Ons vliegtuig uit Ushuaia landt in Buenos Aires rond middernacht. We rijden door kleine straatjes en via gezellige pleintjes naar ons hostel in de buurt
San Telmo. De volgende dag gaan we op verkenning en al gauw is het ons duidelijk dat we hier wel graag een paar jaartjes zouden willen wonen. Deze stad leeft! Ze heeft een zeer Europese sfeer en bruist van de gezellige terrasjes, goedkope restaurantjes, talloze brocante-, rommel- en antiekmarktjes!
We bezoeken de havenwijk
La Boca, waar we een bezoekje brengen aan
La Bombonera (= de pralinedoos). Hier, in dit stadion, is Maradonna
groot geworden met de
Boca Juniors. We doen terrasjes en aanschouwen tangodansers in de kleurrijke
Caminito buurt. We wandelen langs
Puerto Madero. Deze vroegere havendokken hebben een grote opknapbeurt gekregen: nu zie je hier het ene chique restaurant na het andere omhoog rijzen. We steken de
Avenida 9 de Julio over, de breedste laan die we ooit gezien hebben! (zie foto hierboven) We bezoeken de twee immens grote kerkhoven
Recoleta en
La Chacarita (dat zijn dorpen op zich!) en nemen kiekjes van het graf van Eva Peron en Carlos Gardel. (die blijft ons achtervolgen!)
Ons verblijf sluiten we af met een voetbalmatch op hoog
niveau. We aanschouwen River Plate - Racing Club maar tot onze grote spijt eindigt de wedstrijd op 0-0. We druipen af zonder een goal te zien...
Buenos Aires is een wereldstad waar de prijzen nog schappelijk zijn, zelfs de vastgoedprijzen!
Madres de Plaza de MayoDwaze moeders houden hier nog steeds hun stille mars elke donderdag. De moeders van vermiste soldaten uit de oorlog in de jaren 1970 klagen hiermee al jaren aan om de schuldigen te berechtigen. Meer i
... [more]