Saa er drengene landet i Bolivia!
Lige nu sidder jeg paa en Internetcafe i La Paz, her er slemt og beskidt, ingen kaffe og ingen mad, er lige kommet ind med bussen. En helt ok tur fra Uyuni, men aldrig har jeg koert paa en vaerre vej!
Scene: Ok bus, og bjergvej. Dvs. vi har koert 11 timer (hvilket ikke er ret meget) paa uasfalteret bjergskraaninger! Det har da vaeret en oplevelse!!!
Naa, tilbage til starten!
Vi tog fra Iguazu til Uyuni i Bolivia direkte. Dette betoed ca. 45 timer i bus med diverse skift mm. Det er i sig selv ret kraevende at koere saa lang tid i bus, saa vi var ikke helt friske da vi ankom!
Uyuni er en saltoerken, og et af de smukkeste naturlandskaber jeg nogensinde har set! (google det, kan ikke uploade billeder nu).
Den maade man goer det hele paa, er at man "lejer" en jeep og en kok og saa er det ellers afsted paa en planlagt tur gennem bjerge, saltoerken og vild natur.
For lige at vende tilbage til ovenstaaende, saa havde vi jo koert i bus i laaang tid, og naar man er saa gammel som mig, saa er det jo noget der goer en traet! Dette betoed desvaerre at jeg blev rigtig daarlig af hoejdesyge. Vi var gaaet fra 0 til 3800 m. paa 45 timer. Saa jeg havde saa meget hovedpine at jeg ikke kunne snakke, taarene trillede og jeg var ikke stolt, men jeg kaempede! Paa 2. dagen skulle vi spise frokost og jeg var helt faerdig, pludselig kastede jeg op, og vi besluttede, at vi hellere maatte komme afsted paa hospitalet asap! Ind i jeepen og saa 7 timers bumletur til Uyuni igen, ind paa hospitalet og faa ilt og sproejter mm. Jeg havde opsvumlet hjerne og vand i lungerne, saa det var vist ret godt vi kom tilbage ;o)
Nu er jeg helt rask, og ved hvad der skal goeres i tilfaelde af hoejdesyge mm. saa der er ingen cow on the ice! Sven er jo ung og frisk, saa han har ikke haft det saerlig daarligt.
Tilbage til i dag!
La Paz, en maerkelig by!
Vi ankom i morgen kl. 6.15 (den er nu 10) og tog direkte afsted til en anden busterminal hvorfra vores bus mod junglen gaar. Det eneste problem er, at der ikke er en ENESTE cafe/kaffebar i denne bydel, kun groent og fiskemarkeder, ikke lige det vi traenger til! Svennis blev skuffet, saa jeg har vaeret rundt og samle broed, bananer, lagt penge i pant for varme krus med vand og skaffet en decent morgenmad. Vi skal som sagt med bussen her om en times tid (ingen ved hvornaar den rigtig gaar), men det er 18 timer.. Stille og roligt! Vi glaeder os som unge drenge fra 3390 Hundested til at komme ned og se dyr! Der skulle vaere alle slags, lige fra lyseroede floddelfiner til anakondaer!!! Uh...
Haaber i alle har det SKOENT og at i er glade og tilfredse!
Tillykke til Ibber med foedselsdagen!
Der er koldt paa toppen af Bolivias bjerge!
- Ham der nu er rask og frisk