Cusco & around and Choquequirao trek


Advertisement
Peru's flag
South America » Peru » Cusco
October 31st 2010
Published: November 3rd 2010
Edit Blog Post

Total Distance: 0 miles / 0 kmMouse: 0,0


22.oct - 29.oct

(Below in English)

Torej po 17 urni voznji sva koncno prispela v Cusco. Mesto lezi na 3300m nadmorske visine in je obdano s samimi hribi. Cusco je veljal za glavno mesto Inkov, zdaj pa je znan predvsem po Machu Picchu. Prvi dan sva si ogledala par razvalin v blizini mesta, zvecer pa sla na lov za turo Machu Picchu. Vse je bilo ze zmenjeno, nato pa sva se dobila s francozi Emelie, Julian in Herve, kjer smo se navdusili nad idejo, da izpustimo Machu Pichu (zaradi ekstremno visoke cene ter zaradi prevelike! popularnosti...beri sami turisti povsod!) in gremo skupaj na trek do "izgubljenega mesta Inkov" Choquequirao, ki ga mnogi se ne poznajo. Baje da je danes odkritega le 30% in bo cez nekaj let prevzel vlogo Machu Picchu-ja. Tako da bomo lahko rekli: "jst sm pa bil ze tam!!!"
Naslednji dan smo si v lastni reziji s taxijem ogledali se nekaj znamenitosti, ki so jih pustili Inki, zvecer pa uredili vse potrebno za trek.
Tako se je zgodaj zjutraj zacelo: najprej taxi do postaje, nato 4 ure voznje z avtobusom, nato se pol ure voznje s taxijem do vasi Cachora, kjer se je ravno ob nasem
CuscoCuscoCusco

Delicious dinner
prihodu tako mocno "uscalo"! Choquequirao so odkrili ze 2 leti pred Machu Picchu, vendar so zaradi lazje dostopnosti raje vlagali v Machu Picchu - beri: da prides do Choquequirao moras celga hudica prehodit!!!

1.dan: Tako smo po kosilu nalozili konje (kar 5 smo jih imeli samo zase) in se odpravili na pot, Domingo ki je skrbel za konje in Feli, ki nam je zelo dobro kuhala pa sta s konji prisla za nami. Prvih 10km je bilo "ravnih", brez vecjega napora cez nasade evkaliptusa z izjemnim razgledom na 6tisocake. V naslednjih 9km pa smo se mocno spustili vse do dna kanjona reke Apurimac in kempa kjer smo v sotorih preziveli noc.

2.dan: Naslednje jutro smo se zbudili ze ob 5h in ob 6h se je zacel najbolj naporen dan v mojem zivljenju (mislim da lahko govorim tudi v Urosovem imenu) - iz 1700m smo se povzpeli na 3200m nadmorske visine!!Najprej 5 ur vzpona...klanec ves cas okrog 50 stopinj!! Koncno smo se ustavili za kosilo (se vedno ne vem ali je Feli res tako dobro kuhala, al pa smo bili samo tako uniceni!😊 Po kosilu sta sledile se 2 uri vzpona in koncno smo prispeli do svetega mesta! Ajajaj, ampak je bilo vredno! Cisto sami, tisina, soncni zahod, gore okrog nas in kanjon pod nami! Neprecenljivo! Ampak kaj ko je treba se nazaj😊 Lucke na glavo in nazaj proti kempu (1,5h). Je kar dogodivscina ko z lucko na glavi stopas po poti, pred sabo sama tema in vsake toliko srecas kaksno tarantelo ali podobnega pajka😊 V kempu vecerja, potem smo pa kar popadal v sotore ( vazno da smo mel 3 litre ruma s sabo, kao da ga bomo zural...hahaha!).

