Nog een weekje en dan gaan we de Noordse landen maar eens verder ontdekken
De afgelopen week is dit onze voornaamste bezigheid geweest. Gedurende de Euroclass hebben we steeds de tijd gehad om aan onze projecten te werken in de 3 verschillende groepen.
Met onze groep hebben we spellen en ice-breaking games verzonnen voor de leerlingen van een Finse Højskole en een jeugdgroep van 7-8 jarigen. Een hoop van deze spellen herkende ik nog van Eurocontact en andere activiteiten. Tine, een meid uit Denemarken die ook verschillende internationale activiteiten heeft bezocht, blijkt ook een hoop kennis te hebben met betrekking tot Belgische Rough Games. De bekende spelletjes vlogen me om de oren en het is leuk om te zien dat we hierover zo op een lijn zitten. Naast de rough games hebben we natuurlijk ook wat rustigere activiteiten en bij de jongste groep hebben we maar besloten niet zoveel "rough" in het programma te plaatsen.
Ikzelf heb me vooral bezig gehouden met het programma in Helsinki voor onze eigen klas samen met Helen. Zij komt uit Estland en is al meerdere malen in Helsinki geweest dus wist goed waar we wel
PokertafelGeen casino feest zonder pokertafel natuurlijk. De pokerfaces stonden op en de fiches rolde over de tafel. Ikzelf was de croupier bij een van de tafels, dus weinig gokken voor mij.
en niet moesten zijn. We gaan een fototocht door de binnenstad houden waar de groep verschillende foto's moet zien te vinden en ondertussen wat maffe opdrachten uitvoeren. We leiden ze vanaf de haven naar een amusementspark en daarna weer terug de binnenstad in. Onderweg komen ze langs een groot aantal leuke bezienswaardigheden waaronder de Tempeliaukio Kirkko (ofwel de Rock Church) die complet onder de grond is gebouwd in de rotsen. Op de foto's ziet het er al apart en prachtig uit dus ik ben best benieuwd hoe hij er in het echt uitziet.
Na deze tocht zullen we lunchen in een Hesburger. Dit is de Finse variant van de McDonalds en als je toch in Finland bent moet je dat stukje cultuur natuurlijk ook proeven.
Verder is er de afgelopen dagen eigenlijk niet zo heel veel spannends gebeurt. Het ware rustige dagen en leuke feesten in de avond en het blijft gewoon een geweldige ervaring.
De komende week gaat wel weer heel anders worden. We hebben namelijk een themaweek omdat de normale scholen in Denemarken herfstvakantie hebben. Het thema is Avant-Garde en we hebben een zeer aparte introductie gekregen van onze docenten met telefoonboeken, rare verkleedpartijen en maffe poëzie.
RouletteDe digitale Roulette-tafel. Raar dat Holland Casino deze nog niet heeft!
Ze beloven ons een hoop creativiteit en lol de komende week, dus het is afwachten wat het nu precies gaat worden. Ik zal er volgende week zondag meer over vertellen!
Om het voor vandaag af te sluiten gooi ik er nog een paar foto's bij van de Casino/Maffia party van afgelopen week.
Tot de volgende keer!
Peter en zijn wapenPeter, de jongen die altijd een tikkeltje gestoord rondloopt. Hier aan de pokertafel, jammer genoeg waren zijn pokerkwaliteiten niet zo goed als zijn verkleedspullen.
EmilDe ware gangster en een van de Deense klasgenoten in de Euroclass.
Eventjes pauzerenEn als je even geen behoefte had aan gokken kan je natuurlijk altijd nog een potje tafelvoetbal spelen...
......of net als Lin en Trine even de knietjes op de vloer en meeblèren op de muziek!