3.den - presun domov

Europe » Slovakia » Trnava Region » Sered
September 17th 2017
Published: September 19th 2017
Edit Blog Post

Poriadne vyspaty i ked opat ma budili komare zbalenie a sup ho na ranajky.

Svedske stoly, chleba, salam, dalsi salam, maslo, cornflakes, burek, kava, mlieko, nektarinky

Riadne som sa napraskal a na cestu zobral nektarinku.

Check out bez problemov, to sa ale neda povedat o mojej ceste na letisko.

Reku naskocim na metro na stanici University St. Kliment Ohridski. Ha lenze ako si tak idem dole kukam,sak to je cervene metro a nie modre. No nic kupujem listok v automate. Potom ma napadlo, on plati len 15.min, aspon tak som to niekde cital. Tak hybaj rychlejsie na dalsiu stanicu vasila levskeho. Jasne, ze mi listok turniket uz nezobral tak som musel kupit novy.

Uplny debil som, v klude som mohol nastupit na to cervene metro, bo sofiiske metro je zvlastne, modra linka robi taky maly okruch a cervena prakticky az na par stanic kopiruje modru linku, ide po rovnakej kolaji.

No tak mierne nasrany nastupujem uz na spravnu linku a smer letisko.

Z terminala 2, na terminal 1 odchadza free shuttle bus o 15 a 45, na zastavke uz par slovakov.

na uz spravnom terminali som hodinu a pol pred odletom, idem na security, voda z vodovodu putuje do kosa, opat sa treba vyzut. Hned mensi zapach ale co chceli to maju.

Pasovka len formalita, zas len kuk jednym okom na obcanku a na letenku a uz som v cakarny.

Zachody totalne poddimenzovane, 3ks na panskych.

Nemam sa kam ponahlat a tak cakam az na posledny bus co ma vyvezie k lietadlu.

Sedim na B sedacke, teda v strede, uplne nahovno miesto ale viac miesta na nohy ako ked som letel sem.

Letusky zas nic moc, tak pocuvanie len mp3.

V ba ma privital strasne velky dazd a zima. 31C vs 13C.

Na pasovke to zas moc prezivali, opat scan obcanky. Cudzincom mimo eu brali aj otlacky.

63 na vlakovu stanicu mi ide az o 10.min, v pohode kupeny listok v priletovej hale a nie vonku na zastavke kde byva kopa ludi a nebere to papierove peniaze resp karty.Tu je moderny automat, dokonca s volbou aj ineho jazyka ale kedze je slabo oznaceny vsetci turisti kupuju listok na zastavke.

Tam sok, skoro nik tam necakal, inokedy to byva narvane.

V mhdecke potesilo freewifi, tak isto free wifi bolo v mhd v sofii ale len v novych busoch pochopitelne.

Kupujem listok na osobak do tt, v tt dalsi osobak do serede. Usetril som famoznych cca 0,2€ 😊

Kontaktujem tonica, ze dnes si veru v tomto necase free listok na vlak do budapesti, ktory posuniem brazilskej couchsurferke, ktoru budem hostit v oktobri, nevyzdvihnem.

V tt prestup na vlak do serede, na tabule vypisanie meskanie vlaku z prievidze 60.min by ma asi rozlozilo keby to je u mojho vlaku.

TT stanica resp nastupiste dva ma deravu strechy hned pri vchode, takze po vyslapani schodov ma hned na perone privital vodopad zo strechy priamo na stred nastupista.

Na stanici nasadam do auta a smer obed v dolnej strede.

naklady (1€ = 1,9522 bl = bulharsky lev)

vlak tt-sered - 0,86€ (revolut)
2xmetro listok - 3,2bl
mhd ba - 0,9€
vlak ba-tt - 2,18€

foto
Sofia

Advertisement

Tot: 0.094s; Tpl: 0.009s; cc: 9; qc: 35; dbt: 0.0613s; 1; m:domysql w:travelblog (10.17.0.13); sld: 1; ; mem: 1.1mb