Svolvær - Stokmarknes

Europe » Norway » Northern Norway » Lofoten Islands

Advertisement
Norways flagPublished: July 31st 2008Europe » Norway » Northern Norway » Lofoten Islands
July 30th 2008

Svolvær CitySvolvær City
Svolvær City

Havna i Svolvær
Ettersom vi i går hadde vært så lure at vi hadde lagt teltet et sted hvor det var skygge på morgenen, var det ikke så ekstremt varmt i teltet i dag tidlig som det har vært de siste dagene. Dermed ble til at vi drøyde til 9 før vi sto opp. Til gjengjeld slapp Eirik å vekke Jan Sølve i dag.

Etter at fokosten og kaffen var inntatt, pakket vi som vanlig sakene våre og satte oss i bilen for å starte dagens dont. Først stopp på dagens plan var Svolvær. Der hadde vi sett oss ut en utstilling som het ”Lofoten Nature”, som var en utstilling om Lofotens natur (overraskende nok), med bilder av John Stenersen.

Først og fremst var det befriende å endelig gå på en utstilling som ikke handlet om tørrfisk. I steden var det en utstilling delt inn i temaene landskap, planter, fugler, fisk og landpattedyr, der det sto en del tekst som beskrev temaene (for eksempel hvilke fugler som er vanlig i Lofoten, hvordan isbreene har formet fjellene her osv). Teksten var så fulgt av bilder innenfor de samme teamene. Innteressant tekst og bra bilder! Det var også tre ”multimedia-show”, som i praksis ville
BroBro
Bro

Dagens bro er riktignok bare en gang-bro, men det må vel telle det også?
si bilder og musikk som ble spilt av på en skjerm. I tillegg til dette var det også en liten del-utstilling der de hadde gitt en del barn i alderen 7-15 år hvert sitt kamera og bedt dem ta bilder innenfor temaet ”Naturopplevelse”. Her var det en del imponerende bra bilder. Det gis også pluss for at alt av tekster sto på norsk, engelsk, fransk, tysk og spansk.

Totalt ender ”Lofoten Nature” utstillingen på karakteren ”c”.

Svolvær kaller seg ”Lofotens hovedstad”, og også dette er en by som kan minne litt om Sandefjord. Den har et relativt kompakt sentrum, med ett kjøpesenter, og den del mindre butikker rundt dette.

Etter at vi var ferdig med å se på denne utstillingen tok vi en liten runde i Svolvær og fotograferte litt av livet. Plutselig var det nå blitt lunsjtid, og i steden for den vanlige rasteplassen valgte vi å flotte oss med lunsj på ”Du verden” som er en av de bedre restaurantene i Svolvær. Og maten var det ingen grunn til å klage på. Både Eiriks kyllingsalat og Jan Sølves Club Sandwich var laget på meget gode råvarer, og smakte så godt at man nesten skulle tro
RestematRestemat
Restemat

En måke forsyner seg av restene på et av nabobordene
det var laget i Oslo!

Vi satte oss så i bilen, og satt kursen mot Melbu. Men først ble det en stopp på Statoil i Svolvær for å fylle bensin og kaffe, og ikke minst for å få vasket bilen. Det er dårlig med pakistaner-vaskerier her (noe som sannsynligvis skyldes at det er dårlig med pakistanere her), så det ble maskinvask. En ganske dårlig sådann. Og som om det ikke var nok, gikk deler av veien vi valgte mot Melbu langs en grusvei. Dermed var bilen like møkete igjen like etter :(

Underveis stoppet vi for å ta noen bilder av litt landskap igjen, og kom da over en tysker som hadde satt fast bilen etter å ha overnattet på en slags parkeringsplass langs veien. Han satt imidlertid så fast at det var lite vi kunne gjøre. Sånn går det når man ikke vil betale en hundrelapp for overnatting på en campingplass!

For en gangs skyld bommet vi litt på fergen da vi ankom fergeleiet til båten som skulle ta oss over til Melbu. Vi kom 20 minutter etter at båten hadde gått, og dermed måtte vi vente i overkant av en time før neste avgang. Denne
LofotenLofoten
Lofoten

Et sted mellom Svolvær og Stokmarknes...
tiden ble benyttet til litt ”administrativt arbeid” som å oppdatere utleggs-arket og å se gjennom de siste par dagers bilder.

