Ontspanning en vertier


Advertisement
Saudi Arabia's flag
Middle East » Saudi Arabia » Riyadh
February 21st 2012
Published: February 21st 2012EDIT THIS ENTRY

oude beroepenoude beroepenoude beroepen

Dit zou je ook op de braderie in Raalte kunnen tegenkomen
In Saoedi Arabie is eigenlijk niet veel te beleven buiten het werk. Officieel is dat vanwege de godsdienst, maar er spelen natuurlijk ook eeuwenoude gebruiken mee, die later onderdeel van de godsdienst zijn geworden. De staatsgodsdienst hier is het Wahabisme, een erg orthodoxe variant van de Soennitische Islam. De zwarte-kousen-kerk van de Islam, zogezegd. De hoofdstad Riyadh is een stad met 4,5 miljoen inwoners, waarvan bijna 2 miljoen buitenlanders, maar in de hele stad is er bijvoorbeeld geen enkele bioscoop te vinden. Dat is te zondig en te frivool, daarvan raken de mensen alleen maar op het verkeerde pad. En een theater is er natuurlijk al helemaal niet. Het gekke is dat je wel overal DVD-spelers kunt kopen, en als je de weg weet vind je zo hier en daar in bepaalde winkels ook een rekje met films op DVD die je kunt kopen. Maar de keus is heel erg beperkt. Daarom circuleren er hier vooral illegale kopieen van de meest uiteenlopende films.

De enige mogelijkheid om uit te gaan in de stad is naar de shopping mall. Daarvan zijn er tientallen, dus keuze genoeg. Alleen jammer dat je in alle malls dezelfde winkels vind. De grote malls hebben wel
een verkoper van meukeen verkoper van meukeen verkoper van meuk

over de hele wereld dezelfde spullen
allemaal een afdeling met attracties voor kinderen, een soort mini-pretparkje, meestal op de bovenste verdieping. In de weekenden is het daar dan ook afgeladen vol.

Een andere mogelijkheid is om de stad uit te gaan voor een tochtje door de woestijn. Dat doen ook veel Saoedi’s in het weekend, ze gaan dan ergens in het zand zitten picknicken.

Vorige week hadden we elke dag een excursie voor onze studenten, elke dag een andere groep. Dat was echt een dagje uit voor de jongens. Ik ging zelf ook mee op één van die dagen, en alle herinneringen van de schoolreisjes van vroeger kwamen weer boven. De studenten waren helemaal uitgelaten, ze begonnen te zingen en te klappen in de bus, het was echt een feestje voor hen. We gingen naar een melkveebedrijf van Almarai, een hele grote, met 22.000 koeien. Dus daar was veel te zien en te vertellen.

Een paar dagen geleden zijn we naar het Janadriah festival geweest, dat is een soort nationale expositie waar de meeste ministeries en een aantal provincies zich presenteren. Dat is een unieke gebeurtenis in deze stad. Het duurt 10 dagen, en daarvoor is er een enorme beursruimte gebouwd net buiten
stof in de luchtstof in de luchtstof in de lucht

Er zit de laatste dagen zoveel stof in de lucht dat de zon als een flets schijfje aan de hemel staat
de stad. Dit jaar is het de 27e keer dat dit evenement wordt gehouden. Van een diplomaat hoorde ik het verhaal dat het is ontstaan als een soort machtsstrijd tussen detoenmalige koning en de religieuze authoriteiten. De religieuze authoriteiten staan namelijk niet toe dat er iets niet-religieus officieel wordt gevierd. Dat is zondige gekkigheid, niet tot eer van de Allerhoogste. De toenmalige koning was verzot op kamelen, paarden, en valkenjacht. De eerste keer, 27 jaar geleden dus, organiseerde hij daarom een bescheiden kamelenrace voor hemzelf en zijn vrienden. Dat herhaalde hij elk jaar, en elk jaar werd het festival een beetje groter en uitgebreider, en was ook het grote publiek welkom. Nu is het een massale publiekstrekker, en niet meer weg te denken uit Riyadh, één keer per jaar.


Additional photos below
Photos: 13, Displayed: 13


Advertisement

mannen met kinderwagensmannen met kinderwagens
mannen met kinderwagens

Het is hier heel normaal dat mannen achter de kinderwagen de straat op gaan
pasgeboren kalfjepasgeboren kalfje
pasgeboren kalfje

Tijdens de excursie werden er zo'n 40 kalfjes per dag geboren
dansgroepdansgroep
dansgroep

er waren veel optredens op het festival, heidens vertier!


21st February 2012

Reactie
Hartelijk dank voor het interessante blog! Hier is het vandaag foekepotterij!!! Verder ruikt het al naar het voorjaar. Liefs A+ A
21st February 2012

hoeveel caroussels zijn er wel niet om al die koeien te melken.En geen koe ziet de blauwe lucht neem ik aan? wordt het veevoer verbouwd in eigen land of ook allemaal ingevoerd? verder ziet het er in ieder geval kleurrijk uit.
23rd February 2012

'ontspannend' om je verslag te lezen! leuk. zo kom je nog op andere ideeën van vertier.

Tot: 0.126s; Tpl: 0.012s; cc: 4; qc: 54; dbt: 0.0326s; 1; m:jupiter w:www (104.131.28.133); sld: 1; ; mem: 1.6mb