Hoodstuk4: Chili in 5 dagen


Advertisement
Chile's flag
South America » Chile » Atacama
April 24th 2017
Published: April 24th 2017
Edit Blog Post

Arica en San Pedro lijken haast twee tegenpolen van elkaar. Arica is vol met surfers en er waait een constante zeebries afkomstig van de Grote Oceaan die zorgt voor een zoute geur in de stad. Het centrum is vrij westers door de gekleurde bestrating in de autovrije binnenstad. San Pedro daarentegen ligt in de Atacamawoestijn, de droogste plek op aarde. De huisjes zijn bruin van de zandsteen en het opwaaiend stof. Meer dan de helft van de mensen die je ziet zijn toeristen, door de straten struinend op zoek naar de goedkoopste tours door de woestijn en naar Uyuni.

Dan ineens slaat het noodlot toe. Alle winkels zijn gesloten, er is geen mens op straat. De anders zo levendige binnenstad van Arica is veranderd in een spookstad. Ook in San Pedro zijn alle luiken gesloten. Eerste indruk: het is zondag. Het Christendom is hier immers dominant aanwezig. Maar een blik op de datum bevestigt dat het woensdag is. Zou God met het scheppen van Zuid-Amerika op donderdag zijn begonnen en op woensdag zijn rustdag hebben genomen? Nee. Vrij op zondag, misschien zijn ze toch niet zo 'old-fashioned'. Enfin, ik leef een dag op snacks die ik nog had en op brood van die ene bakker die wel open is. Achteraf blijkt er een volkstelling gaande te zijn waardoor iedereen verplicht is thuis te blijven. Tja... over 'old-fashioned' gesproken. Ik had het mis.


Additional photos below
Photos: 21, Displayed: 21


AdvertisementTot: 0.064s; Tpl: 0.016s; cc: 11; qc: 56; dbt: 0.0134s; 1; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 1; ; mem: 1.4mb