3. dan naj bi bil relativno milejsi...no kokr se vzame...najprej 3 ure nazaj dol do kanjona, potem pa se 1 uro vzpona do kempa kjer smo imeli kosilo. Vse bi bilo lepo in prav, ce ne bi ravno tisto jutro sonce nabijalo kot zmesano, mi pa hodili v hrib ravno ob 12h! Moram priznat...tekel je svic, tekle so solze, slabost, kregal smo se, ampak smo pregrizl in koncno prisli do kosila😊 Stefan ponosen bi bil na naju in mislm da bo drugo leto Triglav macji kasel!! Po kosilu sta sledile se 2 ure v hrib...ampak so nam tokrat pomagali oblaki in pa (meni) beli konjicek (konj=taxi) da smo se privlekli do kempa, kjer smo preziveli zadnjo noc. Zelo
CuscoCuscoCusco

Sunday army check
smesen vecer, francozi so kuhal, Domingo in Feli sta uzivala kot turista, pili smo pivo in rum...ter kmalu omagali in sli v mizule.

Se zadnji dan...vtajanje ob 6h - sledil zadnji 2-urni vspon, 10km mile hoje in Choquequirao smo imeli v zepu! 66km v 4 dneh...mislm da si zasluziva vse pohvale😊
Zvecer v Cuscu pa sva si privoscila jaccuzi in 1,5urno masazo...ni kaj, po 5 letih se pa ze splaca praznovat obletnico😊

Tako, trenutno sva v Punu (jezero Titikaka) kjer sva si koncno privoscila 1 dan brezdela in visenja na racunalniku😊 Pozdravcke!!
We came to Cusco (altitude 3300m) after a long 17 hours bus ride from Ica. We spent a few days in Cusco exploring the Inca ruins such as Tambo Machay, Puka Pukara, Quenqo and Sacsayhuaman (1st day) and Chinchero, Ollantaytambo, Salinas and Moray (2nd day). Overall Cusco is really nice town with A LOT of things to do and you can easily spend 2 weeks there...but you know how it is, we never have enough time😊
So the big surprise was (also for us) that instead of Machu Picchu we decided to rather see a different "lost city of the Incas" Choquequirao
cuscocuscocusco

Plaza de Armas
- more remote, less touristic and more fun! The trek was 3nights, 4 days and definitely more difficult than we taught.
Just a few facts:
1st day: Start at Cachora at 12am, first 10km are flat, next 9 km descend down to the camp near the river where we spent the night.
2nd day: Start walking at 6am. First half an hour descent to the river...then the tough part starts: 5hours uphill (most of the time by the angle of 50 degrees or more😊. Lunch at the camp side, and then continue walking (2h) to Choquequirao. We had 2 great hours at the site (just the 5 of us) and then walked back to the camp with the torches.
3rd day: Descent for 3 hours to the river and another 1 very tough hour uphill to the camp where we had lunch. After siesta another 2 hours uphill to the camp where we spent the last night.
4th day: Start early in the morning, 2 hours up the hill, followed by 10km slow and flat walk back to Cachora.

Overall the trek was very worth it! We were a great group, 3 french and us, very good agency (Yupi
CuscoCuscoCusco

Plaza de Armas - Cathedral
adventures) guide Dimas. We had 5 horses for ourselves, a cook Feli and "horseman" Domingo. The best of all was being at the site, quiet, alone, enjoying the sunset.

When we came back to Cusco we treated our self with jacuzzi and 1,5h massage...5 years anniversary😊 Great week! Enjoy the pics!


Additional photos below
Photos: 81, Displayed: 26


Advertisement

Cusco & AroundCusco & Around
Cusco & Around

Tambo Machay
Cusco & AroundCusco & Around
Cusco & Around

Tambo Machay with water canals still working today
Cusco & AroundCusco & Around
Cusco & Around

Sheep and dog were following us
Cusco & AroundCusco & Around
Cusco & Around

Puka Pukara - inka post stop
Cusco & AroundCusco & Around
Cusco & Around

Puka Pukara
Cusco & AroundCusco & Around
Cusco & Around

Intersting houses made from mixture of clay and wheat
Cusco & AroundCusco & Around
Cusco & Around

Local soccer
Cusco & AroundCusco & Around
Cusco & Around

Quenqo - local visit
Cusco & AroundCusco & Around
Cusco & Around

Quenqo - Inka's amphiteatre
Cusco & AroundCusco & Around
Cusco & Around

view of Cusco
Cusco & AroundCusco & Around
Cusco & Around

Sacsayhuaman - massive stones put together with perfection


Tot: 2.005s; Tpl: 0.054s; cc: 14; qc: 84; dbt: 0.0474s; 1; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 3; ; mem: 1.5mb