Advertisement
Published: September 19th 2017
Edit Blog Post
Takze nakoniec moj trip zacina uz o den skor a to vo viedny, kde hral svoj vonkajsi zapas ac milano.
O 12/30 koniec v robote, doma rychla sprcha, strihanie a zbalenie minima veci. V sofii ma caka slnecno nad 30C.
Avsak tu je zima a veterno.
Naskakujem na vlak a cez
tt sa dostavam do
bratislavy, na fakt prisernu stanicu. Hanba hlavneho mesta. Keby som turista a vystupim z vlaku na takomto mieste, hned dam spiatocku a padim kade lahsie.
V
Ba si vystojim peknu 10.min frontu na listok, zistujem cenu jednosmerneho do
viedne, krasnych 12€, spiatocka 14€ a spiatocka s celodennym mhd 18,80€. Berem poslednu moznost, kedze sa este musim presunut z hlavnej stanice vo
viedny k stadionu metrom.
Mensi problem s platbou, platit som chcel fio kartou ale chuj som zabudol,ze uz mam dnesny limit vycerpany, zbytocne prikladanie karty, zadavanie pinu, tak nakoniec pouzivam revolut.
Mohol som ist aj lacnejsim busom, priamo pred stadion ale obaval som sa zapchy a nestihnutie zapasu.
Vo
viedny stretnutie s imrom, ktory mi odovzdal listky do hostujuceho sektora, dost predrazene ale kedze som bol na
ukrajine neako som sa nestihol nakontaktovat s nasim fanklubom a vsetko som nechal na imra nech odsleduje a zajedna.
Cesta metrom aj s prestupom bez problemov, iba na jedne stanici sme cakali cca 15.min.
Nakup jedla v blizkom obchodnom dome
stadion centre vratane jedneho piva. Vonku pred stadionom cena plechovky 3€, v supermarkete 1€.
V okoli uz kopa fans, zvacsa austrie ale objavili sa tu aj milanisty a dokonca chuliganka slovanu (3ks ale mali len ich mikiny,mozna to boli normaly, tak ako u nas maju niektory curva sud, pritom s tym nic nemaju spolocne, proste len imidz).
Cez policajnu zatarasu sa dostavame pred nas sektor, tu uz dost dlha fronta na vstup. Imro ma upozornuje na skodnu, uzaj sa rozbieham ale vlajku sa mi nedari ziskat, soulik ju mal dobre pripevnenu. Tak teda zvitanie s nasimi a cakanie v rade, kde sa objavuje aj marco z
berlina.
Securitu kontrola, chudak chalan bol zo mna mimo, batoh plny oblecenia, knihy, zubna pasta atd...Po dokladnej prehliadke mi zabavuje prazdnu 0,5l flasu od vody. Ou je, s tym fakt mozem narobit skody.
Sektor je uz riadne zaplneny, stretavame sa tu aj s el presidente janom.
Ti co paktuju s obrezancami vytahuju bielofialovu kartoniadu v ich kotli. Zacina hukot, domaci su fakt super, my sa nedavame zahanbit ale je to dost takze, bo v nasom sektore je kopa vandrakov (samozrejme tymi sme aj my) co nevedia spievat talianske chorale. Ak sa nepocitaju take tie zname ale to tez kazdy nekrici.
bum bum a uz vedieme 3-0, neskor austria koriguje vysledok, hlasatel pusta neaku tu lalalalala hudbu. Na to sa chyta nas kotel a zacina mensia psychiatria. Jednoznane novy choral.
Celkovo som ale z vyjazdu sklamany, s
tt sa to neda porovnat, tam hucia skoro vsetci a hlavne ked sa uz vyhrava 3-0, resp ked sa blizi zaver zapasu a stav je 5-1 tak to uz pada u nas tribuna, tu to bolo take nemastne neslane.
Po zapase nas nakoniec berie abate, dost dlhu chvilu cakama na parkovisku ale pohoda, ja mam casu dost, mne to leti az zajtra okolo 8/00.
