Advertisement
Published: September 22nd 2015
Edit Blog Post
Joejoe,
Het is alweer een paar weken geleden dat ik over m’n leven heb geschreven, dus bij deze een heeeule lange. Ik ben nog steeds woonachtig in Kaapstad en ik wil nog lang niet naar huis. Waarom niet? Omdat de fissa’s en activiteiten hier voor mij gemaakt zijn!
Het eerste ‘evenement’ voor mij hier in Kaapstad was first Thursday. Dit is elke eerste donderdag van de maand, waar je allemaal kunstgalerijen kan bewonderen door Kaapstad heen. We hebben een kijkje genomen in een fotografie galerij waar echt vette dingen hingen. Toch waren we na nummer 1 al klaar om een drankje te doen en de avond te starten. We zijn bij de Biergarten beland waar we wijntjes hebben gedronken (jaja, logisch ook wel) en hebben bij Mama Africa een lekker steakje naar binnen gegooid. Super leuke tent, met een life optreden van de meest schattige Afrikaanse boys.
Vrijdag was uiteraard weer stagedag, maar niet getreurd want in de avond was het alweer tijd voor een andere fissa. We zijn bij Your’s Truly beland, waar we vanaf een uur of 6 alleen maar dubbele gins hebben besteld, dus jullie kunnen je wellicht inbeelden
hoe de avond verder is verlopen. Zaterdag uiteraard fris en fruitig opgestaan en zijn naar Guus in Muizenberg gegaan. Surfpakkie aan en goaaan. Na eerst flink wat gesnoekt te hebben, is het ook mij uiteindelijk gelukt om een paar seconde op de golf mee te liften.
Zondag was het weer tijd voor een roadtripje. Samen met de boys zijn we naar Cape Point gereden. Dit was echt weer mieters. Tijdens de trip even wat gegeten in Simon’s Town bij een heel schattig tentje en eenmaal aangekomen bij Cape Point was het uitzicht zo mooi! Best bizar om te denken dat je dan op het meest zuidelijke puntje bent en als je goede ogen hebt de Zuid Pool kunt zien. Aan het eind van de dag hebben we ook nog pinguïns bewonderd en hebben de dag afgesloten bij een pizzatent op Longstreet. Dit was overigens de enige tent die nog open was, aangezien iedereen zondag (rustdag) nogal serieus neemt. Helaas was de wijn hier ook weer erg lekker en heb vooral ik de avond afgesloten in de speeltuin.
Ondertussen zit ik hier wel nog met een doel, namelijk een stage. Nu ik er wat langer
zit begrijp ik beter wat er van mij verwacht wordt, wat zij doen en wat ik nog allemaal moet gaan doen. Ik zoek nu vooral sponsors die ons project ‘Infecting The City’ kunnen sponsoren, dit is een festival door Kaapstad waar allemaal kunst, dans en muziek te bewonderen is. Daarnaast ga ik ervoor zorgen dat de Social Media van Africa Centre weer helemaal op rolletjes gaat lopen.
Aangezien ik nogal losjes ben en de werkweek best veel dagen heeft, was het woensdag toch echt de hoogste tijd voor KARAOKE. Ik heb m’n roeping gevonden en ik moet er iets mee gaan doen, maar mijn tijd komt nog. Zo van, ik vraag mambo nr 5 aan, maar eigenlijk ken ik heel de tekst niet. Het resultaat van deze avond is dat ik donderdag niet gelukkig was. Donderdag even een chill dag ingelast en kwam Guus spontaan mijn kant op. Lekker shoppen en uiteten, want de ‘randjes’ moet rollen.
Gelukkig was het ook aan het eind van deze week weer weekend geworden en konden we weer uitpakken. We hebben een bezoekje gebracht aan de Botanische tuinen en zijn weer lekker uiteten geweest. Klein detail is dat ik, Doris
en Roos wel 2 keer gekookt hebben in de paar weken dat we hier nu zijn. Lekker deca toch. Zondag met het roadtrip team plus Guus een bezoekje aan de Tafelberg gebracht. Side detail, we hebben hem zelf beklommen. Naja, ik mezelf de berg opgehesen. Maar eenmaal on top voel je je wel koning. Zo’n mooi uitzicht over Kaapstad en echt ‘living on the edge’. De dag uiteindelijk afgesloten met een lekker etentje en een paar afleveringen van Sex and the City.
Door de weeks hebben we besloten wat te minderen in de pub en zelf meer te koken. Het plan wil alleen nog wel eens falen, onder het motto een wijn is geen wijn etc. Het weer in Kaapstad is trouwens ook voor geen meter te peilen. Als je ’s ochtends denkt, joh lekker weer we doen een jurkje, heb je nadat je je werk verlaat nogal spijt omdat het dan ineens 10 graden is met regen. Toch hebben we elk weekend veel mazzel en hebben we vrijwel altijd mooi weer.
