Published: November 2nd 2011Europe » France » Île-de-France » FontainebleauOctober 31st 2011
Dit weekendje stond al lange tijd vast. Mijn broer Kobe zou ons vervoegen. Lange tijd geleden dat we nog samen hadden geklommen. We keken er allemaal erg naar uit!
Het weer werktte echter niet zo mee. De zaterdagmorgen was alles nat van de regen en de druppeltjes bleven vallen. Toch wandelden we naar Gros sablons Nord, waar we allemaal Les Orbites 6a klommen om op te warmen. La balade de la Vipère 6C volgde ook al snel, wel met iets meer werk. Een mooie lage traverse op een prachtige blok diep in het bos gelegen. De truc bestond erin om het handen- en het voetenwerk in de juiste volgorde uit te voeren.
We passeerden rocher des oiseaux nog even, waar Kobe L'ergot 6B klom. Een prachtig achteraf gelegen bouldertje, hoewel een eigenaardig probleem om te klimmen.
Namiddag veranderden de druppeltjes meer in echte regenbuien....
Een vroeg bezoekje aan de decatlon en carrefour zorgden voor wat afleiding en een lekker etentje 's avonds op de bbq. Op weg naar de camping nog even gestopt in Bas Cuvier. Enkele projecten nog een bezoekje gebracht, maar nergens in geslaagd. De condities zijn ook niet echt super!
De bbq 's avonds laat
was overheerlijk; gamba's met een verse salade, een steak met pasta, pesto en walnoten. En als dessert een keuze tussen profiterollekes en chocomousse. We hadden zeker genoeg. Met het gezellig vuurtje en het leuke gezelschap was het genieten!
De volgende voormiddag brachten we al keuvelend door in de tent, wachttend op drogere omstandigheden. Tegen de middag was het weer echt serieus verbeterd, dus reden we terug naar Bas Cuvier. Kobe liet er verschillende leuke routjes zien. We dachten dat we er een routje hadden getopt, maar spijtig. Verkeerd gedacht. Dit is wel typisch boulderen. De route-beschrijving weten, is echt een must!
Kobe en Erik klommen Pif Paf 7a en Doctor Jones 6b vrij vlot. De andere projectjes bleven projectjes. Casse Tête 7a+ was echter wel een routje op mijn maat geschreven. Al snel begreep ik de beweging, de finesse ervan was een leerproces. Als laatste route van de dag was dit een ware afsluiter. Het werd gewoon te donker om de grepen te onderscheiden.
Een gezellig, leuk weekendje, ondanks de weersomstandigheden. Merci broer!
There are more photos below
Displayed: 5