Dag 4: Fukuoka - Nagasaki


Advertisement
Japan's flag
Asia » Japan » Nagasaki » Nagasaki
April 7th 2011
Published: April 7th 2011
Edit Blog Post

OkawachiyamaOkawachiyamaOkawachiyama

Om een beetje een idee te geven van hoe het eruit zag.
Dag 4 alweer! Wat gaat dat toch hard!
vaak een dag voordat de rest hem ziet - dat komt omdat wij ieder commentaar eerst moeten accepteren om spam te voorkomen.

Allereerst iedereen bedankt voor jullie commentaartjes! Wij kunnen ze allemaal goed lezen, al duurt het bij dit blog.
Vandaag moesten we om 8 uur 's ochtends bepakt en bezakt klaarstaan om door te trekken naar Nagasaki. Onderweg zouden we Okawachiyama en Hirado aandoen.

Er stond een bus voor ons klaar die ons de hele dag zou brengen naar waar wij wezen moesten. Over onze koffers hoefden wij ons dus gelukkig niet druk te maken.

Wat vooral geweldig was aan deze dag, was dat de plekken waar wij kwamen totaal niet toeristisch zijn. Wij waren dus de enige buitenlanders en dat is heerlijk. We zien wat van het echte Japan zonder allerlei nep toeristenattracties.

Okawachiyama is een porseleinstadje - er wonen en werken allemaal families met hun eigen porseleinshopje. Wendy kon het niet laten iets te kopen maar, verrassing het was geen porseleinen konijn maar een heremietkreetje! Ook hier stonden alle kersenbloesems mooi in bloei en liep er overal water - het was heel erg mooi.

Na
HiradoHiradoHirado

Ook hier weer prachtige kersenbloesems
een tijdje verder rijden hebben we het stadje Hirado bezocht. Ook heel mooi. We hebben daar een oud kasteel bezocht en 's middags lokaal gegeten.

De hele busreis was heel goed te doen. Er was onderweg genoeg te zien - al heeft Wendy het grootste gedeelte geslapen. Ze zegt dat zo'n busreis te ontspannend is en ze haar ogen niet open kan houden... ja, ja.

Uiteindelijk zijn we in Nagasaki aangekomen. Een mooie, grote stad. Bijzonder is dat alle (elektriciteit)kabels bovengronds zijn en hoog aan palen alle kanten opgaan. Is natuurlijk wel logisch want anders zou bij een aardbeving alles gelijk uit zijn verband gerukt worden.

Het waaide vandaag redelijk hard, maar de temperatuur was aangenaam. Morgen wordt er echter regen verwacht. Er staat veel op het programma, morgen, dus we hopen dat het weer mee zal vallen. Maar hoe dan ook, we zullen ons vast wel vermaken!

Co.Additional photos below
Photos: 5, Displayed: 5


Advertisement

HiradoHirado
Hirado

Een begraafplaats in Hirado. Op alle graven staan verse bloemen - het zijn familiegraven die voor altijd door familie onderhouden zullen worden. Minstens één keer per week komt een familielid het graf verzorgen.
JizoJizo
Jizo

Beschermheilige voor kinderen en reizigers
SushibarSushibar
Sushibar

Hier hebben we 's avonds gegeten.


Tot: 0.121s; Tpl: 0.01s; cc: 8; qc: 55; dbt: 0.0751s; 1; m:domysql w:travelblog (10.17.0.13); sld: 1; ; mem: 1.1mb