Sto juznije, to ...


Advertisement
Laos' flag
Asia » Laos » South » Pakxe
January 22nd 2009
Published: January 22nd 2009
Edit Blog Post

Home deliveryHome deliveryHome delivery

Dostava direkt do okna
Zajtrk je bil podoben vecerji: spet sva zradirala eno celo lubenico, tokrat le za 5k kip (ponjo sem sla jaz - how do I do it?). Zraven seveda bagete. Vse to na verandi, obsijani z jutranjim soncem. Nice, we like!
Poklicala sva v nek guesthouse v Pakseju, kamor sva bila namenjena, da se ne bi spet zajebavala kot v Vientianu, ker je bil prihod nacrtovam pozno popoldne. Klic je bil malo zmeden (oz. receptor na drugi strani), ampak naceloma vesel in pritrdilen, tako da - pustimo se presenetiti.
Spila sva se eno vroco cokolado leze (na tleh, za nizko mizico, s povstrcki) pred guesthouseom, jim pomahala v slovo in hop na tuktuk do postaje. Kupila sva karto do Pakseja za 50k kipov, kar je dokaj ugodno glede na dejstvo, da sva recimo za pot od Luang Prabanga do Vang Vienga dala 85k kipov, pa je voznja trajala manj in bus je bil mocno bolj razjeban kot danasnji, ki je bil za povrh se lokalen (kao). Res je ocitno to ultra turisticna ruta, zato lahko nategujejo cene, ker ni nobene druge moznosti.
Ker je bila pot torej po pricakovanjih dolga, sva na postaji pozrla se eno noodle soop za 10k, ob 10.30 pa smo sli jugu naproti. Z vecjima postankoma v Xenu in Savanakhetu smo v Pakse prispeli ob 17.30, in tudi tukaj je, neverjetno, postaja 7km izven mesta. Tako da sva spet morala sesti na tuktuk, tokrat za 15k za oba, in se po pristanku v centru odpravila do prej omenjenega guesthousea. Na vhodu je sicer pisalo, da today full no room, ampak se je slucajno nasla soba in za naju (ker sva kao rezervirala) in se za dva Francoza, ki sta se stiskala z nama v tuktuku. Zur! Odlozila sva nahrbtnike, se polila z repelentom in odmarsirala Mekongu in vecerji naproti.
Ocitno tole postaja ze standard, podobno kot prej veceri ob svecah, ampak spet sva jedla ob tej velicastni reki Mekong. V Pakseju se vanjo zliva Se Don (tako se imenuje tudi najin GH, Se Don River GH), in seveda imajo tudi tu ob sotocju in nasploh ob celem obrezju celo vrsto zunanjih restavracij. Na drugi strani pa tokrat ni Tajska, ampak se malo Laosa. Jedla sva super odlicne fried noodlne z veliko zelenjave (in svinjino, valda), zdilala sva se za 20k za oba, moralo bi biti pa 30k. Nicht schlecht.
Danes se torej ni ne vem kaj dogajalo, ker sva dan pac posvetila migraciji. Jebiga. Bo pa zato ze jutri bolj zivahno, menda.

AdvertisementTot: 0.059s; Tpl: 0.017s; cc: 14; qc: 28; dbt: 0.0124s; 1; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 3; ; mem: 1.3mb