Oh zo mooi Galapagos....


Advertisement
Ecuador's flag
South America » Ecuador » West » Puerto López
August 14th 2010
Published: August 14th 2010
Edit Blog Post

Wauw, de Galapagos....wat een bijzondere plek is dat!! En ja, er zijn veel toeristen en sommigen denken soms net even toch wat dichterbij een dier te gaan staan dan de regels voorschrijven, maar over het algemeen loopt iedereen netjes volgens de parkregels over de paden op deze paradijselijke eilanden! Gelukkig weten we tegenwoordig beter dan in Darwin´s tijd op welke manier we de natuur daar het beste in stand kunnen houden, al zal de impact van het toerisme op de eilanden daar zeker groot zijn. De dieren echter, gaan hun gang, alsof de mensen die aan ze voorbij lopen niet veel meer zijn dan een ander diersoort dat toevallig een camera bij zich draagt. Het is echt zo bijzonder hoe dichtbij je kan komen! De regel is om 2 meter afstand te houden tot de dieren, maar wat te doen als er midden op het afgezette wandelpad een zeeleeuw ligt? Of een vogel zijn nest heeft gebouwd of een stuk of tien leguanen liggen te bakken in de zon? Af en toe moet je echt oppassen dat je niet bovenop ze gaat staan.
Elk eiland had wel weer zijn eigen speciale flora en fauna. Vooral Espanola was een waar vogelwalhalla met z´n steile kliffen. En ja, bij elke stap aan wal bevonden we ons wel tussen de zeeleeuwen. Ook mooi om te zien hoe de darwinvinken en ook andere vogels net even een variatie zijn van anderen op een ander eiland.
Gelinkd daaraan is het ook mooi om te zien hoe het landschap per eiland verschilt. De eerste dag waren we op Santa Cruz, waar we nog in de wolken een vulkaankrater bekeken, de tweede dag liepen we op kliffen op Espanola en de dag daarna op Floreana langs een lagoon. De laatste dag eindigde op North Seymour, wat weer redelijk vlak was met veel struikjes.

En dan de vaartochten op zee met bijna elke dag walvissen naast de boot die soms enorme duikelingen maken en zo´n enorm spektakel zijn om te zien! Om nog maar niet te spreken over de dolfijnen die graag meezwemmen bij de boeg van de boot: iets om lange tijd naar te kijken. De onderwaterwereld is al even indrukwekkend. Vooral bij Florana eiland was een supersnorkelspot! Behalve de felgekleurde grote vissen, stonden we hier ook oog in oog met zeeleeuwen, roggen, schildpadden en een enkeling dook nog een stukje naar beneden voor een verscholen haai!

Op de boot zelf was het ook super! Door de reisgidsen gewaarschuwd voor bepaalde teleurstellingen en de ruwe zee en bewolking in dit seizoen, deed alles alleen maar meevallen! Een heerlijk kalme zee, redelijk ruime hut, ook nog veel zon, leuk personeel en een goede gids en niet te vergeten een erg leuke groep medereizigers!

Poeh, er is nog veel meer te vertellen, maar de foto´s zeggen zoveel meer!

Inmiddels zit ik in Puerto Lopez aan de zuidwest kust. Een leuk vissersplaatsje met in de buurt het enige nationale park van Ecuador dat aan de kust ligt. Het heeft vele facetten, maar ik heb me beperkt tot het bezoeken van het tropische droogwoud. Weer heel andere bomen en cactussen om tussendoor te lopen en prachtige uitzichtpunten op baaien met steile rotsen. Voor het eerst kon ik trouwens bijna geen hostel vinden, want ik heb hier natuurlijk weer net het ideale moment uitgekozen: weekend en walvisseizoen...
Het leidde wel tot een leuke rondrit met twee andere backpackers in gezelschap van een Ecuaodriaans echtpaar dat hier op huwelijksreis was en ook een hotel zochten. Na veel rondgereden te hebben en gevraagd, kregen we nog een plek aangeboden in een huis bij iemand op zolder, maar uiteindelijk konden we toch nog in een hostel terecht. Heel rustig gelegen met uizicht op de zee, dus eigenlijk perfect!

Morgen wacht me een lange busrit vanaf hier terug naar Quito, waar ik dan nog een nacht slaap. Maandagavond vertrek ik terug naar huis, maar heb nog een dag te besteden in Quito. Ach, misschien toch nog maar even die evenaar (20 km ten noorden van Quito) aantikken dan? Nu ik toch in de buurt ben.....


Additional photos below
Photos: 48, Displayed: 24


Advertisement15th August 2010

Geweldig!
Ha Afke, WAUW! Weer met veel plezier je blog gelezen, je hebt echt een hele mooie vakantie gehad... Een goede terugreis gewenst! Groetjes, Marije
15th August 2010

Hoi Afke, Het ziet er allemaal weer prachtig uit. Wat is dat genieten zeg al die dieren op zo'n korte afstand. Wat een bijzondere reis heb je weer gemaakt. Geniet nog van je laatste dag in Quito. Hier mag ik morgen weer aan het werk. Goede reis terug en hoor de andere verhalen later wel. groetjes Baukje
17th August 2010

evenaar
Als je dan toch in de buurt bent... Ik kan het me maar moeilijk voorstellen dat je tussen al die dieren loopt, die ik alleen maar op tv heb gezien. Dat moet een geweldige ervaring zijn. Je zal na deze reis wel vakantie nodig hebben om alle indrukken te verwerken. Gelukkig heb je de foto's nog!
27th August 2010

heb net al je verhalen gelezen. te gek weer. tot morgen!

Tot: 0.03s; Tpl: 0.017s; cc: 12; qc: 27; dbt: 0.0058s; 1; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 1; ; mem: 1.2mb