Erik's verjaardag en we hebben hem heel de dag door gevierd vanaf 2u00 s'nachts!!! Om 5u30 moesten we in-treinen in Calais, gelukkig op de Eurotunnel en geen boot....
Een nieuw avontuur stond te trappelen om te beginnen en Enya wou er ook deel aan nemen. Erik was al enkele dagen gewoon hyper, zo hard aan het uitkijken om zijn derde thuis te bezoeken.
Om 10u30 stonden we al op de camping in Hathersage en niet veel later hingen we aan de rotsen in Stanage Plantation. 's Avonds vierden we het met een minder goed etentje in the Fox House Inn. De vorige keer was het subliem, nu echter abominabel. Spijtig!
We zijn de komende 4 dagen klimmekes gaan doen in: Bamford, Burbage North en Higgar Tor.
Verschillende hele mooie routjes gedaan, en enkele mindere.
Erik deed verschillende mooie VS 5B. Voor hardere routes wilden we eigenlijk niet echt gaan. Het was een echte chill-vakantie. En ook heel lang geleden dat we beiden in touw hingen.
Mijn hoogtepunt, mijn eerste VS 5B, Green Parrot, was een prachtig boulder-probleem. (Vanaf de tweede poging al in de sjakosh.)
Enya koos haar project van de dag en werkte dit met moed en volharding
uit. Mooi om te zien!
Eén ervaring zal me nog wel effe bij blijven; ik klom een smal schoorsteentje op kop. Ik staak mijn eerste friend, nogal oncomfortabel. De tweede friend steek ik iets hoger, op een zeer ongemakkelijke manier. Dus wanneer ik in de crux hang, valt de eerste friend eruit en de tweede wandelde naar me toe.. Akelige affaire! Zeker als je de volgende passage niets meer kon steken.
Cool blijven, dat is het antwoord wat ik zocht en niet direct vond!
Bij Erik zat dit duidelijk beter.
Af en toe een kalmerend uitstapje naar bijvoorbeeld; het graf van Little John (Robin Hood), een thee-room, the Outside (klim-winkel met een gezellig restaurantje boven) en Little John Inn (de lokale pub).
We beslisten om onze laatste dagen in de UK door te brengen met Merlijn en Koning Arthur. We reden eerst naar het kleine dorpje Tintagel in Cornwall. Op een klein schiereiland staan de ruïnes van het kasteel van Tintagel. Deze burcht was volgens de legenden in het bezit van de vader van koning Arthur. We bezochten er nog enkele musea, die de legenden verder belichten.
Onder de burcht ligt echter een speciale grot, die ze
de Merlijn-grot noemen. Bij eb hebben we er in gewandelt. Een zeer aangename ervaring, die ik iedereen aanraad.
Overal in de omgeving groeien er opvallend veel lilla-bloemetjes.
The Old Post Office was ook een heel oud huisje, vroeger dienst doende als postkantoor. Het dak was gemaakt van volle dikke stenen dakpannen. Maar zoals bij de meeste Engelse bezienswaardigheden, als je het langs de buitenkant hebt gezien, heb je het belangrijkste zeker niet gemist.
Van Cornwall reden we door naar Glastonbury, waar we verbleven op een heel rustige camping.
The three oaks- camping: geen kinderen toegelaten, liefst maar per twee in één tent, geen groepen, geen lawaai-hinder, mensen komen voor de rust en de stilte ...
We wandelden omhoog vanuit de camping, tot de Tor van Glastonbury. Welkom thuis! Maar wanneer je langer dan drie dagen in Glastonbury verblijft, wordt je knetter-gek. Dat zie je een beetje aan de mensen die er dwalen. Een bezoekje aan Chalice Wells was zalig; dit is een prachtige tuin gebouwd rond een waterbron die genezende krachten zou hebben. Opnieuw spelen voor mij ....
Op weg naar huis, stopte we even aan Stone Henge. Een mooie overweldigende stenenkring, die massa's volk trekt. Spijtig!
Dit was onze volle week in de UK. We hebben met ons drie echt genoten, ook al was het een zeer druk, onvoorzien programma. De volgende keer gaan we verder met het verhaal.....