De antiek markt in San Telmo bevalt me beter dan de antieke bende van het gast gezin waar ik twee weken heb gezeten. Mede omdat ik in Palermo verbleef (30min van de school) en ik niet echt heel veel heb met de mensen van de spaans school leek het me, voor de gezelligheid, beter om in een hostel te verblijven. Spaans technisch gezien waarschijnlijk een slecht idee.. De eerste weken heb ik zoveel mogelijk van de stad proberen te zien en de meeste toeristische attracties zijn bezocht en redelijk wat gestudeerd y yo hablo un poco de Espaņol!
Sinds afgelopen zaterdag zit ik weer in een hostel (The Clan). Een groot hostel op het randje van San Telmo en Microcenter met veel relaxte mensen, voornamelijk uit Brazilie, UK en Australie en eindelijk weer is normale muziek in een bar.
Het nachtleven in BA is bijzonder en zoals ik eerder vertelde begint het hier laat, een uurtje of 03:00 is absoluut geen vreemde tijd om naar een boliche te gaan.
Na weer een beetje te zijn bijgekomen van de rag kelder van afgelopen vrijdag bleek ik niet de te zijn de wel wat Geniol kon gebruiken echter bleek dit niet de pret
te drukken en werd er uiteraard weer gefeest de zaterdag. De zondag ochtend heb ik besteed om vanuit de boliche terug naar het hostel te komen. Omdat ik ijverig mijn spaans skills aan het trainen was met een paar Porteņas was de rest van het hostel terug gegaan en moest ik alleen terug. Toen ik 20 min op een taxi heb staan wachten en iemand anders had gesproken, die 40 min stond te wachten en mij had uitgelegd dat het deze zondag dia del amigos was (en om deze reden niet of nauwelijks gewerkt wordt), besloot ik maar om een bus te pakken. Om een bus te pakken heb je muntjes nodig en uiteraard had ik die niet. Na de bleke gezichtjes in de bus te hebben geirriteerd met de woorden ¨cambio cambio¨ en er geen respons was, was de bus chauffeur zo amicaal om mij voor niks mee te laten gaan. Toen de bus op zijn eind bestemming arriveerde was het tijd om nog een poging te wagen om een taxi te regelen en.... dat lukte! natuurlijk had ik de straat naam van het hostel opgeschreven...ofzo [:s] Ik bleek slechts 7 blokken van het hostel te zijn verwijdert. Bij
terug komst was mijn kamer en met name mijn mattras verandert in after plek en hebben we nog een aantal uurtje gechilled.
In Argentinie is er momenteel een soort van crisis, de boeren moeten een hoge heffing gaan betalen voor de export van vlees en zijn het hier niet mee eens mede omdat de belasting voor de export van vis niet verhoogd is. De bedrijven die vis exporteren zijn in handen van de familie van de president en is dus een beetje oneerlijke situatie. Aan de andere kant zijn er de mensen die werken voor de overheid, zij willen dat de boeren meer gaan betalen. Twee demonstrerende partijen die bier drinken, bbq op straat, er een hele familie happening van maken, met grote spandoeken met Evita Peron en Che erop rondlopen en even av. 9 julio plat leggen! Natuurlijk de moeite waard om een kijkje te nemen..
Verder gaat alles nog steeds lekker hier een bedenk ik mij dat mijn tijd er alweer bijna opzit. Tijd om maar eens boven een kijkje te nemen in de bar om een paar biertjes van de kou te bevreiden....
Hasta luego mi amigos!