Hallo luitjes
Mijn laatste blog eindigde in Cairns net nadat ik mijn duikbrevet gehaald had.
In de tussentijd heb ik alweer weer veel meegemaakt.
Tijdens de eerste 2 dagen weer aan land had ik nog beetje een beetje last van zee-benen en hoofdpijn. Na 2 dagen was dat over maar toen kwam er weer wat nieuws boven zetten. Mijn keel begon erg pijnlijk te worden en jij hoor laatste 5 dagen alleen maar lopen hoesten snotteren. Gelukkig voel ik me nu eindelijk weer iets beter maar goed, weer even terug naar Cairns. Mijn plan was dus om te gaan duiken bij het Yongala schipswrak net buiten Ayr. Maar zoals wel logisch is kan dat niet als je neus helemaal verstopt zit dus hellaas heb ik toen wat anders moeten verzinnen.
Ik moest in ieder geval richting Brisbane gaan om mijn vlucht daar te kunnen redden.
Dus kon ik kiezen om naar the Whitsunday eilanden te gaan of fraser island. Beiden was ik al geweest maar beiden was mooi.
Uiteindelijk toch maar voor fraser gekozen omdat daar meer natuur en dieren zijn.
Op vrijdag avond nog even met dave naar de bios in cairns geweest. Daar draaide de film
Final destination in 3D dus maar moesten we beiden even heen.
Volgende dag busreis en fraser tour geboekt bij Dr tours travel. Daarna kleren wassen en tas pakken. Goh echt mijn favoriete bezigheid!!!! echt niet dus. Maar besloten om wat dingen naar huis te sturen zoals mijn statief! Tja als ik bekijk hoe weinig ik hem gebruik en hoeveel hij toch nog weegt. Zonde om mee te slepen. Verder nog mijn prodive studie boek die bijna een ton weegt en wat papier spul en mijn prodive drinkfles natuurlijk. En voor mijn lieve mams een kleinigheidje omdat ze zo goed voor mijn Gientje, Zokientje en Chuc Chuc zorgt.
Ok volgende ochtend (zondag de 25e) was het zover
Om 07:25 stapte ik in de bus Van Cairns naar Rainbow Beach. Op de kaart lijkt het mischien niet zover maar geloof me het was een rit van 24 uur 20 min.
Ik dacht van te voren ach dat valt vast wel mee.
Ok de eerste 12 uur waren goed te doen, maar begon toen toch wel moe te worden en de bus zat best vol dus languit liggen was geen optie. Ben trouwens ilegaal bezig geweest ssssst niet zeggen hoor. Heb een
kussen meegenomen uit het hostel. Tja er waren 4 bedden en 5 kussens waarvan 1 hele dunne.
Ik was echt blij dat ik die had. Met je hoofd tegen het raam liggen is niet echt fijn zonder.
Om 07:45 maandag ochtend kwam ik aan in rainbow beach. Gelukkig na middernacht had ik 2 stoelen voor mezelf en soms zelfs even 3 zodat mijn voeten op de stoel aan de andere kant konden.
Hier had ik een even om rustig bij te komen en te ontbijten. Om 9 uur werd ik opgepikt door de 4wd bus die mij en 13 andere naar fraser island zouden brengen om ons in 2 dagen zoveel mogelijk te laten zien. En dat gebeurde ook.
We hadden een leuke groep 1 nederlands jong stel, een noors stel, duits stel, 1 engels stel, 2 zweedse meiden, 2 Canadese Sportsters 1 die op de olympische spelen was geweest. Dan 1 israelische meid waar ik veel mee optrok en ik dus en de chauffeur Neil.
Ok we reden naar inskip point waar me met de Mantaray(pont) over stoken naar fraser. maar vlak voordat we overstoken moesten we nog om een vastgelopen auto heenrijden. er was genoeg ruimte
maar ineens schoot onze bus opzij tegen de ander aan. Oeps. allebei een flinke kras maar verder ok.
Het oversteken duurde ongeveer 8 min dus het was helemaal niet zo ver.
Op het eiland begon de fun. Het had weinig geregend de laatste tijd dus het zand was erg droog dus weinig grip. Ook zei neill dat de het water niet zo heel veel zakt en stijgt. Dus er is maar een smalle strook langs de zee die altijd goed vochtig is.
