Hola buenos dias allemaal,
Daar ben ik dan weer!
Dit keer vanuit een heel ander klimaat hier in Ecuador en wel de warme, zonnige kust in Puerto Lopez.
Echt super hier, strand, cocktailbarretjes, zon, 28 graden zeker... gewoon lekker dus.
Had in m´n vorige berichtje al wat vertelt over Quilotoa en Banos, nu ook de foto´s daarvan!
Na Banos samen met Christiane (D) vertrokken met de bus naar Riobamba. Ook dit ritje duurde natuurlijk weer eens langer dan verwacht, maar deze keer voornamelijk omdat de bus tot 2x toe een pick-up ramde, daarna gewoon doorreed, maar even later door de politie toch stop gezet werd....
In Riobamba zaten Christiane en ik in een super mooi hotel, Tren Dorado, vrijwel middenin de stad (maar 10 dollar p.p.). Na aankomst zijn we Riobamba doorgewandeld, langs de parken en kerken en een religieus museum in (gelukkig wist Christiane iets van af religie en kon ze me een aantal dingen uitleggen.. en trouwens ook het spaans vertalen, want in Duitsland is ze lerares spaans!). ´S avonds bij het eten 2 Belgen (Kristof en Steven) uit de buurt van Leuven leren kennen en met hen nog een paar drankjes wezen drinken, o.a. in een
maffe lokale tent, maar wel erg gezellig gekletst met de lokale studenten die daar waren (o.a. geneeskunde studente, opleiding tot basisarts is 5 jaar hier in Ecuador).
Wilde eigenlijk vanaf Riobamba de trein (Nariz del Diablo) nemen (ondanks dat ik gehoord had dat t niet meer zoveel voorstelt als vroeger toen het nog een mooie oude trein was waar je boven op het dak kon zitten), maar die reed i.v.m. werkzaamheden aan het spoor niet tot de 12e of 15e juli... dat was dus mooi balen.
Uiteindelijk dus maar samen met de Belgen de bus naar Cuenca genomen. Helaas duurde dat alles bij elkaar bijna 8 uur, waardoor we eigenlijk veel te laat in Cuenca aankwamen om nog veel van de stad te zien (had het bij nader inzien misschien beter helemaal kunnen skippen, maar ja). Wel even korte wandeling gedaan door een deel van het oude centrum en daarna lekker hapje gaan eten en wijntje gedronken in een leuke tent.
In hostel ook nog een cocktailtje genomen en de mannen zijn daarna nog naar een bar geweest met een aantal lokalen, maar ik vond t wel prima (t was al 0.45 uur). De volgende ochtend konden die jongens hun
nest dus ook niet uit komen, dus ben ik maar alleen vertrokken met de bus via Guayaquil naar Puerto Lopez. Ook in totaal weer een tripje van 9 uur, maar vooruit, het is wel de moeite waard, want het is erg mooi en lekker hier.
Vanochtend lekker een wandeling langs het strand gemaakt, de vissersboten en vele vogels bekeken en zodirect ga ik maar eens ff lekker het zeewater uitproberen! Heb hier maar geen tour geboekt naar Isla de la Plata (¨poor man´s galapagos¨) aangezien ik hopelijk al die mooie dieren wel ga zien in Galapagos zelf.
Morgen rond de lunch maar weer eens een bus terug pakken naar Guayaquil om daar een nachtje door te brengen voordat ik naar Galapagos vlieg.
Hoop dat ik vanaf de Galapagos ook de mogelijkheid heb om te mailen en foto´s te sturen...
Veel liefs aan iedereen! En hopelijk tot snel weer op m´n blog, anders tot in NL weer (20e land ik in Dusseldorf)!
Merel
Part of trip:
Merel to central and south america