Hola allemaal,
Hier een berichtje van de Galapagos traveller!
Na een nachtje in Guayaquil doorgebracht te hebben en eigenlijk weinig bijzonders gedaan te hebben, īs ochtends al op tijd naar het vliegveld vertrokken om mīn bagage te laten controleren (je mag niks geen natuurlijke dingen meenemen de eilanden op) etc. Vlucht was bijna een uur vertraagd, dus was zeer ruim op tijd.
We zijn gevolgen op het eiland San Cristobal. In het vliegtuig heb ik onze tourgids Felipe ontmoet en op het vliegveld de rest van de groep, nog 7 Amerikanen, waarvan ik met Annette (37) een kamer deel (leuke dame die al erg veel van de wereld gezien heeft). Rest van de groep is erg divers, wat het wel erg grappig maakt (electrisch engeneer, pedriatisch anesthesioloog, geoloog, etc)
Na een lunch in ons overigens super deluxe (wel ff heel wat anders dan de ĻgoedkopereĻ hostels waar ik de laatste weken in heb gezeten) hotel hebben we een wandeling gemaakt naar het interpretation centre, waar uitleg over het ontstaan van de eilanden wordt weergegeven e.d. Daarna doorgewandeld over vulkanische paden naar Frigate Hill en het beeld van Charles Darwin. Veel mooie vogels gezien, onwijs veel zeeleeuwen en o.a. lava lizards.
s ávonds samen met Annette en onze gids Felipe een hapje gegeten in een restaurant, was erg gezellig.
Na heerlijk geslapen te hebben, de volgende ochtend na het ontbijt vertrokken in onze kayaks om langs de kust te peddelen. Ging bij mij super in mīn 1 persoons kayak, maar Jeff en Karin rolden gelijk al om met hun kayak toen ze nog maar net in t water waren, erg hilarisch. Onderweg wederom erg veel mooie dingen gezien. Na best een eindje peddelen zijn we op de motorboot gestapt om naar eerst te gaan snorkelen in een soort baai en daarna naar de Kicker rock, ofwel de Leon dormidor, te varen om daar te gaan snorkelen (o.a. haaien, mooie vissen, schildpadden etc). Na al deze waterervaringen nog heel even op een klein eilandje rondgewandeld om vervolgens weer terug te varen naar het stadje en daar een cocktail te nuttigen en wat te eten te regelen.
Na wederom een heerlijke nacht geslapen te hebben, vanochtend na het ontbijt vertrokken op de speedboot (2 motoren met 225 erop, dus dat zullen wel de pkīs zijn) om naar Santa Cruz te varen. Hele belevenis kan ik je vertellen over een toch behoorlijk ruwe zee.. je wordt werkelijk alle kanten op gebonkt en geworpen. Al met al was mijn lichaam er niet zo heel erg blij mee.... ging t de afgelopen weken in de bus en op de boot echt super met mijn vroegere reisziekte.. nu begon ik er toch wel weer last van te krijgen (kortom.. volgende tochtje toch maar ff een pilletje nemen).
Na aankomst hier gelunched en daarna met de bus naar een prive farm geweest die vlak bij het national park ligt en waar de gigantische schildpadden leven. Echt die jongens zijn groot!!! Erg mooi om te zien en de hele wandeling was in zīn geheel erg mooi.
Vlak bij de farm was ook nog een lavatunnel waar we nog doorheen gewandeld en gekropen zijn, ook spectaculair om te zien.
Nu moet ik me zo maar eens lekker gaan douchen en dan maar eens kijken of mīn lichaam alweer genoeg zin heeft in eten....
Morgen naar het Charles Darwin research station, kayakken en hiken!
Hopelijk lukt t me weer om wat fotoīs te plaatsen.... Nee dus, fotoīs 1 voor 1 uploaden schiet niet op en hij wil het programma voor multiple uploaden niet op de pc zetten.. dus jullie zullen waarschijnlijk moeten wachten tot ik terug ben in NL.... sorry
Weet niet of t me lukt om nog een keer te mailen vanaf de Galapagos (programma is behoorlijk druk)...
Dus voor nu, groetjes en liefs vanaf de Galapagos!!!
Merel
Part of trip:
Merel to central and south america