Advertisement
Published: January 6th 2012South AmericaDecember 30th 2011
Rio de Janeiro - Eigenlijk waren we van plan om niet verder te trekken dan Sao Paulo, maar omdat we een nationaal park overgeslagen hadden in Argentina hadden we plots een dag extra.. Als we nu eens .. Toen we in Sao Paulo arriveerden na een nachtelijke busrit van 21uur(!), bleek het daar in de busterminal totale chaos te zijn : iedereen had blijkbaar op het laatste moment beslist om oudjaar te gaan vieren in Rio. Gevolg : alle bussen naar Rio volzet. Toen we toch met de moed der wanhoop stonden aan te schuiven bij een busmaatschappij, werden we plots in het Portugees aangesproken. We begrepen er geen snars van, maar het ging over een bus naar Rio : daar moesten we het fijne van weten !
Er werd een andere Braziliaan bijgehaald (die er nog groezeliger uitzag dan de eerste) en hij legde ons uit in gebroken Engels dat er een illegale bus klaarstond buiten de terminal om naar Rio te vertrekken. Tja, wat moesten we daar nu van denken ?? Een beetje louche allemaal, maar de andere mensen die al klaarstonden zagen er toch wel redelijk 'normaal' uit. Dan maar de gok gewaagd. De bus bleek basic,

Photo 3
klaar voor vertrek!
maar rijvaardig te zijn. En nog eens 6uur later reden we de busterminal van Rio binnen. Daar werden we opgewacht door onze Braziliaanse vrienden die ons gewoon hun appartement ter beschikking stelden !! Vlakbij het strand. Onze helse busrit was snel vergeten!
Na een verkwikkende nachtrust, maakten we ons klaar voor oudjaar op het strand van Copacabana te vieren. Twee miljoen mensen, bijna allemaal in het wit gekleed (symbool voor vrede) samen op het strand en de promenade, werden getrakteerd op een enorm spectaculair vuurwerk, afgeschoten vanop zee. Prachtig, en er leek wel geen einde aan te komen. Indrukwekkend !!!
Het is daar nog een heel leuk feestje geworden (enige censuur van de foto's was helaas noodzakelijk). Soms moest er al eens iemand van de 'verdrinking' in de golven van de oceaan gered worden... 's Anderendaags kloegen sommigen ook over hoofdpijn.. Een memorabele oudejaarsnacht ;))
De volgende dagen (nadat we wat bekomen waren) hebben we Rio verkend : het prachtige uitzicht vanop de Corcodova-heuvel waar het beeld van de Christo staat, werkelijk een adembenemend uitzicht over de ganse stad en kustlijn.
We maakten ook een hele fietstocht langs de prachtige stranden van Rio. Een stad waar

Photo 4
lekker knus bij elkaar op de metro
permanent een relaxte vakantiesfeer hangt. En ons kleurtje nog wat dieper bruin werd ;) Ja, we voelden ons hier wel thuis!
Maar aan alle mooie liedjes komt een einde, dus trekken we weer verder naar Sao Paulo, en zo verder naar het zuiden.
To be continued!
There are more photos below
Displayed: 24
Advertisement
Nicki
non-member comment
Gelukkig nieuwjaar!!
He dag Anja, Gewoon effe een berichtje om je een geweldig 2012 te wensen! Je hebt het jaar alleszins goed ingezet, denk ik zo ;) Groetjes, Nicki
From Blog: Brasil-Rio de Janeiro