Kapa Haka and Waiata

Oceania » New Zealand » North Island » Wellington

New Zealands flagPublished: October 24th 2005Oceania » New Zealand » North Island » Wellington
August 4th 2005

Kia Ora!

Tijdje geleden dat ik geschreven heb, maar ze houden me goed koest hier! Ben alweer met mijn derde essay bezig in mijn Jip-en-Janneke-engels.. ben benieuwd!

Heb gelukkig wel een aantal tripjes kunnen maken de laatste paar weken! Met Arne en zijn altijd betrouwbare (...) stalen ros ben ik al richting Kapiti Coast, Taupo, Napier en Cape Palliser gecrosst! De steden hier zijn niet veel bijzonders, maar ik zou hier dagen kunnen rondrijden! Groene heuvels, vulkanen met besneeuwde toppen (gebruikt voor Mt Doom in Lord of the Rings), grote stukken niemandsland (Mordor in LotR)! Mooi! In Taupo (waar ze trouwens zwarte zwanen hebben!) hebben we onszelf getracteerd op een duik in de thermale hot springs. Heerlijk 's avonds buiten gezeten in lekker warm water! Helaas hadden we de dag erop minder mooi weer en hebben we in de regen door de bushbush gerent. Ons stalen paardje was het niet echt eens met het slechte weer en hield er meerdere malen mee op. Best een leuke ervaring als je auto er in het donker ergens in de middle-of-nowhere in de bergen in de regen ineens de geest geeft (en heinnert iemand zich nog dat onze jeep in Fraser, Australie
Desert RoadDesert Road
Desert Road

doet haar naam eer aan! Maar super uitzicht over Mt Ruapehu. De vulkaan is maarliefst 50 (!!) keer uitgebarsten sinds 1861.
er halverwege ook al geen zin meer in had?! Zou het komen omdat we hier en aan de verkeerde kant van de weg/ het strand en op de kop rijden?). Maar goed, we hebben het overleefd en dit weekend heeft de mazda ons braaf naar Cape Palliser gereden, waar we kennis hebben gemaakt met een grote kolonie zeeleeuwen. Ik, enthousiast gemaakt door mijn lieve broertje, die op zijn reizen alles geknuffeld heeft wat los en vast zit, rende al met al mijn goed bedoelingen richting zeeleeuw nummer 1, maar die zag het niet zo zitten.. wist niet dat zo dik en zonder pootjes zo snel kon zijn! en agressief!! Maar goed, gelukkig wilden ze wel even mooi doen voor de foto!

Over twee weken zit mijn eerste helft studeren er hier alweer op (?!?!) het gaat zo snel! En dan heb ik ook gelijk 2 weken vakantie! Behalve skieen of heel veel vallen omdat ik niet kan skieen, ben ik ook van plan het Noorder Eiland onveilig te maken! De faculteit van Maori Studies gaat in de 'break' een week een groot aantal Marae en middelbare scholen aandoen om te vertellen over Te kawa Maui (Maori Studies)en de universiteit.
Witte zwanen, zwarte zwanen, lalaWitte zwanen, zwarte zwanen, lala
Witte zwanen, zwarte zwanen, lala

Black swans in Lake Taupo
En ik mag mee!! Kan niet wachten! In het kader van een vak dat ik hier volg over Maori's zit ik ook elke week hier in de marae van de universiteit, samen met vele andere studenten en leren we Maori performing arts! Onze eerste kapa haka en de eerste Waiata (lied) zitten er al bijna in. Ik vecht nog wel enigszins met de taal, vooral omdat de docent die ik op het moment heb te pas en te onpas Maori spreekt en er maar van uitgaat dat wij snappen waar hij het over heeft ;-) Maar leuk!!!

Een paar foto's staan deze keer op groups.msn.com/helmainwelli en een paar op helmainoz! Verbaas je over de fantastische architectonische hoogstandje dat ik mijn huis mag noemen of maak kennis met mijn agressieve zeeleeuw vriendje, die erg zijn best heeft gedaan tijdens onze fotoshoot!!

Hoop dat alles goed gaat in het zomerse (?) nederland en ik wacht op de vakantieverhalen!

Liefs Helma

There are more photos below
Displayed: 8

Helma Festen
** Na 2 weekjes familie reunie aan de oostkust van Australie was het tijd om mijn studie psychologie aan de RuG in Groningen af te ronden in Wellington, Nieuw Zeeland! Na mijn afstuderen brengt mijn reis me via het zuidereiland naar Australie en Thailand!! A dream come true! ** ** After a little family reunion with my brother in Oz, I fly to New Zealand to finish my degree in Psychology at the Victoria University in Wellington, NZ! Then, after graduating in October, I'll travel the South Island, Oz again, and Thailand! A dream come true! ** ... full info
JoinedOctober 23rd 2005 Trips0
Last LoginAugust 3rd 2009 Followers0
StatusBLOGGER Follows0
Blogs26 Guestbook44
Photos171 Forum Posts0
Blog Options
New Zealand
New Zealand mapNew Zealand flag
The Polynesian Maori reached New Zealand in about A.D. 800. In 1840, their chieftains entered into a compact with Britain, the Treaty of Waitangi, in which they ceded sovereignty to Queen Victoria while retaining territorial rights. In that same year...more info

Blogged From

Vuurtoren

Zoek mij!
Cape PalliserCape Palliser
Cape Palliser

Uitzicht vanaf de vuurtoren (en dan nog ietsje hoger ;-)

Tot: 0.031s; Tpl: 0.004s; cc: 9; qc: 22; dbt: 0.0167s; 1; s:notus w:www (50.28.61.183); sld: 1; ; mem: 1.1mb