Maxima en Alexander in Xi'an


Advertisement
China's flag
Asia » China » Shaanxi » Xi'an
November 4th 2007
Published: November 6th 2007
Edit Blog Post

Van Tongren zijn we doorgetrokken naar Xining. Het plan was om bij aankomst meteen door te reizen naar Xi'an maar de verkeersgoden beslisten daar anders over. Het busstation was al gesloten en de nachttrein was volgeboekt dus maar een ticket genomen voor de volgende dag. Onze "verloren" dag in Xining hebben we doorgebracht met marktjes bezoeken (en alles te proeven wat er lekker uitzag) en we hebben nog een tof museum gedaan. Het huis van de laatste Chinese warlord is omgevormd tot museum en we konden alle bijhuizen, paviljoenen en tuinen bezichtigen. Voor een keer waren we alleen, geen enkele andere bezoeker te bespeuren. De rust was een verademing.

Vermits we in de herfst liever vallende bladeren zien dan vallende sneeuwvlokjes, hebben we het Tibetaans plateau maar achter ons gelaten en 's anderendaags de nachttrein genomen naar Xi'an. Op zich al een hele belevenis. Met z'n zessen in een mini-coupe met mini-bedjes, een mini-tafeltje, een 1 mini-Chineesje met een valling en 3 grote Chinezen zonder valling maar niettemin met heel veel fluimen in hun keel. Echt mini-gezellig. Enfin, eenmaal gesetteld, oordoppen in, oogmaskertjes op en rolluiken naar beneden, toch nog min of meer goed geslapen.

Bij aankomst in Xi'an al meteen keihard beginnen onderhandelen voor een kamer, de prijzen liggen hier zomaar even drie keer zo hoog als in de andere plaatsen die we bezocht hebben. Uiteindelijk hadden we een piepklein kamertje in een gezellige Youth Hostel met een grote living en zalig warme douches. Xi'an zelf gaf al meteen een aangename indruk, de oude stadskern is nog volledig ommuurd. De City Walls dateren nog uit de Ming-dynastie (gebouwd in 1370) en hoewel ze op de meeste plaatsen gerestaureerd is, blijft deze stadsomwalling indrukwekkend. De eerste dag hebben we doorgebracht met het regelen van enkele belangrijke zaken. We hadden een mail gekregen van de shipping company dat we de shipment konden betalen voor de meubels die we in Beijing gekocht hebben. Wij dus naar de bank, daar aanschuiven en wachten (veel Chinezen voor ons) en uiteindelijk was het betaald. Fluitje van een cent blijkbaar. Omdat de dag al meer dan half voorbij was hebben we wat rondgewandeld in de Muslim Quarter, waar souvenirwinkeltjes en food stalls elkaar afwisselen. We hebben ons ziek gelachen met een souvenirsverkopende Chinees die ons met een oerhollands accent aansprak. "Nou, Willen jullie geen prachtig gegraveerde stempel van me kopen? Leuke prijs! Maxima en... euh...
Nachttrein naar Xi'anNachttrein naar Xi'anNachttrein naar Xi'an

Chinese sardienen in blik
Alexander! Goedemiddag!". We lagen driedubbel van het lachen... Voor de rest hebben we wat rondgewandeld in de stad en rond de oude stadsomwalling.

's Anderendaags was het tijd voor de grote highlight van Xi'an: the army of terracotta warriors oftewel het TERRACOTTALEGER. Het is een leger van enkele duizenden terracotta"soldaatjes" die de wacht houden bij het graf van de eerste keizer van China, Qin Shi Huang. Hij creeerde een eerste gecentraliseerde regering, legde maten, gewichten en een standaardschrift vast en bouwde wegen en kanalen (of liet ze bouwen), en dat allemaal in de tweede eeuw voor Christus. Bij onze aankomst bleek meteen dat we niet alleen waren. Half China en een hele horde Westerse toeristen vonden het ook een goed idee om op 2 november naar de terracotta soldaatjes te gaan kijken. De zee van toeristen, de astronomische prijzen voor souvenirs en drinken en het feit dat pit 2 gesloten was konden voor ons de pret niet bederven. Het was de moeite om te zien hoe al die terracotta figuren hun eigen gelaatsuitdrukking hebben, geen twee zijn dezelfden. Het terracottaleger is in ieder geval een indrukwekkend hebbedingetje om mee het graf in te nemen!
Additional photos below
Photos: 14, Displayed: 14


Advertisement

Nachttrein naar Xi'anNachttrein naar Xi'an
Nachttrein naar Xi'an

Avondeten in gezellige setting
JapansJapans
Japans

De sushis rollen aan je neus voorbij. Je hebt maar uit te kiezen. Ok, ok, ok,...
Xi'an nightlifeXi'an nightlife
Xi'an nightlife

Drumtower op de achtergrond
Overzicht loods 1Overzicht loods 1
Overzicht loods 1

In totaal zijn er drie loodsen. Loods 1 is veruit de grootste van de drie.


6th November 2007

joebear says hello
nog eens hello en groetjes van het voltallig conforma team.We missen u anne(en yves,baardje zeer leuk).De mooie foto's en daarbijhorende verhalen=enorme aantrekkingskracht om zelf op reis te gaan,gaat wel lukken....in de toekomst...xxx joebear conforma

Tot: 0.032s; Tpl: 0.018s; cc: 11; qc: 18; dbt: 0.0067s; 1; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 1; ; mem: 1.2mb