Båtturen over fjorden var ikke spesielt begivenhetsrik, og det var forsåvidt ikke turen videre fra Melbu til Stokmarknes heller. Vi hadde her sett oss ut en campingplass som ikke lå så langt fra to utsiktspunkt vi hadde lyst til å besøke senere på kvelden.

Når vi nærmet oss Stokmarknes så vi et skilt med campingplass-skilt, så vi tok av fra veien og fulgte skiltingen. Vi kjørte da lenger og lenger inn i skogen, og lurte på om vi hadde kjørt feil eller noe slikt, siden vegen ble dårligere og dårligere, og trærne sto tettere og tettere. Men til slutt kom vi frem til et skilt der det sto Stokmarknes camping. Det var ikke akkurat stapp fult der, og den så vel litt ”sliten” ut. Men vi fant ut at i og med vi bare skulle ligge her en natt, fikk det duge.

De hadde ikke noen egen gressplen for teltere, så vi fikk beskjed om at vi kunne legge oss der vi ville, men at vi ikke måte legge oss foran strøm-boksene siden de var til campingvognene. Akkurat det var vel strengt tatt en litt unødvendig formaning, siden det bare var to campingvogner der, og de hadde 4-6 uttak for strøm. Men vi fant oss nå en rimelig rett plass og slo opp teltet og laget middag.

Som nevnt får Stokkmarknes Camping trekk for ikke å ha egen telt-slette. Det må også gis trekk for at de ligger midt inne i skauen, og derfor overhode ikke hadde noen utsikt å by på. Videre mener Eirik det bør trekkes for mye mygg, men den myggen så ikke Jan Sølve stort til så han er litt mer tvilende til dette. Dusj og doer var faktisk bedre enn forventet. Man slapp til og med å betale for varmtvannet, og det er bra. Resepsjonisten var også hyggelig nok, men kanskje litt fersk i faget (han visste for eksempel ikke hva det var jeg kom bærende på da jeg hadde med meg to kjøleelemeter til kjølebag’en som jeg skulle legge i frysa).

Vi ender på en karakteren ”9” for Stokkmarknes camping.

Etter middag satt vi oss igjen i bilen for å ta den vanlige kvelds-PhotoWalk’en (som i dag ble mer en PhotoDrive). Vi kjørte den vestre vegen fra Stokkmarknes
Se opp for myggSe opp for mygg
Se opp for mygg

Eirik forsøker å gjøre livet hardt for myggen
til Melbu, som går langs kysten på denne øya. Her stoppet vi først for å ta bilde ved noe som het ”Uværs-hytta”, men det var temmelig skarpt lys, så det ble mye banning over håpløse lysforhold. Deretter kjørte vi videre til et annet utsiktspunkt, der det ble tatt flere bilder. I motsetning til de to foregående dagene hadde det nå kommet litt skyer, så vi håpet kanskje vi skulle få litt fine himmelfarger å jobbe med. Men dessverre var de alt for tykke til at det ble noe særlig rosa skjær. Det skal ikke være lett! :)

Vi var tilbake ved teltet i 23-tiden denne dagen. Eirik gikk da og la seg, mens Jan Sølve måtte sette seg med oppdatering av bloggen. Det er ikke noe slaraffenliv å være blogger!

There are more photos below
Displayed: 14

Photos144 Forum Posts0
Blog Options
Norway
Norway mapNorway flag
Two centuries of Viking raids into Europe tapered off following the adoption of Christianity by King Olav TRYGGVASON in 994. Conversion of the Norwegian kingdom occurred over the next several decades. In 1397, Norway was absorbed into a union with De...more info

Blogged From
TravelBlog Awards

På vestsiden av Hadsel-øya

Same place, new wrapping

Fortsatt samme sted ja

Litt lenger sør på Hadseløya
Vesterålen

Enda litt lenger sør på øya
Vesterålen

Nå er vi nesten tilbake ved Melbu

Tot: 0.123s; Tpl: 0.008s; cc: 8; qc: 57; dbt: 0.0381s; 1; s:apollo w:www (50.28.60.10); sld: 1; ; mem: 6.4mb