MoscouVladimir en Lieve in de bus
Onze treinreis door Siberie is nu echt begonnen... Van Moscou namen we de trein naar Sint-Petersburg. Sint-Petersburg was zeker de moeite! We bezochten het hermitage, het Louvre van Rusland, maakten een zalig boottochtje, klommen tot op de top van Sint-Isaac kathedraal, namen een kijkje in het railway museum en wandelden de hele stad rond. We bleven er 3 dagen, jammer dat het de laatste dag echt hondenweer was waardoor we niet veel meer konden doen.
Daarna spoorden we richting Yekaterinburg, zo'n 36 uren op de trein! Wat doe je dan zoal... slapen, eten, onnozele spelletjes spelen, mensen begapen, door het raampje staren..... In Yekaterinburg spendeerden we maar 1 dagje. Omdat er op cultureel vlak niet veel te beleven viel, zijn we daar naar het ballet gegaan! Echt de moeite en geen geld!
Vervolgens ging de treinrit naar Novosibirsk, waar we eveneens slechts 1 dagje verbleven. Hier zijn we naar het echte circus gegaan... inclusief acrobaten, clowns, trapeze, slangen, krokodil, papegaaien, kamelen, aapjes, geiten, struisvogels en zelfs een zebra en nijlpaard. Het werd een wervelende show van 3 uur!
Na Novosibirsk treinden we in 30 uur naar Irkutsk. Altijd als we de trein nemen, kiezen we voor de goedkoopste slaapformule en dat
Moscouonze vriendelijke host Vladimir en zijn vrouw Tatiana die ons elke dag verwende met haar lekkere eten
is dus 3e klasse. Dit houdt in dat we in een gang zitten met nog 52 andere mensen, voor iedereen is er een slaapbed voorzien. Dit is echt een zalige manier om de mensen te begapen en in contact te komen met het russische volk! Je kan je niet voorstellen wat de russen allemaal meezeulen op hun trip, en dan vooral veel eten: bokalen met ingemaakte tomaten, hele gebraden kippen... en natuurlijk vodka!! Tijdens de tussenstops kan je op de perrons echt alles kopen: brood, patatten met wortelen, worst, bessen, pizza's, bier, ijsjes, sjaals, mutsen.... en natuurlijk ook allerhande nutteloze speeltjes. Met al deze zaken komen ze ook met regelmaat langs in de trein zelf. Honger en dorst zal je dus niet snel hebben! We hebben de indruk dat hoe verder we Siberie ingaan, hoe vriendelijker de mensen worden. Op de laatste treinrit hadden we het genoegen om bij een rus en een tadzjiek te zitten. Prompt werd de gebraden kip en vodka boven gehaald en werden we aangespoord om mee te eten. Aangezien ik niet zone vleesliefhebber ben, kreeg ik gekookte eieren met zout. En dan maar communiceren in het russisch.... want er is hier dus echt niemand die
engels kan. Het leidt in ieder geval tot lachwekkende situaties!
Nu zitten we in Irkutsk om van hieruit wat uitstapjes te doen. Op het programma: het stadje verkennen, een dagje naar Litvianka aan het baikalmeer, 2-3 daagjes naar Olkhon Island (in het Baikalmeer) waar de natuur primeert om dan weer de trein op te hoppen richting Mongolie!
2 Comments -
Send Private Message
Hei allebei!!
Prachtig, Lieve, ik ben blij voor Sam dat er zoveel eten te krijgen is!!
Geniet er van, tot de volgende "lezing"
Sandra
Alles goed ginder? waar jullie ook juist zijn. Hopelijk is het bij jullie beter weer dan hier. Het regent al een paar dagen en de nieuwe kelder is vol gelopen maar voor de rest geen probemen.
Add Comment
All Comments