New York, New York

North America » United States » New York » New York » Manhattan

Advertisement
United States flagPublished: August 13th 2007North America » United States » New York » New York » Manhattan
May 26th 2007

We love New York!

Den 18.mai var det opp grytidlig for å forlate Mexico, og ta flyet til den siste destinasjonen på reisen vår. Litt triste for det, men også veldige spente på å komme til New York satt vi oss på flyet.
Fremme i New York var det kaldt, og vi fant fort ut at vi ikke hadde nok varme bukser. Litt trist start på oppholdet.
Dagen etter ankomst dro vi ut for å oppleve byen, og vi fikk sett mye allerede første dag. Kjøpte oss ukeskort på subway'n, og kjørte byen opp og ned flere ganger. Det første vi så i byen var Grand Central st., Solomon Guggenheim museumeet og Crysler Building, før vi på kvelden dro til Times Square og så Shrek 3 på kino (den har vel ikke kommet til norge enda :p)

Dagen etter var det søndag og litt begrenset hva vi kunne gjøre. Hadde i tillegg problemer med å få ut penger, så kunne ikke gjøre noe som kostet noe. Idag gikk vi derfor på Greenflea markedet ved Central Park (kjent fra Friends og som New Yorks største loppemarked) før vi gikk gjennom Central Park fra vestsiden der hostellet vårt ligger og til øst og Metroplitan Museum of Arts.
Resten av dagen brukte vi stort sett på å spare penger. Middagen ble kjøpt 2 blocks ned i gata, og inntatt på en trapp i Central Park før en vaskebjørn luktet burgeren vår og sneik seg innpå. Vaskebjørn-attack!

21. - 23.mai var vi å så Trinity Church, Wall st., New York Stock Exchange, Ground Zero, Empire State Building, Flatiron Building, og Times Square. I tillegg fikk vi endelig ut penger også, så da ble det shopping og en tur på broadway for å se Les Miserable

Dagen etter brukte vi så å si hele dagen på å få sett Liberty Island og the Statue of Liberty. Det var utrolig mye venting! Først stod vi i Battery Park i en enormt lang kø, selv om vi kom lenge før det åpnet, for å komme på båten ut. Vi måtte også gjennom flere sikkerhetskontroller før vi endelig kom oss ut Liberty Island. Der måtte vi gjennom enda en sikkerhetskontroll og enda mer venting i kø. Etter 5 timer med tripping i kø fikk vi endelig sett den berømte frihetsgudinnen Når vi først hadde kommet så langt dro vi likeså godt ut til Ellis Island for å se Ellis Island Immigration Museum, før vi dro inn til Times Square og var med i trekkningen av billigere billetter til nok et broadway show. Selvfølgelig var vi en av vinnerene og på kvelden dro vi derfor å så Hairspray, som var en helt utrolig kul musikal!!

De siste dagene var vi i Chinatown, Little Italy, også så vi Pirates 3 på premiere. Resten av tiden ble brukt til handling, for det var så utrolig mye kult i New York. Virkelig en helt fantastisk kul by, så utrolig mye forskjellig her. Var absolutt en bra slutt på turen vår.

Den siste kvelden i NY og på vår 5 måneders reise ble tilbragt på Hard Rock Cafe i Times Square, der vi spiste fajita og drakk noen drinker Litt trist å tenke på at i morgen skulle vi hjem. Tiden har gått så utrolig fort, og vi kunne ønske vi ikke var ved enden enda. Vi har opplevd kjempe mye, så mye at vi ikke har klart å fordøye det enda, og nå må vi dessverre tilbake til Norge og begynne å jobbe igjen...
Men dette var absolutt et minne (mange minner!!) for livet!

There are more photos below
Displayed: 25

Kine og Vilde
Hei! Nå skal vi endelig ut å reise :) Den 2. januar 2007 drar vi endelig ut, etter mange månders hardt arbeid for å tjene inn penger. Takk forresten for julegaver og annen pengestøtte fra dere der hjemme! Det kommer nok veldig godt med.. Vel for å fortelle litt om oss selv så kan vi si at vi er to jenter på 19 år fra Hakadal i Akershus. Vi ble ferdig med videregående i våres, så i år har vi bare jobbet! Det var en lørdagskveld hos Vilde vi satt oss ned med atlaset for å gå gjennom de landene vi helst ville reise til. Vi satt opp den drømmeruta, men tenkte vel l... full info
JoinedNovember 30th 2006 Trips0
Last LoginAugust 5th 2011 Followers0
StatusBLOGGER Follows0
Blogs37 Guestbook91
Photos884 Forum Posts0
Blog Options
United States
United States mapUnited States flag
Britain's American colonies broke with the mother country in 1776 and were recognized as the new nation of the United States of America following the Treaty of Paris in 1783. During the 19th and 20th centuries, 37 new states were added to the origina...more info

Blogged From
TravelBlog Awards

Guggenheim MuseumGuggenheim Museum
Guggenheim Museum

Vilde i svart på andre siden
GårdslivGårdsliv
Gårdsliv

New Yorks innslag av gårdsliv
Green fleaGreen flea
Green flea

Loppemarkedet

Pølse i Central Park må til

Tot: 0.12s; Tpl: 0.008s; cc: 8; qc: 47; dbt: 0.0342s; 1; s:apollo w:www (50.28.60.10); sld: 1; ; mem: 6.3mb