Onze eerste stop was Central station. Dit ligt helemaal in het midden van het eiland. En in het midden van het regenwoud. Ja regenwoud op een zandeiland apart he.
Daar aangekomen was het tijd voor een wandeling van 1.8 km.
We liepen dwars door het regenwoud maar de hele tijd langs een riviertje. Deze rivier word de Silent river genoemt. En dat klopt ook je hoord helemaal geen water stromen zo apart. Terwijl het toch best flink doorstroomd.
Daarna op naar Lake Mc kenzie. Prachtig net zoals de vorige keer toen ik daar was. Dit keer genoeg zonnebrand opgedaan zodat ik niet meer ging verbranden.
Ik had van mijn duikinstructeur gehoord dat je heel goed kan
snorkelen hier en er best wat leuke vissen in zitten en ook wat langnek schilpadden. Dus natuurlijk kwam mijn nieuwe duikbril en snorkel tevoorchijn en huppa het water in.
Na flink OOOOO AAAAAA KKKKKoud gezegt te hebben starte ik aan mijn snorkel toch. Tot mijn verbazing was het eerst heel ondiep en ineens was het zwart echt pikzwart het liep gewoon ineens stijl naar beneden. Nou sorry hoor maar daar ga ik niet in dus ben maar langs de kanten blijfen snorkelen. Geen schildpadden gezien maar wel een aantal vissen.
Daarna weer allemaal in het busje via het strand weer naar het zuiden, richting Dilli Village een klein resort vlak aan het strand. Het was omringd door een flink hek om de dingo’s buiten te houden. Wat wel een fijn idee was. Die avond met zijn allen ge-BBQ natuurlijk nadat ik eerst even 2 uurtje had liggen slapen. Tja wat wil je na zo’n lange busreis!!!
Volgende ochtend ontbijt om half 7 en om half 8 waren we alweer onderweg.
Dit keer maakte we de lange rit van 75 km over het strand helemaal naar het noorden.
Halverwege stopte we bij het Maheno schipswrak. Daarna helemaal door naar Indian
Head. Een prachtig uitkijkpunt op een grote rots. Nadat bijna iedereen al weer naar beneden aan het klimmen was en ik nog foto’s aan het knippen was zag ik ineens een flinke schildpad beneden zwemmen. Echt gaaf om op zo’n plek te zien.
Ben helemaal verliefd geworden op die beesten zo mooi dat ze zijn.
Ok toen weer onderweg naar het zuiden van het eiland, onderweg zagen we nog een grote zeearend langs vliegen met een andere vogel in zijn klauwen. was wel even heel apart om te zien.
daarna nog gestopt bij de Coloured Sands. Hier kun je in de rotsen vele kleuren zien. Allemaal door diverse mineralen enz.
Iets verderop stopten we nog bij Eli creek.
Een prachtig klein riviertje met helder water waar veel mensen zich mee laten voeren door de stroming richting zee.
Daarna was het tijd voor een afscheid van het mooie eiland en tijd om weer met de pond over te steken naar het vasteland.
Die avond verbleef ik in pippies hostel. Een gezellig klein hostel. Ik was daar samen met de israelische meid. Bleken er ook nog 2 israelische jongens te zijn samen hebben we flink gekaart (Asshole) bij een
spelletje kaarten hoord natuurlijk chips en veel Goon (wijn). omdat ik al aardig moe was voelde ik de wijn al na 3 glazen dus toen maar gestopt. De rest ging wasse dus bleef ik nog even kletsen met 1 van de jongens die een hondentrainer bleek te zijn. Ja hoor eindelijk eens wat anders om over te praten. Hij trainde veel honden die in het asiel of andere opvang zaten. daarna in mijn kamer aangekomen was daar nog een andere engelse jongen waar ik bijna 2 uur mee heb lopen gekletst over reizen reizen en nog een reizen daarna eindelijk in slaap gevallen.
Volgende ochtend om 10 uur uitgecheckt, om 12:25 met de bus naar Maroochydore vertrokken.
Hier een hostel opgezocht en geloof me dit is het beste hostel waar ik ooit ben geweest. Alles is hier, alles is schoon, gratis ontbijt en ga zo maar door.
Morgen ga ik naar Australia Zoo dus dat word vast weer een nieuw blog.
Ok tot de volgende keer maar weer.
Xx
Part of trip: