Advertisement
Published: March 4th 2012South America » Argentina » Buenos AiresJanuary 27th 2012
Buenos Aires- De hoofdstad van wat we toch wel ons favoriete land in Zuid-Amerika durven noemen. De stad is een drukke metropool die zichzelf graag het Parijs van ZA noemt. Ondanks de grootte en de vele miljoenen mensen, voelt de stad toch heel aangenaam aan en niet overdreven druk. Wij verbleven er twee keer : een keer in hartje centrum en een keer in de wijk Palermo, vlakbij onze Argentijnse vrienden daar.
Dat was voor ons meteen ook een superervaring : een echte Argentijnse asado (=BBQ) met het sublieme Argentijnse vlees bij onze Argentijnse vrienden thuis. En niet te vergeten met een zalige Malbec erbij natuurlijk!!
De stad verkenden we op alle mogelijke manieren : te voet (shoppen!!), met de panorama-bus (lekker relax in het zonnetje) en met de fiets : jaja, ze doen flink hun best om de stad fietsvriendelijk te maken, en ja, er is nog werk aan de winkel, maar zeker in de groene gebieden (en die zijn er veel!) is het zalig om te fietsen; ook in de residentiele wijken is het een verademing, op de drukke boulevards daarentegen is het soms wel behelpen ...
Op zaterdagavond namen onze vrienden ons ook mee op
sleeptouw naar een echte milonga : dit is het dansmekka voor de liefhebbers van de tango. Voornamelijk oudere mensen komen hier hun kunsten demonstreren onder begeleiding van een live orkest. Maar af en toe spot je ook een piepjong koppeltje tussen de oudjes, want tango is in BA weer helemaal hip bij de jongeren. Het was fantastisch om deze sierlijke dans zo perfect te zien uitvoeren, terwijl wij zaten te genieten van ons glaasje champagne/1L bierfles. Zelf waagden we ons niet op de dansvloer, want de tango is hier een bloedernstige zaak, geen heiligschennis dus !
En dan kwam plots het moment van afscheid van dit zo fascinerende continent, waar we zoveel impressionate dingen hebben mogen bewonderen en meemaken. Het zal voor ons altijd een memorable herinnering blijven.
Maar helemaal is het nog niet afgelopen : we vliegen over New York, en dan kunnen echte trotters het toch niet laten om ook daar enkele dagen op verkenning te gaan, dus Big Apple, here we come !!!
There are more photos below
Displayed: 23
Advertisement