Hola allemaal,
Even een kort berichtje op de vroege ochtend vanuit Quito. Deze keer vanuit hostel Belmonte, omdat ik de Secret Garden gisteren ¨uitgezet¨ ben... haha, nee hoor, niet omdat ik me misdragen had of zo. Gewoon omdat ze helemaal volgeboekt waren en allerlei reserveringen hadden, dus ik moest verkassen. Zit nu in een wat minder net hostel ding, maar heb wel een prive kamer (en is goedkoper), dus ach ik red me wel.
Gisteren na al het verhuisgedoe met de bus naar La mitad de Mundo gegaan = het midden van de wereld, oftewel het 00.00.00 graden punt op de wereld. Eerst naar het monument geweest dat volgens hele oude berekingen dus op dit punt moet liggen (beetje erg toeristisch daar) en daarna naar het Solar Inty Nan museum dat er zo´n 240 m vanaf ligt en waar 13 jaar geleden d.m.v. GPS bepaald is dat daar echt het 0 punt ligt. Daar een rondleiding gehad en een aantal leuke trucjes gedaan die je beter (of alleen) op de evenaar kan doen (alhoewel ik ze niet allemaal geloof en dat volgens de lonely planet ook niet zou moeten doen). Maar... ik was wel koning ei-balanceren op een spijker. Van onze groep waren alleen een jongen en ik in staat om een ei op de spijker te laten balanceren, dus ik heb een ¨certificaat¨ ontvangen en een stempel in m´n paspoort.. toch leuk he, haha!
Gisteravond met een groep Australiers (die ook in het museum waren) uit eten geweest in het nieuwe centrum (slaap nu in t oude deel), was erg gezellig. (Alleen was 1 van de meiden een beetje aangeschoten en toe ze met mij meeliepen richting mijn hostel (klein stukje maar vanaf hun hostel en taxi had ons daar gedropt) toen liet ze net op een straathoek waar 2 rare gasten zaten haar geld uit haar zak vallen (ze had net 100 gepind of zo).. dus die was mooi ff 20 dollar kwijt. Niet handig om dat soort dingen hier uit te halen (ik draag hier nu echt alles op m´n lichaam hoor).
Hoop vandaag een shuttle transport naar Vulkaan Cotopaxi te hebben (met dat andere hostel, secret garden, want die hebben daar ook een hostel) en dan daar tot donderdag of vrijdag te blijven en dan weer terug omhoog om zaterdag in ieder geval naar de grote markt in Otavalo te gaan.
Misschien dat ik bij de Cotopaxi wel ga paardrijden, want heb dus die paardrijtrip van 3 dagen maar gecanceld, werd me uiteindelijk een beetje een te chaotische organisatie en eigenlijk was t ook wel een beetje erg duur.
Ga nu snel even controleren of t busje rijdt straks en dan nog even een kleine wandeling hier in de buurt maken.
Tot later allemaal weer! En natuurlijk succes en het beste met alles!
Liefs Merel
P.s. met m´n gesnif en gesnotter gaat t een stuk beter!
Part of trip:
Merel to central and south america