O plimbare scurta pana la Sibiu


Advertisement
Romania's flag
Europe » Romania » Transilvania » Sibiu » Sibiu
March 19th 2018
Published: March 19th 2018
Edit Blog Post

De mult ne doream sa vedem Sibiul, asa ca anul trecut, in weekendul de 8 si 9 Aprilie, exact acest lucru am facut, am fost la Sibiu, cu masina. Am plecat pe la 12 din Brasov si pe drum, fiindca ni s-a facut foame, am deviat stanga la Arpasu de Jos catre complexul turistic Albota.

Drum asfaltat OK. Complexul Albota de asemenea, locatie pusa la punct, sub Fagaras, cine vrea munte si aer curat la nivel corect, acolo le gaseste. Era sambata inaintea Floriilor, clienti cam putini, servirea operativa, mancarea OK. Am plecat apoi spre Sibiu.

Ne-am cazat la Hotel Gallant , gasit pe booking. Cu mic dejun inclus. Conditii ok, dar peste noapte a fost frig pentru noi (20 grade). A doua zi, Duminica Floriilor, am mers la Paltinis.

Nu am mai fost, si voiam sa facem o comparatie cu Poiana Brasov. Paltinis-ul ni s-a parut in primul rand departe. Cand am ajuns in sfarsit la telescaun, am ramas dezamagiti de faptul ca nu era aproape nimeni. Cam gol peste tot. Am consumat cate ceva la bar-ul de la telescaun, aranjat ca si o sala de nunti. Super tare. Geamuri perete, Decor gandit.

Am revenit in Sibiu, si apoi ne-am indreptat spre casa, spre Brasov, cu gandul ca pe drum o sa cumparam telemea de sibiu, de la comerciantii ambulanti de la marginea drumului. Ei bine, ni s-a repetat faza cu pepenii de Slobozia, cand mergeam la mare, adica pretul marfii la ambulanti este mai mare decat cel de la piata in Brasov.

Si fiindca intrarea la Albota de cu o zi inainte fusese si o verificare a locatiei, am revenit la ora pranzului ca sa ne aliniem traditiei si sa servim o masa cu peste. A fost super.

Locatia era aglomerata la maxim dar au avut o organizare la fix. Numai cuvinte de lauda. Mancarea super buna. Preturile normale. Comparand cu alte puncte vizitate in acel weekend, este locatia pe care o recomand cu incredere maxima.

Referitor la Transfagarasan, am urcat pana la Balea Cascada, unde era zapada ca lumea, dar restaurantul era ca si inexistent. Una peste alta, a fost o vacanta extraordinara care merita refacuta dupa ceva timp.

AdvertisementTot: 1.16s; Tpl: 0.014s; cc: 12; qc: 56; dbt: 0.0163s; 1; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 1; ; mem: 1.4mb