Zo vandaag weer flink gereden maar ook aardig wat gewandeld en veeeeel gezien. Beetje te, na een slechte nacht slapen.
Maar we hadden dit ook zeker niet willen missen. Vanavond maar vroeg naar bed. Wat hebben we allemaal gezien.
We zijn begonnen met het binnen rijden van Sequoia N.P. aan de kant van Exeter waar we zaten. Dan kom je na een slordige 40km rijden bij de ingang van het park. Vanaf daar gaan we flink omhoog via wat haarspeldbochten. De Amerikanen zelf zijn hier schijnbaar niet zo mee gewend want ze gingen allemaal vol ontzag voor me aan de kant. Heel fijn, konden wij tenminste normaal doorrijden want stapvoets naar boven slaat nergens op.
Eenmaal boven komen we al snel in Giant forest terecht. Dit bos bezit bomen van ongekende omvang. Je mond valt open van verbazing. De grootste boom genaamd "General Sherman tree" dit apparaat kent vanuit de basis 11M breedte en op borsthoogte 9M. Ja en dit is breedte dus geen omtrek. De boom is 275 Feet hoog wat volgens mij uit mijn hoofd ongeveer 95M is. Ze schatten de boom rond de 2200 jaar oud. Zeer indrukwekkend zo'n bos met allemaal mamoet bomen.
Na de korte wandeling
in dit bos zijn we verder gereden om ergens op 2800M uit te komen en dan richting de 3100M te lopen.
We zijn rond de 3000M geweest dat is zeker maar hoe ver we met de auto gekomen zijn weet ik niet. Wat ik wel weet is dat Maris het niet meer plezierig vond. De weg die op de kaart als verhard aangegeven werd was dus op een gegeven moment onverhard. Voor mij geen probleem ik rij wel door dan maar in de low gear en rustig verder. Alleen hebben we geen 4x4 dus lijkt het soms ofdat die het niet haalt en dat was voor haar niet prettig maar een automaat reageert iets anders dan we gewend zijn. Uiteindelijk lukte het allemaal met gemak.
We zijn gelopen richting Mitchels peak wat 3100M hoog is maar we zijn iets eerder gestaakt aangezien de wandeltocht te lang was en we ook nog naar Kings canyon wilde rijden.
Na een rustige rit terug naar de hoofdweg die richting Kings canyon gaat zijn we daarheen gereden. Deze weg is alleen open in de zomer. Oftewel je kan alleen in de zomer in Kings canyon komen. Deze weg loopt uiteindelijk ook dood. Maar de
45Km lange weg is zeer de moeite waard. Je begint op 2100M hoogte en zak dan naar de 570M terug. Heel appart dus. Je zit hoog en gaat naar beneden midden de canyon in waar je uiteindelijk geen kant meer op kan. Precies omgekeerd allemaal. Mooie rivier (wild) en gave bergen.
In het hele park leeft de zwarte beer. Overal wordt je gewaarschuwd voor dat beest maar wij mochten hem niet aanschouwen.
Jammer weer. Hopelijk de dagen hierna in Yosemite meer geluk.
Na in ieder geval ruim 2uur rijden vanuit het einde van Kings canyon zitten we nu in Fresno.
Morgen naar Yosemite N.P.
2 Comments -
Send Private Message
Het is zo leuk iedere dag jullie verslag te lezen, maar heb soms even moeite met waar zitten jullie nu. Nu ondekt dat ik jullie ook kan volgen op de landkaart rechts boven in. Vergroot Amerika en je ziet daar jullie blog verschijnen. Jullie hebben er al heel wat kilometers opzitten. Geweldige foto's. Maris dat wordt 3 dagen lol en plakken of samen fotoboek maken op de pc. Ik zie het al helemaal zitten, en die souveniers hihi die zien we graag allemaal tegemoet hihihihihi.
Ha die Gerla. De landkaart van dit travelblog klopt niet helemaal. Ik zou niet weten waarom die Los Angeles in Tenesee neerzet en ook Las Vegas klopt niet. De rest klopt aardig.
Add Comment
All Comments