En Buenos Airees!

South America » Argentina » Buenos Aires

Advertisement
Argentinas flagPublished: February 2nd 2012South America » Argentina » Buenos Aires
February 2nd 2012

Da sitter jeg på flyet og har vært underveis en stund. Jeg dro til Flesland med flybussen kl 03.58 onsdag morgen, og klokken 6.30 lettet flyet til Amsterdam. I og med at Stine og jeg ble sittende oppe nesten hele natten frem til jeg dro sov jeg som en stein hele veien – herlig. Stine vartet meg skikkelig opp med varm sjokolade, cola, popcorn og en nydelig frokost som jeg fikk med meg. Kan man få en bedre venninne? Kommer til å savne henne masse på turen. Ellers var det en liten avskjedsmiddag med familien hjemme med hjemmelaget oreokake til dessert. Den fikk jeg smaken på da Benthe serverte den i julen. Nam nam, og takk for tipset! Etter det kjørte mamma meg til byn, hvor jeg hadde to kjempefine avskjeder med noen søte mennesker  Det er ganske så trist å reise, men samtidig så vet jeg at tiden går fort, og det er gode muligheter for å ha kontakt underveis. Takk og lov! Jeg kommer nok til å savne mange mens jeg er borte, og noen ganger kommer jeg nok til å ønske at jeg hadde hatt selskap av en god venn eller to. Det får jeg bare ta med som en del av det å reise alene.
Jeg landet i på Schiphol i åttetiden, og da hadde jeg et par timer til neste avgang. Tiden gikk rimelig fort, men det som viste seg var at flyet vi skulle reise videre med hadde hatt problemer med et vannrør og noen vanntanker om bord, slik at vi ikke kunne dra til planlagt tid. Det tok hele to timer før problemet var fikset, så vi ble rimelig forsinket. Det var litt kjedelig, for flyturen fra Amsterdam til Buenos Aires er på hele 14 timer! Leenge. Likevel har flyturen gått over all forventning til nå. Servicen om bord er upåklagelig – god mat og rikelig med drikke og snacks. Det er jo et ganske stort fly, så man kan traske litt rundt innimellom for litt forandring. Jeg har dessuten fått sove en del her også, pluss at jeg har sett på serier på PCen. Det er også små skjermer på hvert sete slik at man kan se filmer, spille spill, se på TV osv. Mye bedre enn disse småflyene jeg ellers flyr med.¬ Jeg kom i snakk med noen argentinere også, og jeg skjønner mesteparten av hva de sier. De har en litt annerledes aksent i Argentina, og dessuten snakker med en annen “du” enn i Spania, men det visste jeg jo fra før, så skjønner hva de sier uansett. Jeg skal nok klare meg.
I neste skrivende stund har jeg kommet frem til hostellet og sovet en natt. Jeg har bare trasket rett uti gaten og tatt ut penger, og senere blir det en sykkeltur i nabolaget.
Jeg landet her i Buenos Aires rundt kl 22.30 lokal tid i går. Vi ligger jo fem timer etter dere der hjemme, så da hadde jeg vært på farten en stund. Ikke før kl 01 kom vi til hostellet, og da måtte jeg vente i mer enn 40 minutter på å få sjekke inn. Jeg synes jeg taklet reisen ned veldig bra, og jeg var ikke verken utålmodig eller irritert før jeg kom til hostellet. Jeg hadde jo ikke vann eller mat eller noe da jeg kom hit, for jeg bare løp til nærmeste shuttlebuss som skulle fra flyplassen til sentrum. Det var jo kjempevarmt på flyplassen også, for de hadde ikke aircondition, så jeg var mildt sagt svett og ekkel, pluss ganske gåen i beina etter å ha sittet så lenge i ro på flyet. Det var helt sinnsykt herlig å ta seg en dusj da jeg endelig fikk kommet meg inn på rommet.
Det er varmt og fint her, og hostellet er ganske bra. Jeg skal ut nå, for føler ikke at jeg kan sitte her med PCen. Har kommet i snakk med en del folk allerede, og det er mange andre som også reiser alene. Heldigvis er det ikke bare meg ;)

Nå løper jeg ut i varmen!

Kristine Smaadal
Photos151 Forum Posts0
Blog Options
Argentina
Argentina mapArgentina flag
Following independence from Spain in 1816, Argentina experienced periods of internal political conflict between conservatives and liberals and between civilian and military factions. After World War II, a long period of Peronist authoritarian rule an...more info

Blogged From
TravelBlog Awards

Comments
Date: 2nd February 2012

Gå, kor tøff du e! (Syns ikkje det e så lenge siden eg var i Plytten og sendte deg avgårde til skulen. Då var du vel 7 år :-) )

Date: 2nd February 2012

Kjedelig å sitte på flyet to timer mer enn planlagt! Kan tenke meg at det var herlig å komme frem på hostellet etter en lang reise. God sykkeltur :)

Så kjekt
Kjekt å lesa!! Kosa deg :)

From Blog: En Buenos Airees!

Tot: 0.097s; Tpl: 0.006s; cc: 7; qc: 45; dbt: 0.0242s; 1; s:apollo w:www (50.28.60.10); sld: 1; ; mem: 6.3mb