Hallo trouwe lezers
Weer een mooi weekje achter de rug waarvan ik de gebeurtenissen graag met iedereen deel.
Allereerst had ik afgelopen maandag een college van een FBI hostage negotiator, het klinkt veel interessanter dan het was maar toch gaaf om even iemand van "the Feds" voor de class te hebben. Helaas sprak ze niet zo veel over hostage-negotiation want ze was net van baan gewisseld binnen de FBI dus het ging veel meer over haar nieuwe baan (met het zoeken van vermiste personen en het handelen van hun families enzo).
De rest van de week braaf op de uni gewerkt, papertjes typen en dingen doen.
Donderdag ben ik met Lian en Mijntje naar Café Whaa? geweest, een cafétje met een live band die lekkere meezingers zingen en er wordt er daar flink op loss geswingd. Daar even lekker een drankje gedaan met de ladies. Lian vertelde me dat ze voor het weekend naar Montreal ging (Tjeerd...brings back memories?) en dat ik haar FIETS wel mocht lenen het weekend. Wicked!! een FIETS...oh men, nog nooit zo blij geweest een fiets te hebben. Meteen die avond de fiets al gaan oppikken bij haar huis en 's nachts al
naar huis gefietst, echt een TE bizarre ervaring om door NY te fietsen...eigenlijk heel gek want fietsen is super chill, maar NY is gewoon zo'n stad waarin je jezelf niet op een fiets ziet rondgaan.
Ik had dus maar besloten vrijdag dan maar op de fiets naar de uni te gaan, dat wil dus zeggen vanaf de Lower East Side (helemaal zuid oost manhattan), naar midtown west (West 59 and 10th ave), dus crosstown! Wow...die amerikanen begrijpen er niets van dus ik had alle tijd genomen deze enorme afstand te overbruggen. Eindscore was iets meer dan 30 minuten, slechts 4 keer bijna aangereden, 9 keer remmen met piepende banden en 10000 keer een toeterende dude acher me...zo ver voor de statistieken, ik was helemaal hyper toen ik op de uni was aangekomen. Saai klasje gehad om daarna 's middags weer terug te fietsen naar de LES. Dit keer had ik besloten Broadway helemaal af te fietsen, een ervaring die ik iedereen aanraad want als je Broadway af fietst (vanaf 59 columbus circle) dan kom je op een gegeven moment in de buurt van Times Sqr, en nog mooier, je gaat er dwars overheen...dan voel je je echt heel klein!
Die grote gebouwen, het inmense Times Sqr, en de drukte van alle taxi's en toeristen om je heen...en jij die daar met je fietsje overheen gaat (ik in dit geval!)...WOW! echt heel bizar. Op de terugweg slechts 1 keer bijna aangereden en veilig thuis aangekomen.
Die avond ben ik ook met Bas, Jur en vriendin naar een basketbal wedtrijd van de NY Knicks geweest. Mijn eerste ervaring met Madison Square Garden. Wow, wederom echt heel erg vet, en "the Garden" is kleiner dan gedacht, of het basketbalveld was groter dan verwacht...hoe dan ook, we konden het goed zien en de sfeer was waanzinnig! Allerhande shows en activiteiten op en rond het veld maakte de ervaring compleet. Zoals echte NY'ers hebben we geopteerd voor een feet-long-hot-dog en natuurlijk een mats biertje om deze weg te spoelen...ook hebben we ons weer laten verleiden tot het kopen van de welbekende finger om de thuisploeg aan te moedigen. Dit mocht niet baten, de Orlando Magic waren te goed! Wel mooie spectaculaire dunks, alley-oops, lay ups en meer van dat soort gebeurenissen gezien.
Na een wicked basketbal avondje met bas, jur en NYU consorten naar de west village gegaan alwaar we een paar
relaxte barretjes aantroffen...daar lekker biertjes staan drinken waarna Bas en ik om 1 uur nog even besloten aar de Lower East side te gaan. Daar aangeomen zijn we in een Gallery-bar beland die echt heel impressive was. In die bar hangen allerlei vergrootte foto's met onderschrift die vaak politiek georienteerd zijn (veelal Irak-foto's enzo), waar je dan makkelijk over gaat discussieren. De mensen die er waren was ook eindelijk eens wat normaal volk en het was heel erg gezellig! Bas (tegenwoordig heftig "datend") had contact met moeke-de-vrouw die in een of andere toko om de hoek stond...daar dan ook nog maar even een klein drankje gedaan en Daisy ontmoet (leuke meid Bas!!). Om toch de kaahlheidsstatus even te updaten, ik heb minstens 20 minuten tegen een uitsmijter/bewaker staan aan ouwehoeren, wat ik heel gezellig vond (en hij geloof ik ook), de barvrouw was boos omdat ik haar niet genoeg tip had gegeven (soms heb je Rein gewoon even nodig die een goeie tip kan uitdelen), en net voordat ik een rutger-hauertje begon te krijgen heb ik de boel de boel gelaten en de warmte van mijn bed verkozen (owja, en mn geld was natuurlijk op).
Zaterdag daarom ultra brak,
's middags op de fiets naar Jur gegaan om in Soho nog eventjes een kop thee te doen...daar kwamen we op het goeie idee om 's avonds naar de film te gaan (American Gangster). Een hele film op de 1e rij gezeten, nekpijn maar toch wel tevreden over de film...het is minder actie dan de trailer je doet vermoeden, maar toch wel leuk om een film te zien over de grootste drugs dealer van NY.
Wat staat er op het programma voor de komende weken? Eigenlijk (en eindelijk) niet zo veel buiten het inleveren van een lading papers en het voorbereiden van presentaties. Over 2 weken is het Thanksgiving en de voorbereidingen (lees: het conditioneren van de meiden om een dag lang voor James en mij in de keuken te gaan staan) is in volle gang...dat wordt dus ook super!
Zo, dat was het wel weer voor even een Ultra korte update, ik heb allerhande leuk film materiaal gemaakt maar door een nog steeds kwakkelende internetverbinding heb ik ze nog niet op Youtube kunnen zetten, dus zodra dat kan maak ik even een youtube-filmpjes update!
Natuurlijk hoop ik ook dat met jullie, waar dan ook ter wereld,
alles goed gaat...en dat de updates blijven komen!
Een dikke kus
Sander
2 Comments -
Send Private MessageOooh djude!
Vingers bij het basketbal en meterslange hotdogs.. Verdeurie! Ik krijg er honger van!! Ongelofelijk.. Kom net uit de Alla (Kleiner dan ik dacht, of groter dansvloer dan de bedoeling) en verga van de honger.. Honger naar New York en honger naar die Hot Dogs.. Vermaakt u daar dude!
..En pas op je Bike! Die van mij is alweer doormidden gebroken..
Groet!
Tomasz
Awww nice djude!
Doet me denken aan de NY Yankees vorige zomer. Feet long hotdogs en pilsjes drinken ookal mocht dat officieel niet!
Nog een matse plek: Rockefeller center, daar beneden heb je een máts terasje!
Ook in de winter kan je er schaatsen en zo!
Add CommentAll Comments