ThassosA kompról- közeledünk a sziget felé.
Miután délelőtt megnéztük Kavalát, elindultunk Keramotiba, hogy onnan komppal átmenjünk Thassos szigetére. A kompok elég gyakran járnak és kb. fél óra alatt oda lehet érni. Ha jól emlékszem, összesen 12 eurót fizettem a 4 diákjegyért és a kocsiért.
A sziget nagyon szép, mert a tengerből szinte kiugrik a hegy, melynek csúcsát ekkor még hó fedte.
Először körülnéztünk a sziget "fővárosában", Thassosban vagy más néven Limenasban. A múzeum zárva volt. Az ókori város romjait megtaláltuk ugyan, de szegény Alex majdnem sírva fakadt, mert az egész egy nagy mocsárban volt és a romok körül kecskék legelésztek.
Aztán felmentünk a színházhoz, amit éppen felújítottak, majd tovább az acropolishoz, ahonnan lenyűgöző látvány tárult a tengerre.
A szigetet körbe lehet autózni a tengerparton, és az volt a tervünk Szilvivel, hogy végigmegyünk az úton, hoghy lássuk az egész szigetet. (úgy kb. 80 km). A probléma csak az volt, hogy úgy az első 20 km után telejesen besötétedett, úgyhogy az égvilágon semmit sem láttunk. :) Pedig még egy kolostorba is be akartunk menni, ahonnan át lehet látni Athoszra, ahova -ugye- lány létünkre nem tehetjük be a lábunkat. Azért a kolostornál megálltunk, a tenger irányába fodultunk és fényjeleket adtunk az athosziaknak.
Úgy 9-10 felé
értünk vissza Limenashoz, és úgy terveztük, hogy a városhoz közel alszunk, hogy reggel el tudjuk érni a kompot. De mire észbekaptunk már bent is voltunk a városban és akkor kitaláltuk, hogy kérdezzünk körbe, hátha találunk valahol olcsó hotelt. Az alkudozást Niki és Alex csinálta (ők frissek voltak, mert amikor autóztunk, ők végig szunyáltak), mi Szilvivel csak ültünk a kocsiban. Végül találtak egy helyet, ahol összesen 30 euróért egy háromágyas szobában aludtunk, Alex egyedül egy ágyon, mi lányok meg a nagy ágyon. Életem egyik legjobb éjszakája volt... a paradicsom a kocsihoz képest.
A városkapu -ThassosAmit este véletlenül találtunk meg, bár előtte egész nap kerestük. Másnap reggel visszajöttünk lefotózni.