Ljubbis rocks


Advertisement
Slovenia's flag
Europe » Slovenia » Upper Carniola » Ljubljana
June 19th 2007
Published: June 19th 2007
Edit Blog Post

LohikäärmeLohikäärmeLohikäärme

"Puff the magic dragon, lived by the river of Ljubljana" Ljubbiksen tunnus, lohikäärme.
Tulin tanaan Ljubljanaan ja heti jouduin vankilaan. Mitaan rikollista en tosin tehnyt, vaan ihan rehellisesti varasin ja maksoin huoneen entisesta vankilasta, joka nyttemmin on muutettu hostelliksi. On kylla yksi kivimmista hostelleista missa olen kaynyt, ja ah niin kotoisa, mukavaa skandinaavista muotoilua kaikkialla. Kovin paljon en Ljubbista viela ole jaksanut kierrella, koska matkavasymys alkaa painaa. Mutta se vaha mita jaksoin kayda katsomassa vaikutti oikein kivalta. Kaikki on tosi modernia ja oikeastaan ihan niinkuin meilla, eurotkin kaytossa, mutta hinnat sen sijaan miellyttavan edulliset, hostellia lukuunottamatta.

Romaniasta etenin vauhdilla; vietin paivan Bukarestissa, huristin yojunalla Belgradiin, vietin paivan siella ja hujautin yoksi Zagrebiin, Kroatiaan. Alunperin oli tarkoitus harrrastaa island hoppingia Kroatian lukuisilla saarilla, mutta ajanpuutteen vuoksi hylkasin Kroatian ja menen palvomaan aurinkoa sitten Suomessa mokille. Moni haukkuu Bukarestin pataluhaksi, ja toki kaupunki on aika romuna, mutta jos katsoo kulahtaneen julkisivun lapi, huomaa miksi kaupunkia kutsutaan idan Pariisiksi. Moni rakennus siella on todella kaunis, joskin kasvojenkohotuksen tarpeessa. Mutta eikohan se muutu nopeasti nyt EU:n myota.

Belgrad yllatti positiivisesti. En osannut ollenkaan odottaa niin trendikasta kaupunkia. Ja lounari oli oikeassa, en ole ikina ollut kaupungissa joka olisi yhta eloisa sunnuntai-iltapaivana. Mika valtava ero esim. Sunnuntaisin taysin kuolleeseen Manaukseen verrattuna! Manauksessa ei ollut yhta ainutta
Tanssi vapauteenTanssi vapauteenTanssi vapauteen

Teos Selica-hostellin (ex-vankilan) muurilla.
kauppaa avoinna ja sen yhden avoimen ravintolankin loytaminen oli kiven takana; Belgradissa ei tiennyt oliko kyseessa maanantai vai lauantai.

Kroatia vaikutti myos erittain hyvin toimeentulevalta maalta. Ihmettelen kovasti miksi Kroatia ei ole EU:n jasen, mutta sen sijaan Romania ja Bulgaria putkahtivat Euroopan Unioniin. Oliko kyseessa geostrateginen veto EU:n paattajien puolesta, jotta saatiin luonnollinen paasy mustalle merelle? Koska niilla kahdella maalla on aivan valtava kuilu verrattuna muihin EU maihin niin (maa)talouden kuin infrastruktuurin puolesta. Kroatia sen sijaan vaikutti taysin valmiilta ainakin sen aarettoman pintapuolisen kuvan perusteella minka sain.

Se mika pistaa silmaan monessa kaupungissa on Yhdysvaltain lasnaolo. Sielta haetaan kovasti mallia bisnekseen ja meidan vinkkelista katsoen Yhdysvaltain ihailu on merkittavaa. Historian valossa tosin ihan ymmarrettavaa. Toisaalta voisin kuvitella etta ennen Amerikan terrorismisotaa ja rajojen sulkeutumista siella on vallinnut samanlainen iloinen, vapaa, avoin fiilis. Taalla kaikki on avoinna melkein 24h/7, hinku kapitalismiin ja rikastumiseen on kova.


Additional photos below
Photos: 4, Displayed: 4


Advertisement

 Ilta Belgradissa Ilta Belgradissa
Ilta Belgradissa

Kahvilakulttuurin lisäksi varsin valloittavaa oli paikallisten tapa käyskennellä iltaisin kaupungilla ja linnoituksella.
ZagrebZagreb
Zagreb

Pääaukio


19th June 2007

Kroatiasta ja Sloveniasta
Uskoakseni Kroatia ei ole jäsenenä siksi, että ihmisoikeusrikkomuksia on vielä selvittämättä kuten Serbiallakin. Kroatian elintaso on noussut, mutta esim. kuukausipalkat ovat säälittävän pieniä. Slovenian liittymisessä ei sen sijaan ole mitään kovin ihmeellistä. Vierailin kaksi vuotta sitten slovenialaisperheen luona Kroatiassa ja heidän mukaansa Slovenia on lähempänä Keski-Eurooppalaista kulttuuripiiriä eli Itävaltaa ja Unkaria kuin muita entisen Jugoslavian maita. Slovenia on päässyt vähimmällä Balkanin kriisistä... Tosiaan olisi kyllä hauska käydä Sloveniassa joskus. Tuttavaperhe asuu tosiaan Llubljanassa. Varasin äsken liput Bolshoi-teatteriin Tchaikovskyn Joutsenlammen näytökseen. Jeah. Oikein kunnon backpacker tyyliä mennä Venäjän kuuluisimpaan balettiin maailman kalleimmassa kaupungissa. Ou jeah. :)

Tot: 0.117s; Tpl: 0.047s; cc: 9; qc: 23; dbt: 0.0464s; 1; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 7; ; mem: 1.2mb