Het is grijs maar droog. De wind heeft ervoor gezorgd dat de tent droog is. De sanitaire voorzieningen van deze wildcamping zijn een beetje onbeschut, dat moet ik even melden bij de receptie voor ik vertrek. Dat de wind alles gedroogd heeft is een goede zaak, maar dat hij de ganse dag het tempo zou drukken is minder. Na 10km kom ik in Nordmela waar ik men inkopen doe. Water vind ik niet direct maar ik mag van de dame men flessen aan de kraan vullen, hoe sympathiek. Ik passeer nog een tentje met 2 fietsen maar veel beweging is er nog niet en het is al 11u. En dan zeggen ze dat ik een langslaper ben! Het begint even zachtjes te druppelen maar gelukkig niet voor lang. Ik fiets door een zeer landelijke omgeving, het verkeer is rustig op uitzondering van de caravans die met perioden passeren. Als je een bocht neemt, wordt je verrast door een vallei met indrukwekkende groene heuvels aan de flanken. De weg heuvelt lichtjes maar echte grote lange hellingen kom ik niet tegen vandaag. Naar gewoonte kom ik nog wat collega’s ook tegen. Tijdens men middagpauze besluit ik om het voorop gestelde doel van vandaag op te zeggen door de felle tegenwind. Men nieuwe bestemming houdt me nog zoet tot na 17u. Vlak voor Sortland is er nog een ferme brug die ik over moet. Bij die klim krijg ik wat vuil ik men oog dat nog een tijdje zou irriteren. Via pijltjes kom ik op de camping die wat achterin het dorp ligt. Aan de receptie bekom ik nog de sleutel voor de Wifi, vriendelijke eigenaar. Maar eerst douchen en jawel hier maar 4 minuten voor 10 Kronen en dat is niet genoeg! Met een ingezeept hoofd, krijg ik enkel nog koud water. Dit geeft me een flashback naar het rivierwasje maar dat was dan gratis! ’s Avonds nog een beetje online en dan naar men tent die op een harde ondergrond staat.