Je loopt een beetje vast in NL, hebt de pijlen, maar een niet meer zo helder doel, wilt er gewoon even tussenuit, meer van de wereld zien, op avontuur, wat leren, de sprong nemen.
Wat kan je dan doen? O.a. een paar maanden naar Nieuw Zeeland en dát ga ik doen!
Half mei werd het idee van reizen (hmm, eigenlijk werken in het buitenland) weer nieuw leven ingeblazen. Zo'n tien jaar geleden speelde het ook al door mijn hoofd, maar leek het niet meer dan een idee. Ik wilde het wel, maar willen is nog heel veilig en zorgt eigenlijk voor dromerige uitingen.
Nu wat jaartjes verder, wil ik ideeën waar gaan maken, want dat kan gewoon! Hoe simpel kan het zijn...
Begin juni ben ik me gaan oriënteren. Ja, oriënteren, ik hield mezelf voor de gek en zo was het toch nog maar een idee, (lees: veilig). Maar ondertussen was ik er wel degelijk serieus mee bezig, want alles plande ik daar omheen. Het stond vooraan in mijn hoofd.
Leuk hoor, dat spelletje
mind-fucking ofwel jezelf voor de gek houden.
Amerika? Neh.
Latijns Amerika, met taalcursus? Wel even over gedacht, maar toch
maar niet.
Europa? Te dichtbij.
Australië? Nogal groot.
Nieuw Zeeland?! JAAAAAAAAAAA! (check out het filmpje waarom)
Azië is trouwens niet voorbij gekomen...
Wanneer dan...? Hmmm, nog even wat proberen te sparen, dus misschien september, oktober?
Afspraak gemaakt voor wat meer informatie en het enige wat ik me afvroeg, was: waarom niet? Daar had ik geen zinnig antwoord op. Misschien een beetje angst, maar angst is een teken dat er iets te leren valt.
Het plan om te gaan, greep me eigenlijk niet naar de keel. Het maakte me vooral enthousiast! Het begon te kriebelen; jaaaaa, ik wil weg, ik ga weg!
Ik heb geboekt voordat het idee eigen was. Eén moment/beeld bleef een tijdje door mijn hoofd spoken;
"alleen" door de douane, waar ben ik mee bezig? Maar dan besef ik me dat de rest weer terug gaat naar huis en hun eigen werkplek. En ik? Ik ga het avontuur tegemoet!
Midden juni heb ik de reis geboekt. Dinsdag 7 oktober stap ik in het vliegtuig naar Auckland.
Daar wil ik gaan werken en het land gaan ontdekken. Wat ik ook wil doen, is wwooffen (tegen kost en inwoning werken op boerderijen), om zodoende in contact te komen
met locals. Of gaan werken in als Conservation/Eco volunteer in National Parks. En natuurlijk ook betaald werk. Dit zijn enkel ideeën.
Eigenlijk ligt alles nog open. Ik heb het niet zo gepland, want ik weet niet wat me daar te wachten staat. Ik laat het over aan het moment en wat ik daar tegenkom.
Beetje bij beetje ben ik benodigde dingen aan het aanschaffen, waaronder mijn "symbool" voor vrijheid; een backpack (wel handig als je gaat backpacken).
Gister heb ik mijn werkvisum aangevraagd. Hopen dat het er in één keer doorkomt.
De terug-route moet ik nog versturen (Singapore, Bangkok, Hong Hong, Melbourne, Sydney, Brisbane? Helaas is Bali er af gehaald). Ik denk dat ik vanuit NZ naar Melbourne vlieg en misschien een weekje, of twee, in Oz verblijf en naar Sydney ga om daar het vliegtuig terug te pakken (jawel, de bedoeling is om terug naar NL te gaan).
Vandaag ben ik vast bezig gegaan met het uploaden van mijn mp3 speler. Heb nog zo'n 10 gb te gaan, dus als jullie tips hebben (artiesten/liedjes/.......) please shoot!
Daarnaast nog wat praktische dingetjes regelen en aanschaffen (oa. de
bijbel ).
En dit nog effe uitvogelen... Vond bij bijvoorbeeld waarbenjij.nu
belachelijk dat je voor fotoruimte moet betalen. Mag dan niet veel zijn, maar het gaat om het idee. Deze kan je dan wel niet aanpassen (waar is paars?), maar lijkt prima en gratis te werken!
De kop is eraf! Ik probeer in NZ zo af en toe een berichtje te posten, voor de geïnteresseerden en nieuwsgierige mensjes ;)
Schroom niet om een berichtje achter te laten. Ik ben net zo goed benieuwd hoe het met
jullie gaat!
Als jij jezelf nog eens afvraagt
waarom?, zet er dan
niet achter; Waarom
niet?
Krijg geen spijt van dingen die je niet hebt gedaan. Take the jump! Kies je eigen weg en volg 'm! Woohoo!
De wereld is groot en mooi, ga 'm zien!
Videos from "Wat goed is, komt snel":
3 Comments -
Send Private MessageHeee Die DAG
Reken maar van yep dat ik je hier ga volgen!! Dan zal het missen minder bitter smaken voor mij ;-)
Ik snap niet goed wat je nu bedoelt met de "Bijbel"...en waarbenjijnu.nl allemaal bijzaken misschien maar toch wil dat wel even weten...hahahaha.
Ik lees een leuke terugreis, niet dat dat nu van belang is maar ik denk dat dat wel bevalt....Sydney en Melbourne..en evt Brisbane. Ik ben er nooit geweest, dus uit ervaring spreek ik niet. Maar de Aussies kunnen je denk ik wel wat leren.
Meid we zien elkaar nog voor de 7e!! Snel maar weer eens wat afspreken, de tijd gaat snel en voor je het weet zit je in het vliegtuig.......zooooef....
dikke knuffel Belle
Haha, no need to worry, de bijbel is niks meer dan de reisbijbel, ofwel de Lonely Planet.
Die andere site moet je betalen voor ruimte om foto's te plaatsen, maar aan mij verdienen ze niet ;)
Of course gaan we elkaar nog zien!
Hallo Dagmar,
Helemaal geweldig dat je dit onderneemt. Ik hoop dat je héél veel ziet, ontmoet en herinneringen meebrengt.
Liefs, Annie
Add CommentAll Comments