Noen ganger lurer jeg virkelig på om jeg jobber i en barnehage og ikke en restaurant. Så mye gris som småbarnsfamilier etterlater seg på gulvet, matrester klint utover bordet og sukkerskåler tømt utover både gulv og bord. Og i forbindelse med dagens hendelse har jeg et spørsmål til alle foreldre:
Si den minste ungen din har et lite uhell og legger igjen en god og myk bruning i barnstolen like før dere skal dra, selvfølgelig har den også blitt noe most utover og sitter igjen litt overalt på stolen - ville du...
a) sagt i fra, beklaget deg dypt, bedt om papir og sagt at selvfølgelig skal du tørke det opp
b) sagt i fra og beklaget
c) eller bare gått før noen merket det
Vær ærlige nå! For mine gjester valgte nemlig alternativ c. Og mer enn det har jeg vel egentlig ikke å si om den saken. Bortsett fra en liten morsom etterhistorie. Jeg måtte selvfølgelig fortelle sjefen min om hendelsen, for jeg nektet å tørke opp dette. Så for å være litt diskret, i og med at det satt gjester på bordene rundt, sa jeg til han at gjestene hadde lagt igjen "SJOKO-LADE-KAKE", og jeg sa det veldig tydelig på den måten man sier ting når man hinter til at det er noe annet;) Jeg hadde til og med lagt papir over for å sjule det hele for de forbipasserende gjestene. "Okei, så det er sjokoladekake" sier sjefen min. "Ja, det er den typen "SJOKO-LADE-KAKE"" svarer jeg. Og overdriver som aldri før. "Jammen, så lenge det er den typen sjokoladekake" sier han og før jeg vet ordet av det tar han tak i papiret og tørker opp. Jeg står ved siden av ler, og en smule sjokkert spør jeg "Tar du i det?". Jaja - pytt, pytt er mer reaksjonen jeg får, for enda har han ikke skjønt hva slags "sjokolade" dette er. Men så kommer lukten til live og da stopper han raskt opp, kaster papiret og går straks ut for en grundig håndvask:P