Cesta ubehla rychlo, ja s abatem vyskakujem na zeleznicnej stanici, imro aj so soferom idu k bus stanici.
Mam stastie o par minut odchadza asi posledna 61-ka smer letisko. Problem, nemam drobne peniaze. Pri automate sa pytam jedneho chalana ci mi rozmeni 5€, chyba mi 0,1€, tak mi nakonec dava 0,1€. Velka vdaka.
Keby viem,ze cesta nocnou bratislavou trva len 15.min, kupim mensi listok.
Na letisku sa ukladam na sedacky na poschodi, dve tu okupuju bezdaci ale lepsie obleceny, tak pre to ich mozno sbs ani neriesi.
Budim sa okolo 5/00, presun do zasitych potravin Delia na prizemy pri priletoch , nakup ranajok ale hlavne vody, bo na zachodoch tecie neaka vlazna a aj tak som si ju nemal do coho nacapovat.
Nahadzanie CS ziadosti o stretko na dnesny den v
sofii, uvidime ci nieco z toho bude.
Po letiska zacina prechadzat sbs-kar, budi vsetkych spiacich ludi na sedackach. Boarding pass, boarding pass, debilko.
Na security som si musel dat dole turisticke topanky, na pasovom som sa zas postavil do zlej rady. Nenormalne dlho to trvalo, debilkovci skenovali aj obcanky. Ku gate idem medzi poslednymi ale i tak tu tvrdnem este dobrych 20.min.
Sedim pri okne, tak aspon fajn vyhlad ale zas malo miesta na nohy.
Letusky nic moc, let v pohode.
Po pristati opat colnica, nastastie tu to ide rychlo, colnicka len kukla na obcanku, na mna a uz som v
bulharsku.
Po opusteny haly, hned vidim free shutle bus co vozi ludi k terminalu 2 odkial ide metro do mesta. Bus odchadza vzdy v celu a pol hodinu.
Hned po nastupe startuje.
Listok na metro kupujem v automate, este mi ostalo okolo 5leva, tak ich hned otacam. Inak sa da platit aj kartou.
Zasunut listok a uz som v metre. Chvilku cakania a uz si to zenieme po povrchu do centra. Neskor sa dostavame pod zem, suprava neni moc vytazena.
Vyskakujem na stanici
Vasila Levski, kedze mam do check inu casu a casu, je este len 11/00, ubytovat sa mozem po 14/00.
Vonku strasne teplo, slnko pali a ja v turistickych topankach.
Cez orli most (uplne prti most akurat su tam sochy orlov) sa presuvam k prvemu bankomatu, mimo prevadzky.
No nist, ide sa dalej, na stanici
Sofia University St. Kliment Ohridski sa nachadza billa, mcdonald a samozrejme aj atm. Nakup mini obeda v bille a vybratie neakeho toho kesu.
Jedlo zjedene v
Knyazheska Garden, tu sa motala jedna cvaknuta bezdacka, furt vykrikovala. Na lavicke som si posedel dost dobru chvilu, bulharky su tez zaujimave, hlavne v takomto teple.
Po napojeny na free wifi, potvrdene 3 stretka, z toho vybrata teda jedna bulharka, stretko 17/30, jedlo a potom bud este ostanem s nu alebo pojdem na futbal.
Motanie sa po centre sofie, opat budovy, kostoliky a kopa ludi.
V parciku pri narodnej galerii zacatie citania posledne casti alexandra velkeho.
Do
hostela 44 prichadzam na cas ale recepcny ma este posiela si dat kavicku do spol.miestnosti,bo este neni nachystana moja izba resp postel, spim v 8.dorme.
Prichadza na platbu, platim kartou, samozrejme debil som povedal,ze nech mi to da v bulharskych levov a nie v eurach, takze prerabam horibilnu sumu 0,4€ 😊
Izba vyzera fajn, sice mala ale fajn, opat robim dalsi kiks, vyberam si vrchnu postel pod klimou (to som ale zistil az ked som prisiel vecer na izbu). ah jaj, este k tomu ani postelne pradlo neni nachystane.
