Les Saintes, Deshaies, Grande-Terre


Advertisement
Published: September 1st 2009
Edit Blog Post

1.9.2009
Guadeloupe: Les Saintes, Deshaies, Grande-Terre

Hei, huomenna jatkan matkaa Martiniquelle. Olen innoissani, kun vihdoinkin pääsen matkustamaan laivalla lentokoneen sijasta. Matka Pointe-à-Pitrestä Fort-de-Franceen kestää 3 tuntia 45 minuuttia. Eikä lippu maksanut kuin 65 euroa.

On tosiaankin valitettavaa ja outoa, että Brittiläisen kansainyhteisön, Ranskan ja Hollannin saaret on eristetty toisistaan. Se on ihan älytöntä, kun kuitenkin Englanti, Ranska ja Hollanti ovat EU-maita. Siirtomaa-aika eturistiriitoineen on edelleen voimassa täällä, ja se on yksi syy karibialaisten kapinointiin. Muun muassa täällä Guadeloupella on ollut kovia mellakoita helmikuussa; kaksi ihmistä kuoli. Majoituspaikkani isäntä, Ranskan ranskalainen Vincent, ennusti, että mellakat alkavat uudestaan nyt syyskuussa, kun turistit ovat lähteneet.

Karibian eri saarivaltiot ovat vuosikausia yrittäneet muodostaa EU:n kaltaista allianssia, tai saada aikaiseksi ainakin helpompaa liikkumista saarilta toisille. Aivan varmasti alueen turismibisnes hyötyisi yhteistyöstä. Karibiahan ei ole reppumatkailijoiden suosiossa laisinkaan, kun ”island hopping” tulee niin kalliiksi ja muutenkin on kaikki kallista. Mutta kun Kuuba on mitä on, Puerto Rico USA:n eristämä, Ranska pelkää Guadeloupen ja Martiniquen itsenäistymistä, ja brittien entiset siirtomaat ovat korruptoituneiden hallitusten kurimuksessa, mitään ei ole onnistuttu saamaan aikaiseksi.

Absurdi tilanne konkretisoitui jälleen kerran, kun vierailin Guadeloupelle kuuluvalla Les Saintesin -saarilla. Katsokaa kuvia. Les Saintes on jossakin äänestetty maailman kolmanneksi kauneimmaksi paikaksi ja sitä se myös on. Siellä oli myös paljon iguanoja. Saarten historia on sellainen, että britit ja ranskalaiset ovat ottaneet siellä useasti yhteen. Monia tärkeitä ja kuuluisia meritaisteluita on käyty (en ollut tosin koskaan kuullutkaan niistä). Fort Napoleonin museon opaskin tuhahti horisontissa siintävästä Dominican saaresta, että tuo kuuluu briteille, vaikka Dominica on itsenäinen valtio ainakin periaatteessa.

Laivamatka Dominicalle olisi kestänyt kenties puoli tuntia, mutta sinnehän ei Les Saintesista pääse.

Kolme viimeistä päivää olen tehnyt kovasti turistityötä eli osallistunut ekskursioille. Se oli sitten tämän matkan viimeinen kerta, kun sellaisille osallistun. Mutta kerron joskus toiste, miksi.

Tässä tulee nyt kuitenkin runsaasti kuvia Les Saintesista lähestymisineen ja Fort Napoleonin harjalta, sekä Basse-Terrellä sijaitsevan Deshaiesin luonnonpuiston kukista ja sitten Grand-Terren rannoilta. Yhdessä Les Saintesin kuvassa siintää Dominica, ja viimeisessä kuvassa Grande-Terren pohjoiskärjestä katsottuna La Desirade.Additional photos below
Photos: 13, Displayed: 13


AdvertisementTot: 0.442s; Tpl: 0.019s; cc: 6; qc: 50; dbt: 0.0132s; 1; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 1; ; mem: 1.3mb