BYRON BAY 19.-23.5.2010


Advertisement
Australia's flag
Oceania » Australia » New South Wales » Byron Bay
May 23rd 2010
Published: May 23rd 2010EDIT THIS ENTRY

BYRON BAY 19.-23.5.2010

Hiekkaranta, biitsi, beach! Se on Australiaa itärannikolla, eritoten Byron Bayssa joka on merelle kurkottuva niemimaa ja siksi hiekkarantojen ympäröimä.

Mutta mitä kummaa, kilometrien pituiset hiekkarannat ovat miltei autioita. Tyypillistä rantaelämää täällä ei harrasteta. Ei näy auringonottajia ja harva uskaltautuu uimaan. Muutamat huimapäät kyllä, mutta he näyttävät olevan Olympiatason uijia. Surffareita on meressä aina vain kourallinen.

Rantoja kansoittavat pikemmin koirien kävelyttäjät. Hienojakoinen hiekka on kovaksi pakkautunutta; rannalla voisi hyvin ajaa pyörällä.

On ihanaa kävellä tällaisilla rannoilla. Tallow Beachin taittamiseen Cape Byronista Broken Headiin meni kaksi tuntia ja sama takaisin. Otin valokuvia monomaanisesti.

Eräs paikallinen vastasi, että syy autioihin rantoihin on ihosyöpä, joka on maailman yleisintä Australiassa. Valistus on purrut. Auringonottoa ei harrasteta, mutta katsotaan nyt, mitä pohjoisen tropiikissa, esimerkiksi Great Barrier Reefillä harrastetaan

Täällä muuten uskotaan valistukseen - aivan kuin olisi Suomessa. Se on yllättävä piirre. Lehdet ovat täynnä artikkeleita ja haastatteluita huolestuneista ihmisistä, jotka vaativat hallitukselta toimenpiteitä milloin mistäkin syystä. Ainahan voi järjestää valistuskampanjan.

Kaikenlaisia ohjenuora- ja varoituskylttejä on myös pystytetty ihan urakalla. Esimerkiksi joka ikisellä upealla rannalla on varoituskyltti: uiminen on kielletty ja omalla vastuullasi edes kävelet täällä. Yhtäkkiä voi tulla hyökyaalto, sinähän et tiedä tuulista ja vuorovedestä ja niiden yhteisvaikutuksesta mitään. Voit suistua jyrkänteeltä mereen. Current ja undercurrent ovat hengenvaaralliset. Tällä rannalla puolestaan on vaarallinen rip eli salavirta ulapalle. Täällä puolestaan jellyfish voi polttaa sinut kuoliaaksi.

Voi tulla hai, joka pureksii ensin surffilautasi tuusan nuuskaksi ja käy sitten käsiksi sinuun.

Varoituskylteistä huolimatta minä sitten lopulta menin mereen ja se oli mahtavaa. Yksin en nyt tietenkään vaan ohjatulla melonta- ja snorklausretkellä. Olen huojentunut: se oli niin ihanaa, että jatkan harrastusta Surfers Paradisessa ja varsinkin Great Barrier Reefillä. Olin huojentunut myös siitä, että näin vain pieniä kaloja.Additional photos below
Photos: 13, Displayed: 13


AdvertisementTot: 0.109s; Tpl: 0.011s; cc: 12; qc: 42; dbt: 0.0311s; 1; m:jupiter w:www (104.131.28.133); sld: 2; ; mem: 1.5mb