BassengetAmerikanerne underholdt oss alle med en chachaslide og heftig hofteristing
Might trick me once, but I won't let you trick me twice. Bare tøys, meg kan du lure så mange ganger du vil - jeg går rett på. I dag, andre dag på opplæring i jobben ble jeg faktisk lurt to ganger. Noen ganger lurer jeg på om jeg i det hele tatt har blitt skjenket med normal "hverdags-intelligens".. anyways, ble ikke terminate'a fra programmet og lever fortsatt - the third time I definately won't let you trick me:P
Så da har jeg altså fullført to hele dager i opplæring, hver av dagene med forskjellige oppgaver. I den norske pavilijongen kan man jobbe tre steder; 'merch' (i butikk), attraction (Norges attraksjon er Malstrømmen, en båttur gjennom Norges kultur og historie) og food and beverage - der jeg jobber. Food and beverage deles inn i to; service (servitør med god lønn på grunn av all tipsen) og ikke service - husker ikke hva det heter, men her får man altså lik lønn som alle i Norge (7,5 dollar timen ca) og man må også jobbe her før man kan begynne i service. I ikke service kan man få mange roller, som for eksempel å jobbe i Kringla bakeri, i "ølvogna" eller
Jentene på poolpartyDen første uka var det poolparty på Patterson, med gratis pizza, brus og høy musikk. Til og med Alladin og Sjasmin tok en tur innom;)
Fv: Eirin, Linn, Cathrine og meg:)
i restauranten som greeter eller seater. Den første dagen var jeg seater, som vil si at jeg fulgte gjestene til bordene - en helt grei jobb som krever et bredt smil om munnen og oversikt over alle de 54 bordene som er fordelt på de 6 "rommene" med hvert sitt bordnr mellom 100 og 700.. Ved hjelp av et lite kart og de andre norske i restauranten kommer bordnr på rams om ikke mange ukene, kanskje dagene.. ;) Så, dagen etter ble jeg plassert bak podiet som greeter for restauranten, altså den som tar i mot gjestene og denne jobben var en smule tøffere. Resturanten i Norge har veldig stor pågang i forhold til de andre landene fordi de har noe som heter 'dining with the princesses' hele dagen. Til hvert måltid kommer de kjente disneyprinsessene for å hilse på familiene, skrive autografer og ta bilder med barna, noe som selvfølgelig er uhyre populært og gjør restauranten fullbooka... hver dag. Så det er stor pågang til podiet fordi alle som har reservasjon (altså alle) må sjekke inn der, så vente til bordet deres er ledig og vi roper opp etternavnet deres. Denne ventetiden i Floridavarme og høy luftfuktighet gjør gjestene gretne og jobben bak podiet stressende:/ Men så fort jeg lærer meg datasystemet, skal jeg nok klare å ta meg av hver og gjest og deres ønsker og behov. Det 'morsomme' som skjedde denne dagen var da Robin (en av de norske) kommer bort til meg fordi han har lagt merke til at jeg er ny, hilser på meg og er hyggelig. Så kommer han stadig til podiet akkurat som han ikke har noe annet å gjøre og sier etter hvert at blomstene trenger å vannes, men ingen har gjort det og det skulle egentlig vært gjort klokken tolv.. og da ser vel alle hva som skjer, jo han får stakkars uskyldige meg til å vanne blomstene. Så der går jeg inn og ut av bakern, fyller på en bøtte med vann og heller over blomstene fordi jeg er ny og ikke vet bedre enn at jeg skal gjøre som jeg får beskjed om.. men kanskje det bare gjelder når managerne og koordinaterne gir ordre og ikke de andre norske.. nei, ingen bjelle ringer enda - jeg har gjort det jeg har blitt bedt om. Så kommer han enda en gang og sier at noen må gå over til Mexico (nabolandet) å hente matbrett fordi vi ofte får for lite i Norge. Jeg gjør det ikke med en gang, litt fordi jeg tviler, men desverre mest fordi jeg er opptatt ved podiet.. Så, dum som et brød, ender jeg opp med å hente brett for gutten og. "Lekegutt" - som Bev kalte han på sin amerikansknorsk (Bev er en av koordinatorene i Norge, og har vært der siden Epcot åpnet. Hun er kjempesøt og hyggelig). Fikk høre etter jobb at han fikk Cathrine til å hente ris i Kina (nabolandet på andre siden), så var ikke den eneste. Men hun skjønte det i hvert fall ganske raskt..
1 Comment -
Send Private Message
hei og hoppsann carro
jeg sitter her å leser litt da vettu, (for første gang er jeg innom din kjære blogg) det er beklagelig men som du vet internett tilgangen i Ghana var ikke spesielt god. men jeg skjønner jeg har gått glipp av no for dine beskriveleser er svært gode å det er spennende å lese. skal følge din USA reise bedre. Herregud så heldige du er me skapet ditt, en liten Carrie der;) hehe. høres ut som du trives, å det er jeg glad for. vær flink å oppdater oss videre. for det er så spennende. nyt det videre!! Håper de er greie me jenta vår.
kleeem fra nord
Add Comment