No nic davam konecne sprchu a reku umyjem si aj zuby, dalsi zadrhel, jednorazova pasta co som si zobral ma to najlepsie uz za sebou, uplne stvrdnuta, hned sa mi roztrhla mini tuba po stlaceny.
Relax v lobby. Je tu volaky amik, co cestuje okolo sveta a pracuje cez pc.
Po oddychu sa vydavam na miesto stretnutia pred palac kultury.
Popri mesite
banya bashi sa dostavam na neaku pesiu zonu. Tu kopa ludi, obchodiky, kaviarnicky.
Davam si tocenu zmrzlinu od stareho deda. Moc mu to teda uz od ruky neslo ale bola dobra.
Ulickami sa dostavam az do ciela. Za zmienku nestoji nic zaujimave co by ma prekvapilo, bulharky nepocitam.
Pred palacom fontana, opat kopa ludi, soplaci tu jazdia na bicykloch, skateborduju, len tak posedavaju, popijaju. Ha miesto stretka ma byt pred vchodom do palaca/budovy lenze ta je obkolesena plotom, rekonstruuje sa to tu.
No nic, sadam na lavicku a skusam sa napojit na freewifi, udavam svoju polohu. 17/40 a furt ziadna odpoved, free wifi nejde, vytahujem zalozny mobil, ten tez nahovno, ne a ne sa napojit na siet. Nakoniec sa dari, odpoved prisla, uz je na ceste.
Nakonec s pol hodinovym meskanim prichadza krasna deva.
Ej veru futbal asi dnes vynecham.
Trochu vie cesky, bo bola na erasme u susedov.
Zapadame v bulharskej restike
Hadzhidraganovite izbi . Velmi vkusne zariadena restika na bulharsky styl. Casnici v krojoch, plno ludi.
CS nechavam ako vzdy volnu ruku, nech mi nieco vyberie a to bola veru chyba, samozrejme v dobrom zmysle.
Na stol prichadza rakija, sopsky salat, ovciarsky pre moj naprotivok. neskor take mnam chlebiky a fazulova polievka vo fajn kotliku, no ale toto tu este nekonci, zlaty kliniec programu je na drevennom podnose 3 klobasocky, zemiaky a salat.
Moj pupek je uz na prasknutie, CS tez nevladze.
Jedlo si davame zabalit a pri prvej prilezitosti na ulici ho darujeme bezdomovcovy.
Podla CS do restik chodia len vo vynimocnych pripadoch.
V uliciach kopa ludi, kaviarnicky preplnene.
Zacina nocna prehliadka
sofie. Opat budovy, pekne nasvietene, hlavne katedrala alexandra nevski.
V nedelu ma byt den
sofie, tak sa tu stavia hudobne podium a zacina nacvik.
Maju tu aj bermudsky trojuholnik, ktory tvori synagoga, mesita a ortodoxny kostolik.
Pri byvalych tureckych kupeloch sa da nabrat tepla mineralna voda, cez den som videl ako si tam ludia aj peru.
Rozlucka, totatalne k.o. padam do postele.
V noci ma budia komare.
Zajtra skore vstavanie, ranajky nestiham, su od 8/00-10/00, ja mam v plane vypadnut uz o 7/00
naklady (1€ = 1,9522 bl = bulharsky lev)
vyber 100lv = 51,23€
mhd ba 30.min - 0,8€ (normalne stoji 0,9€)
metro - 1,6bl
nakup letisko - 1,58€ (voda 1,5l + makovy kolax)
nakup v bille - 1,27€ (platba kartou revolut 2,48bl, voda,klobasa, velky drevorubacsky rozok)
ubytko 2noci share bathroom 8dorm - 16,4€ (platba kartou revolut 32bl)
zmrzlina - 1,5bl
vecera - 60bl (tringelt 1,5bl)
foto
Sofia
Advertisement
Tot: 0.645s; Tpl: 0.01s; cc: 8; qc: 57; dbt: 0.3739s; 1; m:domysql w:travelblog (10.17.0.13); sld: 1;
; mem: 1.2mb