Så er jeg tilbage i Melbourne efter 10 dage i Northern Territory. Det har været en helt fantastisk tur, som jeg sikkert kunne skrive en hel roman om, men vil prøve at gøre det så kort som muligt, så I ikke mister interessen :-)
Lørdag fløj vi til Alice Springs, som der dog ikke havde en helt masse at byde på, udover at der var ca. 27 grader da vi kom :-) Det begyndte dog at regne lidt senere, hvilket var første gang siden november :-S Et besøg på et reptilcenter var alt vi fik ud af den dag! Deres årlige byfest var den dag, så vi regnede med gang i barerne, men det var der ikke! Vi fandt en rigtig cowboy bar, hvor man måtte smide peanutskallerne på gulvet :-) Men næste dag skulle vi op kl 4.30, så det blev lidt roligt...
Søndag var så første dag på vores 7 dages tour. Og vi var oppe mellem kl 5 og 6 hver dag :-S Derfor blev det til meget søvn i bussen, hvor vi tilbagelagde ca. 4000 km på de 7 dage!
Først gik turen ud til Kings Canyon. Billederne forklarer det vist bedre end jeg kan!
Her gik vi en lang tur omkring, før turen så gik til Uluru aka. Ayers Rock, hvor vi skulle campere. Som vi også endte med flere af de efterfølgende dage sov vi ude under åben himmel her, hvilket var helt fantastik flot, da vi var så langt væk fra alt! Næste dag stod den på solopgang ved Uluru og efterfølgende gåtur omkring, hvilket er ca. 10 km. Vi kunne desværre ikke komme til at kravle op af den, da der blæste for meget. Men det kender de kære 2x Jesper vel alt til :-) Det skal siges, at den eftersigende er lukket 75% af tiden... Næste punkt på vores meget intense 2 dages tur var Kata Tjuta aka. Olgas. Her blev det kun til en kort gåtur, da vores 2 første dage var meget kompakte. Men igen lader jeg billederne tale.
Vores tur var delt op i 3 mindre ture, så vi fik hele tiden ny tourguide, samt en stor udskiftning i deltagere på turen. Vi var selv os 3 danske drenge samt en finsk fyr afsted. Derudover hang vi meget ud sammen med 2 irske piger, der var på den samme 7 dages tur som os, samt en
DSC01253The danish boys! Christian til venstre og Henrik i bunden af billedet
gruppe piger bestående af én irer mere, én englænder og én australier, der dog kun var med de første dage.
Nå men pointen var, at vores første tourguide var helt kanon! En rigtig bushman! Vi var virkelig kede af, at vi ikke havde ham hele vejen igennem. Han hoppede også i vandpytter som en lille dreng, fordi det var første gang det havde regnet i 9 måneder!
Efter at være kommet tilbage til Alice Springs og gået lidt i byen igen, tog vi næste dag videre mod Darwin. Det var en 3 dages tur, men det var ikke de helt vilde ting at se. Af højdepunkter kan nævnes Devil's Marbels og Katherine Gorge, hvor vi var ude og ro kajak. Derrudover var vi ude og svømme et par gange, først i en varm kilde, og senere i en ferskvandssø med vandfald! Begge gange var vandet utroligt klart. Derudover så vi to kænguruer slås, ved en af vores campingpladser!! Det så vildt fedt ud, de boksede og sparkede som gale! Har en video af det, men tror desværre ikke den kan uploades her...
Da vi kom til Darwin var temperaturen efterhånden nået de 25 grader, om natten!! I løbet
DSC01255Politibiler der er gøglet for sygt op
af dagen var der ca. 35 :-) Så vi gik glædeligt i byen i shorts! Her mødtes vi også med nogen af pigerne fra den første tur. Næste dag tog vi, noget ramt af nattens strabadser, ud på en 2 dages safari i Kakadu National Park. Det foregik i 4 hjulstrækker, så der blev til tider kørt offroad! I Kakadu så vi blandt andet på crocodiler, og aborginal tegninger på klipper. Det var faktisk ret sjovt at høre om deres historierne bag nogen af tegningerne!
2. dag stod på to forskellige "vandfald", hvor vi skulle køre en del offroad for at komme ud til. Det første var et regulært vandfald, hvor der faktisk var to, deraf dets navn "Twin Falls"! Her måtte vi dog ikke svømme pga. crocodiler... Derfor tog vi videre til Jim Jim Falls, der dog kun var aktiv som vandfald under vådsæsonen. Oppe i det område er der våd sæson 6 måneder om året fra ca. oktober måned. Derefter er der så tørsæson i 6 måneder. Forskellen i vandstanden i floderne er omkring 6 meter!! Men til gengæld kunne vi svømme ved Jim Jim, hvilket var ret fedt. Man skulle kravle lidt i sten en lille times
tid for at komme derind, og så var der ellers dejlige strande og sådan. Herefter gik turen tilbage til Darwin, hvor vi nok engang endte i byen. Denne gang skulle vi dog ikke op kl 5, så den fik lidt mere gas!
Søndag havde vi så hele dagen i Darwin til bare at nyde været. Der var ikke så meget at se i byen, der mest virker som et turist og backpacker sted. Vi var dog inde og se et crocodile akvarie. Derefter tog vi ud til et marked ved stranden, og så solnedgangen her. Det har bare ikke den samme magi, når det er 6 eller 7 gang på en uge man ser solnedgang! Og mindst lige så mange solopgange...
Idag (mandag) skullee vi så igen tidligt op for at komme i lufthavnen. Jeg var så heldig at bo på værelse med 5 stive irer, der kendte hinanden og derfor larmede helt vildt, hver gang der kom nogen af dem hjem fra byen... Første dårlig oplevelse på hostel! Men det var også kun fordi man selv skulle tidligt op...
Jeg lægger en masse billeder op, men der kommer muligvis flere fra turen senere. Vi skal nemlig lige
DSC01262Indslag ved Alice Springs byfest
have delt billeder, og er ret sikker på de andre har nogle gode.
- Thomas
P.S Team Bar' Slæde er blevet genoplivet hernede, da jeg har fået lært de to andre danskere, at man skal rende rundt i bar mave når man kan komme til det :-)
DSC01288Christian ville næsten ikke give slip, hver gang han fik lov til at røre ved slanger
DSC01293Jaa, der er rimelig lang åben vej!
DSC01301Vores tourguide, Bushmanden Jason
DSC01319Det skulle ligne en kanin. Vær lidt kreativ, selv jeg kunne se det!