HostelCamilla der har et lille uheld
Uge 3 var ugen hvor vi siger farvel til Paihia, havde Maori undervisning, slappede aaaff og var syge..
Mandag startede med Maori undervisning med Maori teacher/praest Judy. Vi startede med at faa et hurtigt overblik over hvad vi skulle de naeste dag, og laerer de mest badal udtryk. Tirsdag var det meningen vi skulle ud og besoege en Marae (specielt hus), men desvaerre var der sket et doedsfald i weekenden saa vi ikke kunne komme. Men men men. I stedet havde vi faaet lov til at deltage i begravelsen. Hvilket var liiidt maerkeligt. Saa mandagen gik med at vi oevede at vaere til begravelse. Vi skulle laere hvordan man kom ind, hvor man blev kaldt/sunget ind og saa skulle raabe noget moari tilbage, og maendene skulle gaa foran. Inde i Marae skulle vi gaa rundt om den aabne kiste og saette os. Saa ville vi blive budt velkommen, og derefter skulle 3 af drengene holde taler (piger maa ikke tale i maraen!). 2 aftalerne skulle forgaa paa dansk og rose huset og vaerterne, og den sidste skulle opsummere paa engelsk hvad de andre havde sagt osv. Efter hver tale skulle vi synge en sang for at stoette op om hvad
der blev sagt. Foerst "I Oesten stiger Solen op" og dernaest "Der er et yndigt land". Efter den sidste tale skulle vi synge en maori sang "Kena Tokou". Rigtig smuk sang. Efter alt det skulle vi Hongi med alle gaesterne, og det betyder trykke naeser med dem(faktisk yderst graenseoverskridende, ogsaa selvom det bare var paa hinanden)! Alt det oevede vi paa hele mandagen, og der var virkelig mange der reagerede staerkt paa at vi skulle til begravelse, og flere havde besluttet at de ikke ville deltage.
Tirsdag kl. 7.30 stod vi klar til at tage til tangi (begravelse), men desvaerre var der sket noget med liget i loebet af natten, saa vi ikke kunne komme med alligevel. Enormt aergeligt. I stedet blev der arrangeret en tur til Russell, men folk var ikke lige saa oplagt til at tage med, nu naar naesen var sat op efter noget helt andet. I stedet gik jeg paa cafe med Stine og fik noget Cafe latte. kl. 11 moedtes vi med Judy hvor hun proevede at forklare hvad der var sket. Men tjaa, hun var sq noget underlig og hendes undervisning foeltes som en lang praediken, fordi hun bare snakker saa praest agtigt!
Onsdag var jeg smaa syg og havde ondt i halsen. Der har floreret noget sygdom og flere var meget vaerre ramt end jeg. Saa jeg blev hjemme. Senere paa dagen saa jeg paa at de andre spillede Touch Rugby med nogle Maorier. Fun fun. Men hele dagen havde vist vaeret super ustruktureret of til fustration for flere. Om aftenerne i den her uge har staaet mest paa soevn, fordi jeg har vaeret helt slaaet ud efter jeg blev syg.
Torsdag skulle vi holde Hangi (et specielt maori maaltid). Saa hele formiddagen gik med at forberede det, og kl.13 fik vi gaester nogle maori folk. Lige inden havde vi evaluering med Judy, hvor hun godt nok lige fik nogle haarde ord med paa vejen af nogle. Der har generelt vaeret utilfredshed med ugens undervisning bl.a. pga. den ustrukturede form, men vi laerte at det faktisk var meget normalt i Kiwi kulturen.. Ser man deet... Men vi fik lidt ud af hende, at Maori folket var ved at miste deres kultur, og flere af de unge slet ikke kunne sproget osv. Hun begyndte naesten at graede, saa det var vidst et ret foelsomt emne, men paa den anden side var
det jo mere den slags vi var intresserede i.. Bagefter kom gaesterne og der foregik en masse pa maori sprog taler sange osv. og bagefter gjorde vi det tilbage til dem. Til sidst skulle vi Hongi med dem, og btw. Maorier er ikke et specielt smukt folkefaerd. Det overskrider godt nok lige min privatsfaere. Der var ogsaa en af pigerne der ikke gjorde det. Ellers var der mad, og det smagte rigtig godt. Koedet var alt sammen dampet, saa det havde en virkelig roeget smag. Det var bare oksekoed og kyllig, og hvis det skulle vaere rigtigt skulle vi have gravet det ned i et hul osv, men men vi snoed og brugte en dampovn dims... Men det var selvfoelgelig kun maendene der lavede den slags...! (Ej, men altsaa der gik da lige noget roedstroempe op i mig i denher uge. Det var total provo!) Under maden snakkede vi med gaesterne og det var faktisk rigtig godt, og til sidst skulle vi danse Haka for dem, hvilket var yderst morsomt. Helt sikker proev at se det paa youtube, fun fun. Men men men, pigerne skulle self lave saadan noget kedeligt noget i forhold til drengene. Deres Rugby hold danser det
inden hver kamp.
Bagefter blev der sagt forvel med sang, lange taler og boen. Det endte fuldstaendig ud i en ordenlig gang amerikansk foelelsesporno. Flere af pigerne graed og nogle af de der maori folk. Og nu var vi en stor familie og vores spirits united bla bla bla.. Der blev det godt nok alt for meget for mig, men ellers var det sjovt.. heh
Bagefter spillede vi lidt Tennis, og om aftenen stod det paa lidt champagne og roedvin :)
Fredag i dag har jeg lavet absolutely nothing! Og jeg noed det. Vi var ca. 8 paa hostel, fordi de andre var ude og dykke og surfe, saa vi fik vasket toej og slappet af. Og saa har jeg sendt en lille pakke hjemme, med bl.a. dvd og billederne fra skydive. Og saa fik jeg smagt Cookie og Cream is.. Mmm.. Og btw. Pappa det kan jo godt vaere at jeg skrive om hvor meget vi laver, men men men har jo ikke skrevet noget om hvad der kommer indenbords :P I aften staar den vidst paa film, for i morgen rejser vi fra Paihia kl. 7.00 i bus, til Waitomi hvor vi skal rapelle senere paa dagen,
og starter 3 uger nonstop rundtur.. bob bob :)
Part of trip:
New Zealand 09/10