Mijn straatGold Street. Het lijkt allemaal nogal donker, en dat is het ook, ondanks dat de zon zo fel schijnt. De hoge gebouwen houden veel licht tegen en staan behoorlijk dicht op elkaar, ik weet ook nooit wat
... [more]Zo post je weken niks en zo twee keer in twee dagen. Het is net als met studeren, als ik er eenmaal voor ga zitten lukt het ook wel. Deze foto's heb ik eergisteren gemaakt, de zon scheen en ookal vroor het, het was lekker weer om buiten te zijn. De volgende ochtend zou er 15 cm sneeuw liggen. Het weer kan hier zo snel omslaan.
Voor dit stukje ben ik gewoon een beetje fotootjes gaan maken hier in de buurt. Ik woon op 33 Gold Street, en als ik de straat uitloop 'naar beneden' (het oosten) kom ik bij Pier 17 uit, waarvandaan je onder andere de Brooklyn Bridge kunt zien liggen. Verder is er een winkelcentrum Dutch style, dus met laagbouw (maar 6 verdiepingen in plaats van 60) en brede klinkerstraten. Daar moet ik wel nog foto's van maken. Als je vervolgens richting het zuiden loopt kom je bij Wall Street, loop je Wall Street in en ga je op een gegeven moment rechts, dan ben je weer op Gold Street en het cirkeltje is rond. Enfin, kijk zelf maar.
SchepenAls je Fulton Street afloopt zie je al 3 schepen van het scheepvaartsmuseum liggen.
MastenZoals misschien al duidelijk was, zijn dit 2 grote stalen zeilschepen...
Pier 17Het winkelcentrum op Pier 17 zelf, met mooi uitzicht over de Hudson, de Brooklyn Bridge en natuurlijk het Financial District zelf.
Schepen + FinancialAls je op de pier zelf staat zie je dit mooie contrast van schepen uit achtienhonderd zoveel en de moderne glazen torens van het Financial District.
Schepen + Financial 2En nog eentje. Deze schepen zijn over de 100 meter lang en zijn natuurlijk tegen betaling toegankelijk. Als er al eens iemand is om het hek open te doen.
Biertje op het terrasJa, het is februari. Ja, het vriest. Maar wat ze in Nederland kunnen kan ik hier ook! Ik was wel de enige die gek genoeg was, maar in de zon en uit de wind zoals hier bij de Seafood Grill was het goed
... [more]
Wall Street 1En dan laat je de vogels met rust en loop je een stukje verder, om vervolgens rechtsaf Wall Street in te slaan. Ik ken geen enkele straat met zoveel Amerikaanse vlaggen.
Rookput 1De befaamde rokende put. Alle putten roken hier (is riooldamp), en zou ruikt het meestal ook.
Wall Street 3Nog iets verder Wall Street in, met op het einde de Trinity Church. Ooit het hoogste gebouw, nu het kleintje.
1 Comment -
Send Private MessageHey Svennie, leuke foto's hoor! Lol @ de dankbare foto-objecten :) Zo te zien heb je het nog wel naar je zin daar! Wanneer moet je weer terug vliegen? En wat ga je dan doen? We moten in juli als ik terugben in NL (als jij er dan ook nog bent tenminste) maar weer eens gaan stappen! Nog veel plezier :) Kus Slies
Add CommentAll Comments