Na een reis van 35 uren en veel vliegveld te hebben gezien kwam ik dan eindelijk aan in BA! Het zweet momentje dat ik in Sao Paulo heb opgelopen de eerste dag kwam abrupt tot een eind, het is hier KOUD! Was even vergeten dat het hier winter is...
Vanuit het vliegtuig was de uitgestrektheid van de stad goed zichtbaar: geen Enschedeeee! Na samen met de taxi chauffeur opzoek te gaan naar een hostel en deze uiteindelijk in hartje centrum te vinden was het tijd voor een feestje, vier Brazilianen uit Aracaju waren zo vriendelijk om mij mee te nemen.
Afgelopen week heb ik een beetje van de stad proberen te zien, oa naar cementario de la Recoleta geweest en wat van het nachtleven proberen te zien. Het nachtleven begint laat maar gaat ook zeker lang door...De sfeer īs nachts is totaal anders dan in Brazilie; veel gemoedelijker.
Ondertussen heb ik mijn eigen
Mate gekocht, een uitgeholde calabas waar je een soort thee in zet en uit drinkt.
De stad heeft best veel weg van een Europese stad maar het zuid amerikaanse temperament is zeker aanwezig. Nu al een geweldige stad!
Deze week verblijf ik in een hostel en volgende week
ObeliskMet de rug naar het plein van het het van de president en op de achtergrond de Obelisk
zal ik bij een gast gezin verblijven en gaat mijn spaans cursus beginnen. Kijken wat het gaat worden want als de tong net zo soepel is als de heupen van de Argenteinse dames dan kan het nog wel eens lastig worden...