Advertisement
Published: April 20th 2012Europe » France » Provence-Alpes-Côte d'Azur » OrpierreApril 19th 2012
Aprilse grillen achterna .... Zeker en vast!
Onze geplande week UK viel letterlijk en figuurlijk in het water. Na 30 mogelijke bestemmingen kwam Orpierre als enige optie uit de bus.
Dus donderdagavond 12 april vertrokken we richting Luxemburg. Daar sliepen we op een parking en reden de volgende morgen door naar Chamonix. Een namiddagje decadent shoppen en een etentje in een gezellig restaurantje. We hadden toch tijd zat, omwille van de minder goede weersverwachtingen.
De volgende morgen reden we tot in Orpierre. Een leuke verrassing om Sandrine daar te zien op de camping. Haar laatste dagje na 2 weken Orpierre. Het weer begon juist wat op te klaren. Dus na een plekje voor de auto, vertrokken we naar de dichtste rotswanden. Een koud maar leuk klimmetje gedaan. Om 's avonds te eindigen in het beste restaurantje van Orpierre om mijn verjaardag te vieren. We rolden terug naar de camping...
De volgende dagen klommen we zoveel als mogelijk multi-pitch. Prachtige routes ontdekt, sommige veel leuker dan de kortere sportklimroutes.
Het weer bleef fris en droog. De krispie sneeuwlucht die langs de wanden raasde, bracht koude relais mee. Het bleef een uitdaging. Maar elke dag een beetje meer
zon deed deugd.
De douches 's avonds gingen daardoor extra snel. De WC's waren echter goed proper. Als je doortrok waren je voeten mee afgespoeld!
We genoten.... En de extra luxe van onze warme auto deed wel deugd!
Donderdagmorgen was het echter koud, grijs en nat. De hele nacht goed geregend. Dit uitzitten, en hopen op beter weer, was niet aan ons besteed. Hier eindigden wij en vertrokken huiswaarts met swingende muziek.
Op naar het volgende ...
There are more photos below
Displayed: 10
Advertisement