sex, blud i strah


Advertisement
Netherlands' flag
Europe » Netherlands » North Holland
April 25th 2009
Published: April 25th 2009EDIT THIS ENTRY

Dve mlade studentkinje u ulici Crvenih fenjera... Ruka pod rukom, diktafon u rukavu. Same. Znatizeljne, odvazne, zeljne. Razgledamo izloge kao u popodnevnoj setnji. Devojke nam se smeskaju, cude, a nesto sto lici na vostanu figuru, lutku, na musko i zensko istovremeno, pokazuje nam da brisemo, jer cemo joj rasterati musterije. Lutka, ukocene zenske face, a muskih crta lica, sve vreme blene u ogledalo, neprestano praveci isti osmeh. Iznad nje, pozamasna, becava crnka, obe bez interesanata. Naduvani, jedva punoletni klinci tvrde da su obe muskarci. Odlazimo u ulicu gde su sve takve/takvi. Iskolacenih ociju buljimo u pomahnitale muskarce koji ih zadirkuju, napustaju i pogadjaju turu. Rodjeni Amsterdamci, klinci kazu da se cene krecu oko 50 evra za 20 minuta "posla". Samo? To za njih nije nista, vec su isprobali razne, ali ne iz ove ulice. Ovde su zene muskobanjaste, krupne, visoke, arogantne, a ima i cudovista od kojih pobegosmo. Na svu srecu izbegosmo batine kad mladici shvatise da imam diktafon. Napravih se luda da mi je to telefon, dovoljno su bili haj da bi shvatili o cemu se radi.
U drugim ulicama devojcice, plave, mrsave, jos nerazvijene. Jedna drugu feniraju, sminkaju, namestaju. Za koga? Matorog trbonju sto ne moze da se odluci? Ima i intelektualnih, onih sa cvikama i iole pristojno obucenih, ali i starih, naizgled smirenih, reklo bi se naduvanih. Ponesto za svaciji ukus.
Trazimo nekoga ko se jos nije odlucio. Po mogucstvu stranca. Stoji za sankom, sa naocarima i pivom, sam. Raspolozen za pricu, i zeljan drustva, Amerikanac krece da nam otvara dusu. Zauzet je, ali ako bude raspolozen, izabrace neku od devojaka. Da moze da bira od poznatih bi voleo da tu vidi Gvinet Paltrou i Dzenifer Aniston. Posto me je automatski kupio izborom, nastavljamo o gorucim pitanjima u svetu. Andjela narednih sat drzi lekcije iz istorije Srba, biva propitivana iz geografije i s vremena na vreme podize ton, cisto radi dramaturgije. Dok snimam sagovornika, celavi gospodin u crnom odelu posmatra kako disem, na sta se jezim, ali ga i razumem, ima nas raznih, ko zna sta sam mogla sve s tim cudom u rukama. Narocito kad su njegove sticenice samo na korak od nas. Odustaje posle nekog vremena. Prolazi ponoc i rastajemo se sa, sada vec, interesantnim Amerikancem, sirimo krug poznanika u Amsterdamu, lep je osecaj kad nekome na ulici kazes cao (juce smo sreli momka sa recepcije hotela, pa nam bi milo), a da to nisu tvoje cimerke. Sto kasnije u noc, to, pod svetlom crvenih fenjera, sve ludje. Pijani, naduvani, raspevani, nastrasniji oni crni. Odlazimo polutrcecim korakom, uspevsi da iz jedne zene izmamimo prinanje da je posao prostitutki veoma tezak. Ovaj nas je, vala, isto toliko uzbudljiv. Sve zavisi od izbora. Sto posla, sto uzitka. I lepota i cena.


Advertisement29th April 2009

Naleeeeeee :****
Heeey! Odlicno!!! Sabskrajbovala sam se na blog, postala si mi lektira... Samo nastavi.. smeskam ti se, uzivam u pisaniju, i ajde, priznajem, ti zavidim.. :) A zasto komentarisem bas ovaj text.. xexe.. pa koji bih ja drugi.. Uci, uzivaj, i nadasve se provedi! CmokiC

Tot: 0.074s; Tpl: 0.015s; cc: 10; qc: 45; dbt: 0.0256s; 1; m:jupiter w:www (104.131.28.133); sld: 1; ; mem: 1.6mb