Eungella NP


Advertisement
Australia's flag
Oceania » Australia » Queensland » Eungella
March 25th 2006
Published: July 30th 2017
Edit Blog Post

Geo: -21.1333, 148.483

Dag 16 : 25/03/2006 (vervolg)
Na een ontspannend boottochtje zijn we aangekomen in Shute Harbour. Er stond al meteen een lijnbus klaar om ons naar onze huurwagen te brengen. Op een lijnbus stappen met twee zware valiezen, twee handbagages en nog een fototoestel om Rudy's nek is niet erg praktisch, maar de buschauffeur stapte uit om ons een handje toe te steken. Dit zien we in Belgie niet zo snel gebeuren, daar zouden ze de deur voor je neus nog sluiten als je je eerte valies op de bus hebt gezet ... <img class="img yui-img" alt="😉" src="http://www.travellerspoint.com/Emoticons/icon_wink.gif" width="15" height="15"> Na twee uur rijden met de auto kwamen we aan in Eungella National Park, waar we meteen op stap gingen om de Platypus (=Vogelbekdier) te 'spotten'. Een uur voor zonsondergang heb je de meeste kans om deze unieke diertjes te zien, want dan worden ze actief en komen ze boven water om hun voedsel te kauwen.
Rudy was heel gelukkig dat hij na een half uur observeren eindelijk een herkenbare foto had kunnen maken.
Die avond kregen we nog een lekkere menu voorgeschoteld in ons verblijf : Broken river mountain retreat. Die avond hebben we eindelijk ook voor het eerst de mooie sterrenhemel van het Zuidelijk halfrond kunnen bewonderen (geen wolken, geen kunstlicht). Heel wat meer sterren te zien en nevels.

Dag 17 : 26/03/2006
Vandaag stond de Crediton Creek - Broken River trail op het programma. Dit is een wandeling van 8.5km in het tropisch regenwoud. Een ranger stelde voor om ons naar Crediton Creek te brengen zodat we zelf konden terugwandelen naar onze chalet in Broken River. Bij ons beginpunt gaf de ranger ons nog een uitleg over het regenwoud. We moesten onze broek in onze sokken steken en voeten, schoenen en sokken inspuiten tegen de bloedzuigers... Ik begon al lichtjes te twijfelen of onze 'onderneming' wel veilig was, vooral toen hij vertelde welke kleine dunne zwarte slangetjes en prachtige gele slangen we mogelijk gingen tegenkomen. Hij verzekerde ons echter dat de slangen volledig 'harmless' waren en dat we vooral moesten genieten van de prachtige planten en vogels. En, oh ja, "If you see a Python, don't disturb it, just walk around it." Op dat moment deed ik nog een ultieme poging om Rudy te overtuigen om maar gewoon langs de veilige weg naar Broken river te wandelen, maar 'rainforest' was de planning, so be it. <img class="img yui-img" alt="😉" src="http://www.travellerspoint.com/Emoticons/icon_wink.gif" width="15" height="15"> <img class="img yui-img" alt="😉" src="http://www.travellerspoint.com/Emoticons/icon_wink.gif" width="15" height="15">
Het eerste half uur van de wandeling zag ik in elke liaan en kronkelende boomwortel een slang ... en overal hoorde ik ritselende geluiden, en dan moest ik ook nog eens poseren voor de foto ... bangelijk <img class="img yui-img" alt="😉" src="http://www.travellerspoint.com/Emoticons/icon_wink.gif" width="15" height="15">.
Maar stilaan begon ik me aan te passen aan het regenwoud en kon ik echt genieten van de prachtige natuur.
Frieda

<img class="photo yui-img" alt="006_126.JPG" src="http://www.travellerspoint.com/photos/46824/006_126.JPG">

Rudy : Moesten jullie er nog aan twijfelen, de wandelingen door het regenwoud waren echt uniek. We hebben hier veel rare vogels gezien (ik weet dat er in Belgie ook veel rare vogels rondlopen) maar hier bedoel ik het letterlijk. Vogels die het geluid maken van iemand die lacht (Kookaburry), vogels die het geluid van een zweep maken (whipbird) en kikkers die 's avonds zodanig lawaai maken dat je denkt dat er ergens een alarm is afgegaan. En die Platypus is enorm speciaal, het is een zoogdier met een bek zoals een eend, poten zoals een bever, met gifklieren, staart van een rat en hij legt eieren. In Eungella is bijna de enige plaats waar je ze nog kan observeren. Eungella is een regenwoud dat zeer lang geisoleerd is geweest waardoor je er dieren vindt, die nergens anders ter wereld voorkomen.

... en Frieda had echt schrik van de slangen, maar we hebben er natuurlijk geen gezien, die hebben meer schrik van ons.


AdvertisementTot: 0.074s; Tpl: 0.014s; cc: 9; qc: 47; dbt: 0.0131s; 1; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 1; ; mem: 1.3mb