Ff snel een berichtje van mij!
Mark is veilig aangekomen in Sydney na 21 uur vliegen, heb hem van het vliegveld in Sydney geplukt, na een verdwaaltocht door het ondergrondse Sydney (treinen/metros, erg ingewikkeld). Opera-house en brug gezien, lekker rondgehobbeld in de botanical gardens en china town, er is teveel te doen in sydney, we zijn nu al in tijdnood, hihi. Vandaag met de ferry naar Manly geweest, leuk door de haven gecruist enzo! Morgen kunnen we de camper al ophalen, en overmorgen gaat het serieuze rondcrossen beginnen!
Enne, omdat ik het veel te druk heb met leuke dingen doen, gaat mijn gastblogger jullie de komende tijd op de hoogte houden!! Zie hieronder!
Mark's verhaal
Hallo iedereen!!
Hier dan het eerste mailtje van mij vanuit Australie! Zoals iedereen die al in dit schitterende land is geweest is het hier echt super!!!! Het weer is superlekker (op die onweerbui van 5 minuten geleden dan). Natuurlijk blijf ik een echte Nederlander en klaag ik soms dat het te heet is. Gelukkig hebben ze hier prima hulpmiddelen (lees: bier en ijs) om even af te koelen.
Mijn vlucht is helemaal prima gedaan. Op de heenweg zat ik naast een
aziatisch uitziende man met wie ik een beetje Engels kon oefenen. Na een uurtje of 4 stelde de man opeens een vraag aan mij in het Nederlands!!!!! Bleek dat hij al 25 jaar in Nederland woont. Gelukkig voor mij schijn ik dus niet zo ongelofelijk kaaskop te hebben! Grappig.
Na 21 uurtjes vliegen mocht ik eindelijk voet zetten op Australische bodem. Gelukkig stond Helma daar om mij te verwelkomen. Best spannend moment! Nu zitten we al weer een paar dagen op elkaars lip en dat gaat weer heel goed! Misschien dat het door de spanning kwam maar van een jatlag had ik helemaal geen last.... dacht ik. Tot ik gisteren heel moe naar bed ging en dus niet kon slapen. Helaas ben ik dan zo iemand die dan blijft praten dus dit betekent dat Helma ook weinig nachtrust heeft gehad.
De afgelopen dagen hebben we al heel veel Sydney gezien. Jammer dat ik mijn stappenteller niet mee heb genomen maar ik denk dat we wel genoeg stappen hebben gezet voor een paar weken. Vanaf ons hostel zijn we begonnen met een wandeling door de Botanic Gardens naar het beroemde Opera House. Leuk gebouwtje! Daarna hebben we nog bijna
de hele stad snel gezien. Vandaag hebben we de trip hervat. We zijn met de ferry (boot) naar Manly geweest. Echt een leuk boottripje en voor het eerst sinds weken ;-) weer eens op het strand gezeten. Heerlijk!!!! Daarna hebben we leuk toeristje gespeelt in de Chinese buurt. Opvallend veel buitenlanders !
Morgen gaan we onze campervan ophalen en blijven we nog een dag in Sydney voordat onze rondreis echt gaat beginnen. Nog een lange reis te gaan dus!!!!
Groeten aan iedereen! Alvast fijne feestdagen en mochten we ergens stranden in de Outback: Een gelukkig 2006!
Liefs
Mark en Helma