photos first.. stories later...
Dat leute, hier de story! een kleintje dan.. vannacht zijn we in een luxere Greyhound bus dan de vorige uit Airlie Beach vertrokken. Ik zit op dit moment in een nogal zweverig internetcafeetje ergens in Hervey Bay. wel een leuk stadje maar echt vet uitgespreid, ik was eigenlijk op zoek naar een fototoestelantizandhouder, en werd door een lokale supermarktmedewerker naar de andere kant vd straat gestuurd, maar nee hoor, geen photoshop! handig zulke adviezen.. maar de computers lokten mij en terwijl fanny de was doet (lief he!;)) doe ik even verslag van de afgelopen daggies..
ik weet niet eens meer waar ik gebleven was.. maar om een lang verhaal kort te maken hebben we dus 3 dagen gezeild op een zogenaamde Hammer. De groep mensen was best leuk maar we hebben niet zo heel veel gezopen/gezongen/gefeest - de zoveelste tour was het, en we hebben meer zitten lezen en chillen dan volle bak los gegaan. Het snorkelen was wel leuk, kregen prima te eten en uiteraard de zoveelste zonsondergang op zee onder de heldere sterrenhemel - het blijft geweldig. Ook zijn we naar de Whithaven Beach geweest midden in de Whitsunday Islands.. hooooooooooooooooooly fuck! Een
van de 3 meest witte stranden van de WERELD. NIET normaal! Echt het leek alsof je gewoon een ansichtkaart binnenstapte. Soms zie je wel eens van die foto' s en als je dan aankomt op bestemming is de zee bruinig en het zand grijs. Deze stranden maakten hun beloftes echter waar... spierwit ongerept zand.. helder lichtblauwe zee.. je kon de schaduwen van de brekende golven zelfs op de bodem zien, zo helder was het water. We renden door de branding met onze kleren aan en wilde alles tegelijk zien, omhelzen, mee naar huis nemen.. zooo mooi! Eenmaal terug op de Hammer kreeg Fanny 's nachts helaas weer een paniekaanval. Nadat ik trillend van de kou eindelijk in slaap was gevallen schudde ze mij ineens wakker, geen idee hoe laat het was. Ik zag geen hand voor ogen en Fanny zat rechtop en klaarwakker (voor zover dat mogelijk was in ons mini bedje). "Hoor je dat!?! De boot zinkt! het water klotst keihard!' En inderdaad bonkte er verdachte geluiden ergens tegen de romp aan. Nogal claustrofobisch hebben we ons 5 minuten heel erg op zitten naaien en de gang geinspecteerd op Titanic overeenkomsten maar constateerden dat we nog redelijk veilig weer
konden gaan slapen. Wel met een nachtlampje natuurlijk..
Overdag zagen we walvissen en tijdens een kleine siesta werd ik ruw m'n bed uit gedirigeerd van boven - er zwommen dolfijnen bij de boot! En niet zoals op de duiktrip, 15 meter achter ons maar gewoon onder de boeg door! Echt SUPERdichtbij, je kon ze praktisch bijna aanraken, en de spuitgaten op hun ruggen open en dicht zien gaan. Ze bleven een minuut of 5 gezellig door de golven spartelen en waren toen ineens weer pleite. Echt supervet om ze van zo dichtbij te zien en de schippers Sam, Chris en Shane zeiden dat dat ook echt uniek was. Op de terugweg ging het ruwe zeilleven van start en met een hoek van bijna 90 graden sneed de boot door de golven. Gelukkig werden we allemaal beschermd door mooie gele regenjassen. Toen we terugkwamen bekeken we nog wat porno schepen van een paar luttele miljoen dollar en hebben de rest vd dag niet veel uitgevoerd. Savonds een ontzettend gevarieerde maaltijd op van m&m's, chicken & prawn flavoured noodles, een of ander diepvries visprakje, grapefruit en een peer whaha., heerlijk tog!
OJA! in airlie beach bij de Magnums zijn we
nog 1 avondje op stap geweest. In de M@ss daaro was schijnbaar een jelly wrestling competition en met nog 3 nederlanders zijn we daar heen gegaan.. nou wat een spektakel! Zes halfnaakte manwijven sprongen in een vies luchtkussen gevuld met een prutje wat dan pudding moest voorstellen maar kon het best beschreven worden als grijze brokkelige gelei.. Topjes gingen uit en sommige kenaus vermoordden elkaar haast - maar wat wil je als de hoofdprijs 500 dollar is. Uiteindelijk won het kleinste meisje met een figuur dat sterk op dat van een rugby speler leek en zaten we ondergespetterd met smerige tjakzooi uit de pit. En daar betaal je dan 5 dollar entree voor...
Nou ik ga fan maar weer es vergezellen. We zitten met 2 mensen van de boot nu in de Palace backpackers, maar 19 dollar per nacht en superdeluxe! Een eigen huiskamer met zachte banken en heerlijk dikke matrassen. Morgenvroeg vertrekken we in een 4wd naar Fraser Island - gaan daar 3 dagen rondcrossen en tussen wilde honden slapen. FUCK ik moet dus nog een fotohouderhoesjeding hebben want dat zand daar schijnt blijkbaar funest te zijn voor je camera. Daarna hebben we nix meer vast gepland, gaan
we langs de Gold Coast, Sunshine Coast, Surfer's Paradise, Brisbane op weg naar Bellingen. Anyweg, tot de volgende villa, adiosti! xxxx
4 Comments -
Send Private MessagePrachtige foto's! Hebbe jullie nu ook een zeilbrevet??
Lieve Sophie!
Whaaaaaa!! Wat is het daar super mooi!
Heb nog niet al jullie verhalen gelezen, maar de foto's zijn echt super gaaf.
Geniet er nog van! Ik ben jaloers...
x Leo
Waaauw, ziet er weer puik uit girls!!
Die zeilbootman indd heel doable!! X
Goedeavond dames verhorevoort!!
Hoe gaat ie daar? Die stranden zien er idd asociaal wit uit!! Helaas kunnen we ze zelf niet zien :( of nog beter op gaan liggen!
Maar goed.. ik mag al zo van een afstandje mee genieten van jullie avonturen.
Bedankt trouwens voor 't kaartje. Ziet er tof uit.
Voor de rest hier in NL alles ok. Nog hard aan het werk bij glashelder.
As vrijdag mijn eerste les op uni.. Helaas mijn allereerste les van afg. maandag gemist. Begint goed hé?? hahaha
Veel plezier nog. Blijf vooral schrijven, want ik lees wel degelijk trouw hoor :)
Groeten uit Oostelbeers-Zuid
Ruud