O scurta vacanta la Poiana Brasov


Advertisement
Romania's flag
Europe » Romania » Transilvania » Brasov » Brasov
July 24th 2019
Published: July 24th 2019
Edit Blog Post

Anul acesta am alees sa mergem in vacanta in Poiana Brasov. Cu toate ca cea mai buna perioada este iarna, am vrut sa vedem cum este si vara, si sa ne bucuram de verdeata pe care o ofera Poiana Brasov, si nu de dealurile inzapzite pentru ski.

Planificarea a inceput intr-o miercuri, care promitea ca vineri sa fim deja pe drum, asa ca am inceput sa alcatuim cate un rucsac mare de haine si accesorii, si am sunat la o firma de inchirieri auto din Bucuresti care sa ne asigure transportul pana la Poiana si inapoi. Vineri dimineata am impachetat niste sandwisuri pentru drum, am incarcat masina cu de toate si am pornit. De obicei vinerea este aglomerat, dar cand am iesit pe A3 am constatat ca lumea nu prea se inghesuia la munte, pentru ca erau toti la mare.Drumul este o parte foarte placuta, cum era de asteptat, dar si opririle sunt binevenite.

Am vrut sus, am vrut sa fie racoare, pentru ca ne-am saturat de caldura din Bucuresti, asa ca ne-am cazat sus, la poalele Postavarului care se afla la o altitudine de aproximativ 1030 de metri. Am fost un pic surprinsa sa constat ca desi era vara, statiunea era relativ plina, si nu aveai unde sa arunci un ac in anumite locuri, plin de oameni care voiau sa vada cum arata Romania de la o asemenea altitudine.

Cu toate ca temperatura nu trecea de 20 de grade, totul era verde si frumos, iar pe varful Cristianul Mare care se afla la aproximativ 1700 de metri inaltime, puteai vedea zapada, atat de mare era diferenta de temperatura. Bineinteles ca am avut haine potrivite pentru asemenea vreme, pentru ca ne asteptam, nu e prima data cand mergem la munte.

Aerul foarte dens si foarte bogat in ozon, ceea ce este perfect pentru alergiile mele la aproape orice. Cum am ajuns a constatat ca pot respira mult mai lejer aici sus. Si apropo de cum am ajuns, inainte de a ne caza la pensiune, am vrut sa ne miscam un pic sa ne dezmortim de la drumul lung din Bucuresti pana aici. Dupa ce ne-am stabilit si la cazare, am constatat ca avem si piscina, daca vrem sa inotam, de care bineinteles ca am profitat, fiind un fel de doi in unu pentru noi, vacanta si relaxare la piscina.

In prima zi, sambata, am plecat intr-o drumetie la care visam deja de cateva luni bune si pe care o planuisem pas cu pas, ca sa ne bucuram de verdeata, aer curat si oamenii de treaba din zona. Duminica am plecat un pic mai devreme ca sa nu prindem toata aglomeratia de pe Valea Prahovei, si sa stam la cozi interminabile.

Per total, vacanta a fost scurta dar extraordinara, intensa cumva, si nu a fost genul de vacanta din care te intorci obosit, sa fie asta oare si datorita piscinei de la pensiune?

AdvertisementTot: 3.096s; Tpl: 0.014s; cc: 9; qc: 56; dbt: 0.0606s; 3; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 1; ; mem: 1.4mb