen! Hier enkele foto's om jullie een idee te geven hoe ik de feestdagen ben doorgekomen. Ik heb nog een aantal mensen geprobeerd te bellen of te smsen, maar dat ging helaas niet. [View Full Entry]

Published: January 1st 2009 | 363 Views | [diary=358991]

camera's en tuben gaan niet samen
thans god
klaar voor de 7e dag tuben

December 30th 2008
Bienvenue a Pekin! Asia » China » Beijing » Forbidden City
'Bienvenue a Pekin!' Het is half acht 's morgens. Ik heb net een tien uur durende nachttrein achter de rug, gezeten op een zogeheten 'hard seat' stoel. Na ht reizen in Burma is dat een eitje. Nu loop ik versuft door de straten van Beijing wanneer bovenstaande welkomstboodschap op mijn mobieltje verschijnt. Net zoals ik Evridiki ooit betrapte op het gebruik van de naam Constantinopel in plaats van Istanbul, gebruiken de Fransen nog steeds de oude naam voor Beijing. En zo ook Christina. Ik schreef het al eerder: een van de voordelen van reizen is dat je zo makkelijk mensen ontmoet [View Full Entry]

Published: December 30th 2008 | 99 Views | [diary=352054]

Christina aan de Peking eend
leven in de hutong: was ophalen
Photo 3

December 28th 2008
Chinglish: gotta love it Asia » China » Beijing » Changping
het is altijd lachen hier, met die Chinezen. [View Full Entry]

Published: December 28th 2008 | 146 Views | [diary=345928]

Image0095
cash recycle machine
Image0098

« back 1 10 20 30 40 50 60 70 80 next »