Afgelopen weekend was het tijd voor een tripje naar Hermanus. Hermanus ligt op ongeveer 150 km van Kaapstad af. Dit was een
georganiseerd weekend door 4exchange met een groep van ongeveer 40 studenten die hier ook stage lopen. De eerste avond, vrijdag, was er in ieder geval eentje voor in de boeken. De braai (soort bbq, maar dat mag je niet zeggen) begon om 19.00 uur Afrikaanse tijd. Dit komt neer op lekker chillen, lekkere drankjes en je eten krijgen rond 22.00 uur. Het was een geniale avond met geniale mensen. Zaterdagochtend was iedereen duidelijk minder vrolijk dan vrijdag, maar het leven gaat door. Na een heerlijke lunch in een alweer heel schattig tentje, was het tijd om te gaan ‘whale watchen’. Eerlijk gezegd vond ik de dolfijnen die met de boot meezwommen interessanter dan de whales die als betonblokken een paar cm boven het water uitstaken. De avond vervolgens doorgebracht in een pub met uiteraard een pooltafel en niet al te laat gaan slapen (dit was nodig). Zondagochtend, tasjes gepakt en de auto gepakt naar de haaien. Ja, ik had me opgegeven voor Shark Cage Diving. Toen ik aan de tafel zat en wat filmpjes op de achtergrond zag, begon ik twijfelen en dacht ik waarom ingodsnaam heb ik me hiervoor opgegeven. Uiteindelijk toch de boot opgegaan en we zijn naar
een plek gevaren waar meerdere boten met kooien lagen. We lagen nog geen minuut stil of we zagen een enorme haai voorbij zwemmen. Gek genoeg had ik meteen de behoefte om in het water te springen, ik wilde dit zo graag! Snel de wetsuites aan en in groepen van 8 gingen we in een kooi. Een piecie claustro was het wel in het begin. De gast van de boot riep ‘go down’ wanneer er een haai kwam. Wowowowow, het is zo magisch als je een haai voor je neus rondjes ziet zwemmen. Bizar. Het enige typische van deze trip is dat we ineens een truitje bij de haaien zagen liggen. 1 x raden, dat was mijn trui. Gelukkig heb ik de rest van m’n spullen nog wel J
Grappig nieuwtje is dat ik de laatste tijd wel eens wat problemen heb met het bestellen van de uber. Je kunt namelijk kiezen tussen een uber x (voor max 4 personen) of een uber xl (voor grote groepen). Toen ik laatst naar stage ging, had ik per ongeluk een uber xl besteld. De man in de uber moest nogal lachen en vroeg of ik de enige was. Een dag
later heb ik netjes een uber x besteld, maar had ik per ongeluk op uber black geklikt. Dit houdt in dat je een enorme dure wagen voorgeschoteld krijgt (waar je ook even wat meer voor moet neerleggen). Typisch weer dit..
Gelukkig hoef ik na al deze activiteiten nog niet stil te zitten. Aanstaande donderdag gaan we naar ‘Make love, not war’ festival. Dit is Heritage day, een public holiday voor de mensen hier, waar op allerlei locaties veel georganiseerd is. Verder is het plan voor de komende tijd om een weekendje Stellenbosch te boeken, om daar een wijnproeverij te gaan doen en te gaan ziplinen. Daarnaast gaan we een filmpje kijken in het Labia theater en gaan we nog veel feestjes bezoeken.
Op stage heb ik het naar m’n zin, krijg leuke projecten om aan te werken. Ik werk nu aan sponsorcontracten, promoties, presentaties, meetings en doe de vormgeving en super leuk… ik heb een nieuwe collega! Lot is ook Nederlands en nu ben ik niet het enige jonkie meer. Helemaal gezellig.
PS. Laatste nieuwtje, Ruud & The Joke zullen Kaapstad onveilig maken vanaf 9 oktober. Ze zullen ook mij een
bezoekje brengen en dan gaan we op Safari. Ik kan niet wachten, slapen bij de diertjes en quad rijden door het park.
Hoop dat het bij jullie ook allemaal op rolletjes loopt en geniet nog even van jullie rust in NL, want voor je ’t weet ben ik weer terug.
Toedels!
Advertisement
Tot: 0.06s; Tpl: 0.011s; cc: 9; qc: 46; dbt: 0.0354s; 1; m:domysql w:travelblog (10.17.0.13); sld: 1;
; mem: 1.1mb